vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

215 επισκέπτες, 4 χρήστες
Milarepa, tibolaso, lagoudakis, ahill2

Twitter

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ: Μια δική μας "έρευνα"

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Σχετικά με την "έρευνα"
(σταχυολόγηση μηνυμάτων σχετικών με παρενέργειες)

Εδώ πρέπει να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα: Στο φόρουμ υπάρχουν και αντίστροφα θέματα με τις βελτιώσεις που έχουν δει οι ατμιστές με τη διακοπή του καπνίσματος και την αντικατάστασή του με το άτμισμα: "ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;" καθώς και στην "Αυτοπαρουσίαση μελών" με μεγάλο πλήθος αναφορών. Σκεφτείτε να υπήρχαν φόρουμ και να έγραφαν όλοι τις αλλαγές που είδαν στον οργανισμό τους στην εποχή που άρχισαν το τσιγάρο! Το ότι δεν υπάρχουν τέτοια θέματα ακόμα και σήμερα, οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι θεωρούνται αυτονόητα τα προβλήματα. Στο άτμισμα τίποτα δε θεωρείται αυτονόητο και γι' αυτό το ψάχνουμε το θέμα. Φύγαμε από το κάπνισμα για να βελτιώσουμε την υγεία μας, γι' αυτό, ό,τι μπορεί να βελτιωθεί, πρέπει να βελτιωθεί και για ό,τι μπορεί να αντιμετωπιστεί, θα πρέπει να υπάρχει η πληροφόρηση γι' αυτό.

Πιθανώς άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με το άτμισμα να "τρομάξουν" με αυτά που γράφονται εδώ. Ο σκοπός που γράφτηκε αυτή η λίστα, εκτός από κάτι σαν "Μια έρευνα από εμάς για εμάς", είναι ακριβώς για να δείξει ότι πολλά θέματα που τρομάζουν κάποιους στις πρώτες μέρες της αλλαγής από το κάπνισμα στο άτμισμα, έχουν αντιμετωπιστεί και από άλλους ατμιστές. Με την ομαδοποίησή τους, προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους αντιμετώπισης αλλά και αν κάτι μπορεί να βελτιωθεί προς το καλύτερο. Θα διαπιστώσετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είτε οι παρενέργειες είναι παροδικές λόγω αλλαγής από τον καπνό στον ατμό, είτε οφείλονται στη διακοπή του καπνίσματος, είτε οφείλονται σε λάθος χρήση, είτε σε υπερκατανάλωση, είτε σε αυξημένη νικοτίνη είτε υπάρχουν άλλοι λόγοι που δεν έχουν σχέση με το άτμισμα αλλά ο φόβος της παραπληροφόρησης που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο δημιουργώντας ένα κύμα πανικού, κάνει τον κάθε νέο ατμιστή να αποδίδει ακόμα και ένα κοινό κρυολόγημα στο άτμισμα.  Για να βρείτε αυτό που σας ενδιαφέρει στη λίστα, Πατήστε ctrl+F, γράψτε μία λέξη π.χ. "ζάλη" (χωρίς εισαγωγικά) και πατήστε Enter.
Θα οδηγηθείτε σε όλα τα σημεία που αναφέρεται η λέξη χρησιμοποιώντας τα βελάκια "Επόμενο" και "Προηγούμενο" του παραθύρου της αναζήτησης που εμφανίζεται στον browser σας.

Η σταχυολόγηση έγινε από τα παρακάτω θέματα του φόρουμ:
Έχετε παρενέργειες/ενοχλήσεις λόγω ατμίσματος?  (Το 99% των μηνυμάτων)
Γδάρσιμο και ξηρότητα στον λαιμό (Το 99% των μηνυμάτων)
Τα δόντια σας σε τι κατάσταση είναι?? Μόνο όσα αναφέρονται στο μάτωμα των ούλων, τα υπόλοιπα ήταν σχεδόν όλα θετικά για το χρώμα των δοντιών (ξε-κιτρίνισαν).
Πρόβλημα με τη γεύση (Μόνο μηνύματα μελών που συνεχίζουν στο φόρουμ το τελευταίο εξάμηνο (περίπου), εκτός αν αναφέρουν και τη λύση)
Κορεσμός Γεύσης (90% των μηνυμάτων) Μηνύματα μελών που συνεχίζουν στο φόρουμ το τελευταίο εξάμηνο (περίπου), εκτός αν αναφέρουν και τη λύση)
Πονοκέφαλος  Μηνύματα μελών που συνεχίζουν στο φόρουμ το τελευταίο εξάμηνο (περίπου), εκτός αν αναφέρουν και τη λύση

