vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

56 επισκέπτες, 8 χρήστες
dallaskdp, Milarepa, Lazy Dog, djfloor, Buliwyf, tzavardin, maprix, ZoeM

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Προσοχή: Αυτό το διάστημα υπάρχει ένα πρόβλημα με τους πρόχους e-mail της Microsoft  hotmail, Outlook και live.com. Εγγραφείτε προσωρινά με έναν άλλο πάροχο e-mail γιατί σ' αυτούς τους τρεις δεν πρόκειται να λάβετε e-mail ενεργοποίησης ώστε να μπορέσετε να εγγραφείτε στο φόρουμ. Αφού εγγραφείτε και συνδεθείτε, μπορείτε να αλλάξετε και πάλι e-mail σε αυτό της Microsoft από τις ρυθμίσεις του προφίλ σας, αλλά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για Προσωπικά Μηνύματα και θέματα που παρακολουθείτε.
Φαίνεται να αποκαταστάθηκε το παραπάνω πρόβλημα. Απλώς ας το έχετε υπόψιν σε περίπτωση που επανεμφανιστεί.Καλώς ορίσατε στη δημόσια συζήτηση για το άτμισμα.

Συνήθεις ερωτήσεις επισκεπτών:
Πώς εγγράφομαι στο φόρουμ;
Γιατί να εγγραφώ στο φόρουμ;
 
Συνήθεις ερωτήσεις νέων μελών

Πώς παίρνω μέρος στη συζήτηση; Δεν έχω ιδέα από φόρουμ!
Πού μπορώ να βρω περισσότερη βοήθεια για τη χρήση του φόρουμ;
Γιατί δεν μπορώ να ανοίξω νέο θέμα ή να στείλω Προσωπικό Μήνυμα ;
Έχω πελαγώσει, πολλοί άγνωστοι όροι, δεν καταλαβαίνω τίποτα!
Πού πήγε το μήνυμά μου; (ή ένα μήνυμα που διάβαζα;)
Γιατί διαγράφηκε το μήνυμά μου;
Γιατί στο προφίλ μου φαίνονται λιγότερα μηνύματα σε αριθμό από όσα έχω γράψει;
 
Κανονισμοί του φόρουμ
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ

Όχι στο SPAM και στο trolling
Πού ισχύουν και πού δεν ισχύουν οι κανονισμοί του φόρουμ
Ευγένεια και ειλικρίνεια πάνω απ' όλα
Καλό το χιούμορ αλλά προσέξτε ΠΟΥ το κάνετε
Παρακαλούμε: Κόσμιο λεξιλόγιο και περιεχόμενο στα μηνύματά σας
Αποφύγετε καυγάδες, προσωπικές αντιπαραθέσεις, υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς
Μην ξεφεύγετε εκτός θέματος (off topic)
Πού και πότε δεν επιτρέπονται link και αναφορές σε προϊόντα ή sites
Απαγορεύονται τα Greeklish
Όχι ολόκληρα μηνύματα με κεφαλαία
Μην γεμίζετε τα μηνύματα με "φατσούλες"
Μηνύματα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο θα σβήνονται
Όχι συνεχόμενα μηνύματα από τον ίδιο χρήστη, κάντε τροποποίηση του μηνύματός σας
Μην κάνετε παράθεση του προηγούμενου μηνύματος όταν απαντάτε αμέσως από κάτω
Μη δημοσιεύετε το ίδιο μήνυμα σε διαφορετικά θέματα
Όχι αναφορές ή link προς ελληνικά φόρουμ με ίδια θεματολογία και afiliate sites
Μην ανοίγετε θέματα για ομαδικές παραγγελίες στο φόρουμ
Fair play ΚΑΙ στους Έλληνες επαγγελματίες
 