Δεν συμπεριελήφθησαν τα θετικά μηνύματα, δηλ. οι βελτιώσεις που είδαν οι ατμιστές από την αλλαγή στο άτμισμα ή μηνύματα του τύπου "Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με αυτό το θέμα".

Συμπεριελήφθησαν όμως μηνύματα που αποδείχτηκε ότι οι παρενέργεια δεν είχε σχέση με το άτμισμα ή βρέθηκε ο λόγος και αντιμετωπίστηκε.

Στην αρχή, χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα, συμπεριέλαβα όλα τα μηνύματα των πηγαίων θεμάτων που αναφερόταν σε παρενέργειες ή πιθανές παρενέργειες. Στη συνέχεια όμως, στα υπόλοιπα πηγαία θέματα, πήρα μόνο από μέλη που συνεχίζουν να είναι ενεργά στο φόρουμ ώστε αν υπάρχουν νεότερες πληροφορίες για την έκβαση του προβλήματός τους, να μπορέσουν να μας πληροφορήσουν με ένα νέο μήνυμά τους στο παρόν θέμα.

Στο φόρουμ υπάρχουν αρκετά ακόμα θέματα σχετικά με παρενέργειες ή πιθανές παρενέργειες που δεν συμπεριελήφθησαν στη σταχυολόγηση, αλλά όπως θα δείτε και μόνοι σας, αν τα ψάξετε, λίγο πολύ επαναλαμβάνουν αυτά που αναφέρονται στη σταχυολόγηση της λίστας που έγινε, σχεδόν στο ίδιο ποσοστό μάλιστα (από όσο μπόρεσα να κρίνω, διαισθητικά περισσότερο και όχι με καταμέτρηση, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες τους).


=================================================

Μη βιάζεστε να δημοσιεύσετε στο φόρουμ μηνύματα για αλλαγές στον οργανισμό σας που παρατηρήσατε για λιγότερο από 3-4 μέρες.

Στους φίλους που ξεκινάνε τώρα το η.τ. ή έχουν ένα μικρο διάστημα χρήσης του, έχω να πω ότι αν παρατηρείτε κάποια μεταβολή στον οργανισμό σας, μην το αποδίδετε αμέσως στο άτμισμα! Μηνύματα του τύπου "Χτες έβγαλα κάτι σπυράκια στο χέρι", "Σήμερα το πρωί ξύπνησα και ο λαιμός μου είναι κλεισμένος" δεν έχουν καμιά χρησιμότητα. Περιμένετε μερικές μέρες. Οι λόγοι μπορεί να είναι χιλιάδες που δεν έχουν καμία σχέση με το άτμισμα. Μπορεί να φάγατε κάτι που σας πείραξε ή μπορεί σε 2-3 μέρες να είστε πάλι καλά αλλά και το αντίθετο: π.χ. να ανεβάσετε πυρετό, οπότε έχετε κάποια ίωση. Τους χειμωνιάτικους μήνες έχουμε πολύ περισσότερα μηνύματα από μέλη που ψάχνουν να βρουν τι φταίει στο άτμισμα γιατί νιώθουν πονόλαιμους, βήχα κλτ. Δεν είναι τυχαίο που στο ίδιο διάστημα έχουν έξαρση οι ιώσεις σε όλους, ατμιστές και μη!

TIP: Όταν διαβάζετε ένα μήνυμα άλλου μέλους για παρενέργειες, πρώτα ελέγξτε την ημερομηνία δημοσίευσης του μηνύματος και στη συνέχεια τον αριθμό των μηνυμάτων τού μέλους. Αν δείτε π.χ. ότι έχει δημοσιεύσει το μήνυμά του 6 μήνες πριν και από τότε έχει γράψει 300 μηνύματα στο φόρουμ, κατά πάσα πιθανότητα το μέλος που το έγραψε συνεχίζει το άτμισμα, και για να το κάνει αυτό, ή κάτι άλλο έφταιγε ή βρήκε λύση στο πρόβλημά του αλλάζοντας π.χ υγρό ή ατμοποιητή ή ήταν κάτι παροδικό ή τελικά δεν ήταν άξιο λόγου.

Eνημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2021, 09:30 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Θερμή παράκληση:

1. Τα μέλη που έχουν ήδη δηλώσει στο φόρουμ μας κάποια παρενέργεια παρακαλώ να αναζητήσουν το μήνυμά τους στη ΛΙΣΤΑ: (πατήστε Ctrl+F, γράψτε το nickname σας που έχετε στο φόρουμ), και κοιτάξτε αν ισχύουν ακόμα αυτά που είχατε δηλώσει. Αν κάτι δεν ισχύει, ή αν κάτι δεν ισχύει πια, γράψτε το εδώ και εμείς θα αναλάβουμε να το διορθώσουμε εδώ βάζοντας το ανάλογο link προς το μήνυμά σας. Επίσης αν είχατε δώσει ήδη απάντηση για το τι έφταιγε (μπορεί να είναι και στις στήλες "Σχετικά link" δεξιά), αν αυτό δεν ισχύει πια (βρήκατε ότι κάτι άλλο έφταιγε τελικά), γράψτε το επίσης εδώ πατώντας το κουμπάκι "Απάντηση" στο τέλος της σελίδας.

2. Μην επηρεάζεστε από τις απαντήσεις και τα συμπεράσματα των άλλων. Το ότι συνέβη σε κάποιον (που μπορεί οι λόγοι να μην είχαν καν σχέση με το άτμισμα), δε σημαίνει ότι συμβαίνει και σε σας. Μην αυθυποβάλλεστε. Επίσης το ότι κάποιος έβγαλε ένα συμπέρασμα για το τι έφταιγε, δε σημαίνει ότι το ίδιο φταίει και σ' εσάς.

3. Για όσους διάλεξαν να γράψουν τώρα για τη δική τους παρενέργεια, μην βιάζεστε. Δώστε χρόνο να διαπιστώσετε α) αν οφείλεται καν στο άτμισμα ή στη διακοπή του καπνίσματος και β) αν είναι κάτι που τελικά πέρασε μόνο του.

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.


Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Διερεύνηση των αιτίων

Αν τελικά έχετε πειστεί ότι κάποια παρενέργεια οφείλεται στο άτμισμα, μπορείτε να βρείτε ποιος παράγοντας φταίει δοκιμάζοντας τα παρακάτω:
(η σειρά δεν παίζει ρόλο, αρχίστε με αυτά που θεωρείτε πιθανότερα αίτια).

1. Διαβάστε τα σχόλια των άλλων για το ίδιο πρόβλημα και δοκιμάστε λύσεις που δοκίμασαν άλλοι, αν πιστεύετε ότι μπορεί να πλησιάζουν την περίπτωσή σας.

2. Αν ατμίζετε υγρά με υψηλή νικοτίνη, χαμηλώστε την. Αν αρχίζετε τώρα το άτμισμα, μην ακούτε άλλους για το ποια είναι η δυναμικότητα της νικοτίνης που πρέπει να αρχίσετε. Πηγαίνετε σε ένα κατάστημα και δοκιμάστε εκεί το ίδιο υγρό σε διαφορετικές δυναμικότητες για να βρείτε ποια σας ικανοποιεί. Πάρτε ένα μπουκαλάκι κι αρχίστε με αυτή τη δυναμικότητα, αλλά να είστε και έτοιμοι για αλλαγές αν χρειαστεί.

3. Αν πιστεύετε ότι το έχετε παρακάνει (υπερκατανάλωση), μετριάστε την κατανάλωση ή, αν αυτό σας είναι δύσκολο, αυξήστε λιγάκι τη νικοτίνη (πιθανώς δεν σας καλύπτει και γι' αυτό ατμίζετε μεγαλύτερες ποσότητες).