Πράγματα που πρέπει ακόμα να γνωρίζετε:
Αρχίστε με μια αυτοπαρουσίαση
Αποποίηση ευθυνών του φόρουμ
Προνόμια σε παλιότερα ενεργά μέλη του φόρουμ
Διατύπωση ερωτημάτων προς εμπόρους
Μηνύματα διαμαρτυρίας προς εμπόρους
Περί καταγγελιών
Η πατρότητα της ιδέας ενός προϊόντος δεν είναι θέμα για το φόρουμ
Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση
Διαφημίσεις στο φόρουμ
Μερικές λεπτομέρειες ακόμα
Σχετικά με τους κανονισμούς του φόρουμ
Αν θελήσετε να εγκαταλείψετε το φόρουμ μας
 
Ερωτήσεις εμπόρων
 
Πώς μπορώ να εγγραφώ ως έμπορος στο φόρουμ;

Επικοινωνία:

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 24, 2019, 20:25 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΠΡΟΣΟΧΗ - Προς νέα μέλη. Κάντε μια αυτοπαρουσίαση
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:06 »
Αν είστε ένα μέλος που μόλις εγγράφηκε στο φόρουμ μας, και για δική σας αλλά και για διευκόλυνση των μελών που θέλουν να σας βοηθήσουν απαντώντας στις ερωτήσεις σας, θα ήταν χρήσιμο να αυτοσυστηθείτε πρώτα στο προφίλ σας (οδηγίες παρακάτω) ή αν αυτό σας φαίνεται πολύπλοκο, να συστηθείτε στο θέμα "Αυτοπαρουσίαση μελών". Μπορείτε να γράψετε δυο λόγια για εσάς σε ό,τι αφορά το κάπνισμα ή το άτμισμα, τι σας έφερε εδώ, πώς μας βρήκατε, αν είχατε κάποιες εμπειρίες σχετικά με το θέμα, πόσο καιρό είστε χρήστης ηλεκτρονικού τσιγάρου (αν είστε) και τι συσκευές η υγρά χρησιμοποιείτε ή πόσο βαρύς καπνιστής ήσασταν (ή είστε ακόμα). Ίσως ακόμα κάτι για τα χόμπι σας ή ό,τι άλλο θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας ώστε να γνωριστούμε καλύτερα.

Οι παραπάνω συστάσεις θα σας κάνουν και πιο αξιόπιστους στα μάτια των συμφορουμιστών μας.
Σκεφτείτε: Όταν πρωτοεμφανίζεστε σε κάποια συζήτηση και τα παλιότερα μέλη διαβάζουν το μήνυμά σας, το πρώτο πράγμα που θα αναρωτηθούν είναι "ποιος είναι αυτός και... τι καπνό φουμάρει". Διαβάζοντας το μήνυμα της αυτοπαρουσίασής σας, τους διευκολύνετε να κατανοήσουν καλύτερα το πνεύμα του μηνύματός σας και να επικοινωνήσουν αποδοτικότερα μαζί σας μέσα στο δημόσιο διάλογο.

Κάντε μια αυτοπαρουσίαση στο προφίλ σας

Στο προφίλ του κάθε μέλους έχουν εισαχθεί νέα πεδία για την καλύτερη γνωριμία μεταξύ των μελών, ώστε με μια ανάγνωση να βρίσκει καθένας πιο εύκολα κατά πόσο τον αντιπροσωπεύουν τα γραφόμενα του κάθε χρήστη στα διάφορα μηνύματα που δημοσιεύει. Πόσο δηλαδή κοντά είναι και στο δικό του προφίλ. Π.χ. κάποιος ελαφρύς καπνιστής θα δώσει άλλη βαρύτητα στα λόγια ενός βαρύ καπνιστή (και αντίστροφα) κτλ.