4. Για να αποκλείσετε την περίπτωση ότι φταίει κάποιο άρωμα δοκιμάστε κάποιο άλλο υγρό με διαφορετικό άρωμα για μερικές μέρες και αν επιμένει, δοκιμάστε σκέτη βάση 50/50 (PG/VG)

5. Για να αποκλείσετε την περίπτωση ότι φταίει κάποιο από τα βασικά συστατικά (PG ή VG) δοκιμάστε για μερικές μέρες σκέτη βάση PG ή σκέτη VG ή τουλάχιστον με αναλογίες 80/20 και 20/80. Αν δείτε ότι δεν άλλαξε κάτι, μειώστε και τη νικοτίνη.

6. Ελέγξτε τον εξοπλισμό σας. Μήπως η αντίσταση είναι παλιά; Μήπως υπάρχει υποτροφοδοσία υγρού (καμένο;). Μήπως έχετε λάθος ρυθμίσεις; Μήπως ατμίζετε σε πολλά βατ με "άγριες" αντιστάσεις ή σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες; Αλλάξτε αντίσταση, μειώστε τα βατ ή δοκιμάστε πιο "ήπιες" αντιστάσεις ή θερμοκρασίες. Μη ρωτάτε τους άλλους ποια είναι τα σωστά βατ, η σωστή αντίσταση ή η σωστή θερμοκρασία. Δεν είναι όλοι οι λαιμοί το ίδιο και γενικά δεν είναι όλοι οι οργανισμοί το ίδιο. Εσείς θα διαπιστώσετε ποιο είναι το σωστό για εσάς.

7. Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω, μπορείτε να γράψετε την εμπειρία σας και τη λύση της εδώ. Μην γράφετε με την παραμικρή αλλαγή 2-3 ημερών χωρίς έρευνα.

8. Μη ρωτάτε στο φόρουμ για πράγματα που υπάρχουν εδώ. Διαβάστε και τα επόμενα μηνύματα ή τη λίστα.

9. Ό,τι καινούργιο δημοσιευτεί στο φόρουμ σχετικά με παρενέργειες, θα το βρείτε εδώ ή στη λίστα. Στο εξής θα σταχυολογείται μόνο το παρόν θέμα.

10. Καλή ανάγνωση και καλά ατμίσματα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2016, 19:56 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΣΤΟΜΑ - ΜΥΤΗ - ΓΛΩΣΣΑ - ΧΕΙΛΗ

Ξηροστομία
Αρκετές αναφορές. Σε κάποιους η ξηροστομία έφυγε τις πρώτες μέρες, εβδομάδες ή μήνα από μόνη της ή παρουσιάζεται περιστασιακά.
Σε άλλους έφταιγε η VG ή η πολλή VG οπότε την μείωσαν στα υγρά τους ή την άλλαξαν με υγρά μόνο με PG. Αντίστοιχες ήταν όμως και οι περιπτώσεις με την PG όπου ίσχυε ακριβώς το αντίθετο.
Κάποιοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα πίνοντας περισσότερο νερό ή εντόπισαν το πρόβλημα στην υπερκατανάλωση, οπότε μετρίασαν το άτμισμα.

Αρκετές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.


Μάτωμα ούλων
Πολλές οι αναφορές για ούλα που ματώνουν κατά το βούρτσισμα των δοντιών μετά τη διακοπή του τσιγάρου. Σε πολλούς το φαινόμενο σταμάτησε μόνο του τις πρώτες μέρες ή εβδομάδες, ενώ σε άλλους κράτησε μερικούς μήνες με φθίνουσα πορεία. Άλλοι το αντιμετώπισαν με επίσκεψη στον οδοντίατρο και με θεραπεία, άλλοι με κάποια ειδική οδοντόκρεμα ενώ αναφέρθηκε και η αντιμετώπιση με πλύσεις αλατόνερου!

Μαζί με τις άφθες (παρακάτω) ίσως είναι και η μοναδικές παρενέργειες που κατά γενική ομολογία (και των ειδικών) οφείλεται αποκλειστικά στη διακοπή του καπνίσματος. Ο καπνός (όχι η νικοτίνη), έχει αιμοστατικές ιδιότητες με αποτέλεσμα ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ουλίτιδας, να το καλύπτει όσο καπνίζουμε. Με τη διακοπή του καπνίσματος - ανεξάρτητα αν ατμίζετε ή όχι - τα ούλα αρχίζουν και πάλι να αιματώνονται καλύτερα και, χωρίς τις αιμοστατικές ιδιότητες του καπνού, κάνουν εμφανές το πρόβλημα που υποκρύπτονταν πριν από το κάπνισμα. Αν το πρόβλημα είναι μικρό, το μάτωμα των ούλων σταματάει από μόνο του. Αν είναι μεγάλο, χρειάζεται θεραπεία από τον οδοντίατρο. Πληροφορίες: (ΕΔΩ), αλλά το ίδιο ανέφεραν και πολλοί οδοντίατροι στους ατμιστές που τους επισκέφτηκαν γι' αυτόν τον λόγο.  

Αρκετές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.

Πάντως έχουμε πάρα πολλά θετικά σχόλια για τα δόντια ΕΔΩ και ιδιαίτερα για το χρώμα τους: Έφυγε η κιτρινίλα και έγιναν πιο άσπρα.Άφθες
Πρέπει να ειπωθεί ότι κι εδώ, όπως με το μάτωμα των ούλων, υπεύθυνη είναι η διακοπή του καπνίσματος. Οι άφθες θεωρούνται αυτοάνοσο νόσημα και αν παρουσιαστεί μια φορά σε κάποιον, υπάρχει πάντα μεγάλη πιθανότητα να παρουσιαστεί ξανά για άγνωστους λόγους. Το κάπνισμα αποτρέπει τις άφθες να εμφανιστούν ξανά εύκολα, οι οποίες όμως επανέρχονται με τη διακοπή του τσιγάρου. Πληροφορίες: (1), (2), (3)

Μερικές αναφορές. Σε κάποιους έφυγαν τις πρώτες μέρες ή 1-2 εβδομάδες από μόνες τους ή παρουσιάζονται περιστασιακά.
Μερικοί ανακάλυψαν ότι έφταιγαν τα μεταλλικά επιστόμια. Αλλάζοντάς τα με άλλο υλικό, το πρόβλημα δεν επανεμφανίστηκε.

Μερικές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.
Μύτη
Αρκετές είναι οι αναφορές για υγρή μύτη. Σε κάποιους το φαινόμενο ήταν μόνο τον πρώτο καιρό. Κάποιοι το αποδίδουν στην πολλή VG ή μετριάζουν το πρόβλημα αποφεύγοντας να βγάζουν ατμό από τη μύτη.

Υπήρχαν όμως και μερικές αναφορές για ξηρή μύτη. Ενώ είχαμε και λίγες περιπτώσεις που εμφάνιζαν λίγο αίμα κατά το φύσημα της μύτης.
Κάποιοι έκαναν αναφορές για σπυράκια στη μύτη, περιστασιακά ή μη.

Μερικές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.

Πάντως οι περισσότερες αναφορές (ως τώρα) ήταν σε χειμερινούς (με τις πολλές ιώσεις) ή ανοιξιάτικους μήνες (με τις αλλεργίες).
Γλώσσα
Λίγες αναφορές για ερεθισμένη γλώσσα. Σε κάποιους ο ερεθισμός έφυγε τις πρώτες μέρες ή 1-2 εβδομάδες από μόνος του ενώ ύποπτοι θεωρούνται η υψηλή νικοτίνη και η PG.

Πολλοί είναι αυτοί που παραπονούνται για απώλεια γεύσης ή για κορεσμό γεύσης. Στις περισσότερες από τις περιπτώσεις οι ατμιστές αναφέρονται στη γεύση των υγρών ατμίσματος (όχι στη γεύση συνολικά). Αίτια για πολλούς είναι διάφορα: Απανωτές τζούρες, υπερκατανάλωση, πολλές δοκιμές υγρών, PG, υψηλή νικοτίνη κτλ. Οι περισσότεροι όμως θεωρούν σαν κυριότερη αιτία την "κούραση" της γεύσης ("γλώσσα του ατμιστή" ή  "vaper's tongue"). Δηλ. η γεύση συνηθίζεται και δεν την αισθανόμαστε πια, κατά κάποιους αυτό δεν είναι πρόβλημα της γλώσσας αλλά της όσφρησης.
Η λύση για τους πολλούς είναι η αλλαγή υγρού ή το άτμισμα σκέτης βάσης χωρίς άρωμα για μερικές ώρες, μέρες ή όσο χρειαστεί.
Άλλες λύσεις
είναι το ξέπλυμα του στόματος με στοματικά διαλύματα, το άτμισμα υγρού με μέντα, να μυρίσουν κάτι έντονο (π.χ. καφέ), να φάνε σορμπέ λεμονιού κτλ.

Μερικές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.Χείλη
Λίγες αναφορές για στεγνά χείλη ή για ερεθισμούς στα χείλη.


Σάλιο
Λίγες αναφορές για καφέ σάλιο ή αίμα στο σάλιο.

Πολλές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2016, 15:20 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΛΑΙΜΟΣ

Πονόλαιμος - ενοχλήσεις
Πολλές αναφορές για πονόλαιμο και ενοχλήσεις στον λαιμό ιδίως τις πρώτες μέρες ή βδομάδες της μετάβασης από το κάπνισμα στο άτμισμα ενώ για κάποιους χρειάστηκαν ως και 2 μήνες για να κοπάσουν τα συμπτώματα. Στη συνέχεια κατά σειρά προτεραιότητας οι ενοχλήσεις αποδίδονται στην PG ή στην πολλή PG, στην υψηλή νικοτίνη, και στην υπερκατανάλωση. Λιγότεροι αναγκάστηκαν να καταφύγουν για θεραπεία σε ΩΡΛ. Αρκετοί έριξαν το φταίξιμο σε συγκεκριμένα υγρά ή σε τεχνικά προβλήματα (αντιστάσεις, ρυθμίσεις κτλ.)

Αρκετές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.Βραχνάδα
Λίγες αναφορές για βράχνιασμα, έως αφωνία που κάποιες φορές συνοδεύονται με ενοχλήσεις στον λαιμό. Αποδίδονται σε πολλές δοκιμές υγρών, καμένο, ενώ σε κάποιες τα αίτια είναι αδιευκρίνιστα ή δεν απαντήθηκε αν βρέθηκαν.


Λόξυγγας
Λίγες αναφορές για λόξυγγα που αποδίδονται σε διάφορους λόγους: Υψηλή νικοτίνη, συγκεκριμένα υγρά, πολλά Watt, ενώ υπάρχουν και αναφορές για περιστασιακή εμφάνιση ή υποχώρηση μετά από τις πρώτες μέρες. Δε λείπουν κι εδώ κάποιες αδιευκρίνιστες περιπτώσεις.Φλέμα
Αρκετές αναφορές για φλέμα που για τους περισσότερους παρουσιάστηκε στην αρχή και υποχώρησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα (από μέρες ως 2 μήνες). Κάποιοι το αποδίδουν σε συγκεκριμένα υγρά ή στην PG.

Αρκετές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.Βήχας
Μερικές αναφορές. Για αρκετούς ήταν φαινόμενο των πρώτων ημερών που έφυγε μόνο του στον μήνα το πολύ. Άλλοι ρίχνουν το φταίξιμο σε συγκεκριμένα υγρά την υπερκατανάλωση, σε αλλεργία στο βαμβάκι ή σε λάθος ρυθμίσεις ή αντιστάσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2016, 01:54 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΠΕΠΤΙΚΟ

Στομαχικές - ενοχλήσεις
Κάποιες δυσφορίες στο στομάχι κτλ. για μερικούς εξαφανίστηκαν μετά τις πρώτες μέρες ή βδομάδες της μετάβασης από το κάπνισμα στο άτμισμα. Οι καούρες που νιώθουν κάποιοι αποδίδονται στην υψηλή νικοτίνη στην πολλή VG ή στην υπερκατανάλωση.
Αρκετές αναφορές υπάρχουν για φουσκώματα, αέρια κτλ. και στην πλειονότητά τους αποδίδονται στην VG ή στην πολλή VG.

Αρκετές περιπτώσεις δεν απαντήθηκαν αν βρέθηκε λύση ή αν το σύμπτωμα έφθινε και δε θεωρήθηκε πια άξιο λόγου.Αυξημένη όρεξη
Από αρκετούς αναφέρθηκε αυξημένη όρεξη, αλλά αυτό είναι ένα σύμπτωμα γνωστό και σε όσους κόβουν το κάπνισμα και μόνο χωρίς να το αντικαταστήσουν με άτμισμα.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΣΩΜΑ

Αύξηση βάρους
Αύξηση βάρους αναφέρεται από μερικά μέλη με πιο συνηθισμένο νούμερο γύρω στα +5 κιλά. Αλλά αυτό είναι ένα σύμπτωμα γνωστό και σε όσους κόβουν το κάπνισμα και μόνο χωρίς να το αντικαταστήσουν με άτμισμα και πάει μαζί με την αυξημένη όρεξη που ανέφεραν άλλοι παραπάνω.


Δέρμα
Κάποιοι με σπυράκια, κοκκινίλες κτλ. ενοχοποιούν συγκεκριμένα υγρά (άρα αρώματα) ή την PG ενώ άλλοι έλυσαν το πρόβλημα με επίσκεψη στον δερματολόγο. Λιγότεροι είναι αυτοί που αναφέρουν λιπαρό δέρμα (στο πρόσωπο) και το αποδίδουν στην VG ή σε άγνωστους λόγους.Κεφάλι
Πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πονοκέφαλο ή ζάλη και οι περισσότεροι το αποδίδουν στην υψηλή νικοτίνη.
Μερικοί μιλούν για υπνηλία και το αποδίδουν στην υψηλή νικοτίνη ή σε άγνωστους λόγους. Στην υψηλή νικοτίνη αποδίδουν κάποιοι και την νευρικότητα - ανησυχία. Λιγότεροι είναι αυτοί που μιλούν για αϋπνίες!Στήθος, κυκλοφορικό
Αρκετοί παραπονιούνται για σφίξιμο στο στήθος ή πόνο ή φούσκωμα στο στήθος όπως επίσης και πιο λίγοι για ταχυκαρδίες. Κάποιες φορές τα αίτια αποδείχτηκαν άσχετα με το άτμισμα (κρύωμα κτλ.), άλλες φορές όμως ένοχοι θεωρήθηκαν η υψηλή νικοτίνη και η υπερκατανάλωση και λιγότερο κάποια συγκεκριμένα υγρά.Αναπνευστικό
Αν και στο θέμα "ΠΟΣΟ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ;" το πιο συνηθισμένο που διαβάζουμε είναι "Επιτέλους ανάσανα", υπάρχουν και αρκετοί που μιλούν για μπούκωμα στα πνευμόνια ή δύσπνοιες. Για μερικούς αυτό ήταν ένα φαινόμενο των πρώτων ημερών. Για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους ο πρώτος ένοχος θεωρείται η υψηλή νικοτίνη και μετά ακολουθεί η υπερκατανάλωση.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 21, 2016, 00:24 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Ρεζερβέ για πιθανή μελλοντική χρήση.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Ρεζερβέ για πιθανή μελλοντική χρήση.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αφού διαβάσατε τα παραπάνω και πληρείτε τους όρους, δημοσιεύστε ελεύθερα παρακάτω.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2016, 21:05 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με τις άφθες!
Το κάπνισμα αποτρέπει τις άφθες οι οποίες επανέρχονται με τη διακοπή του. Πληροφορίες: (1), (2), (3)
Μπήκε και στο μήνυμα για τις άφθες παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος mpol

 • **
 • 353
 • Φύλο: Άντρας
 • Μιχάλης
Κατ' αρχήν πολλά μπράβο.
Συνοπτικά για μένα:
1) Κιλά: Υποχωρούν , δεν έφταιγε το η.τ. για το βάρος των 5-6 κιλών.
2) Καούρα: Βελτιώθηκε πάρα πάρα πολύ. Με 2 χαπάκια την εβδομάδα , όχι τη μέρα (!) , για την οισοφαγίτιδα ,
καούρες τέλος.
Άλλο άξιο λόγου σύμπτωμα δεν είχα. Αυτά από μένα.
Υ.Γ. Άλλαξα και την ψήφο , από "Δεν είμαι σίγουρος" σε "Σίγουρα όχι".
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2016, 20:08 από mpol »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
 :thumpup: Τα νέα δεδομένα μπήκαν στη λίστα. 

Αποσυνδεδεμένος Sfigos

 • *
 • 55
 • Φύλο: Άντρας
 • Vape it like u stole it!
Έχω το σύνδρομο "vapers tongue" εδώ και καμιά βδομάδα...έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω μέχρι που πήγα και στον γιατρό(το πόρισμα είναι πως δεν έχω τίποτα και μάλιστα τον έχωσα και στο η.τ.).
Τι άλλο να δοκιμάσω?Βοήθεια!!Δεν νιώθω ούτε το supreme  :NevraKlama: :NevraKlama:

Αποσυνδεδεμένος cpbaroque

 • *****
 • 3695
 • Φύλο: Άντρας
  • cpbaroqueTheBlog


Φίλε Sfigos σε νιώθω απολύτως γιατί τον πρώτο χρόνο που άτμιζα πάθαινα κορεσμό γεύσης κάθε μήνα, ίσως και κάθε είκοσι μέρες! Όπως κι εσύ περιγράφεις, έτσι κι εγώ δεν είχα γεύση ούτε με πολύ έντονα υγρά όπως το dragon scape. Για να είμαι ακριβής τα υγρά είχαν γεύση, όλα, αλλά την ίδια κι αυτή έμοιαζε με το πιο πικρό φαρμάκι που μπορείς να φανταστείς. Επί μήνες έψαχνα λύση στο διαδίκτυο, μάταια όμως. Όταν ανακάλυψα το φόρουμ αυτό, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ψάξω να βρω λύση στο πρόβλημα που κόντεψε να με ξαναγυρίσει στο τσιγάρο. Και την βρήκα κάπου σε ένα νήμα που ονομάζεται «κορεσμός γεύσης» αλλά έχει πια κλειδώσει. Διάβασα δυο αναρτήσεις από δυο παλιά μέλη (cruizer79 και BigSur, :respect_hat:) και το πρόβλημα μου λύθηκε με την μία! Και οι δυο φίλοι πρότειναν σαν λύση για τον κορεσμό το άτμισμα βάσης και εγώ από τότε έχω έναν ατμοποιητή γεμάτο με βάση (και μια σταλιά έτοιμο ατμιστικό υγρό έτσι για γεύση, λιγότερο όμως από 5%). Μέσα λοιπόν στην ημέρα ατμίζω και βάση και άλλα διάφορα υγρά και δεν έχω πάθει κορεσμό για πολλούς-πολλούς μήνες. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως η βάση (με τις λίγες σταγόνες έτοιμο αρωματικό υγρό) έχει γίνει ίσως το πιο αγαπημένο μου υγρό. Και ατμίζω υγρά πολλά. Πάρα πολλά. Ίσως και 9-10 διαφορετικά μέσα στην ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζω είναι η βάση με λίγο ecovape coconut bar ή turkish της liqua.
Μπορεί η δική μου εμπειρία να είναι άσχετη με την δική σου. Δεν χάνεις τίποτα όμως να δοκιμάσεις...


 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Hellvape Dead Rabbit MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 7 6946 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 10:23
από Sergios
Labs MTL RTA – BP MODS [Με φιτιλοαντίσταση] 59 20199 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 26, 2024, 15:53
από kyrgiannis
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1691 193074 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 21:47
από billythekid
INNOKIN ARES FINALE [Με φιτιλοαντίσταση] 1 1170 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 25, 2024, 18:04
από ThioVag
LOST VAPE CENTAURUS B60 AIO & B80 AIO [Ηλεκτρονικά mods] 5 4292 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 24, 2024, 13:48
από zamploutos
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8820 1107628 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 17:05
από shadockan
Νέα και ερωτήσεις εξπρές για φορτιστές μπαταριών mods [Φορτιστές μπαταριών mod] 1463 179197 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 21, 2024, 16:51
από shadockan
DIY υγρό μέντας αλλά πολύ παγωμένο [Αρώματα] 2 1588 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 17, 2024, 10:38
από Geraki
Lost Vape Thelema Nexus [AIO (Όλα σε ένα)] 0 1167 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 18:10
από zamploutos
Ulton VWM Innova RTA [Κλώνοι επισκευάσιμων] 186 24273 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 16, 2024, 13:11
από georgeboy
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1814 288429 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 14, 2024, 14:12
από Ηρακλης
Ερωτήσεις - απορίες για clearomizers Ατμοποιητές "εμπορίου" 1397 211546 Τελευταίο μήνυμα Μαΐου 13, 2024, 22:52
από Xxristos