Έτσι λοιπόν στο προφίλ έχουν ενσωματωθεί τα παρακάτω πεδία:

1. Αυτοπαρουσίαση: Εδώ γράφετε μερικά λόγια για τον εαυτό σας ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα και τα άλλα μέλη του φόρουμ. Ακόμα καλύτερα, αν έχετε γράψει ήδη ένα μήνυμα στο θέμα με τις αυτοπαρουσιάσεις, πηγαίνετε σ' εκείνο το μήνυμα, κάντε δεξί κλικ στον τίτλο του μηνύματος (όχι τη σελίδας) και επιλέξτε "Αντιγραφή διεύθυνσης συνδέσμου" ή κάτι παρόμοιο (ανάλογα με τον browser). Μετά πηγαίνετε σ' αυτό το πεδίο του προφίλ και κάνετε επικόλληση τη διεύθυνση του μηνύματός σας.

2. Συσκευές η.τ. ως τώρα: Εδώ ο καθένας γράφει το ιστορικό των συσκευών ηλεκτρονικού τσιγάρου που έχει χρησιμοποιήσει στην πορεία του ως ατμιστής.

3. Συσκευές η.τ. που προτιμώ: Στο πεδίο αυτό μπορούμε να γράψουμε τις συσκευές η.τ. που προτιμάμε να ατμίζουμε τον τελευταιο καιρό.

4. Υγρά άτμισης (e-liquid): Εδώ γράφουμε τα υγρά άτμισης που προτιμούμε να ατμίζουμε περισσότερο.

Για συμπλήρωση των στοιχείων κρατήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στο "Προφίλ" στο μενού στην κορυφή της σελίδας και μόλις εμφανιστεί το υπομενού, κάντε κλικ στο "Προφίλ φόρουμ". Τα πεδία όπου μπορείτε να γράψετε τα παραπάνω στοιχεία είναι άβολα γι' αυτόν το σκοπό, γιατί το πλαίσιο εισαγωγής του κειμένου είναι πολύ μικρό (ένα παραθυράκι της μιας σειράς). Αν κάποιοι θέλουν να γράψουν περισσότερα, συστήνουμε την εγγραφή τους κάπου αλλού (σημειωματάριο π.χ.) και στη συνέχεια την επικόλλησή τους στο ανάλογο πεδίο. Το κείμενο της αυτοπαρουσίασης μπορεί να φτάσει και τους 8.000 χαρακτήρες ενώ στα υπόλοιπα πεδία τους 2000 χαρακτήτες. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και κώδικας BBC για τη μορφοποίηση του κειμένου.Περισσότερα για τον κώδικα BBC εδώ: http://docs.simplemachines.org/index.php?topic=57.0
Προσοχή, τα πεδία δεν είναι για σχόλια και κριτικές των συσκευών ή υγρών. Απλή παράθεση.

Μην ξεχάσετε στο τέλος να κάνετε αποθήκευση κάνοντας κλικ στο "Αλλαγή προφίλ" κάτω στο τέλος της σελίδας. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια επισκόπηση κάνοντας κλικ στο "Προφίλ" (στην κορυφή της σελίδας). Για να δείτε το προφίλ του κάθε μέλους μπορείτε να κάνετε απλά κλικ πάνω στο όνομά του.

Σημείωση: Και τα υπόλοιπα πεδία του προφίλ που διαθέτει εξ ορισμού το φόρουμ διευκολύνουν επίσης τους χρήστες στη γνωριμία με τα άλλα μέλη, όπως π.χ. "Φύλο", "Τόπος" (διαμονής), "Πραγματικό όνομα" κτλ. Όλα είναι προαιρετικά βέβαια και δεν είναι σωστό να υποχρεώνουμε κάποιον να τα συμπληρώσει. Μπορούμε όμως να του εξηγήσουμε ότι θα διευκόλυνε πολύ περισσότερο τη συζήτησή μας και θα μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε πολύ πιο αποδοτικά αν το προφίλ του ήταν ενημερωμένο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 05, 2023, 09:22 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αποποίηση ευθυνών του φόρουμ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:14 »
Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων είστε υπεύθυνοι εσείς και μόνο. Η ευθύνη για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων π.χ. φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα, ή θεμάτων νομικής φύσεως (για συκοφαντία, εξύβριση κτλ.) ή οτιδήποτε που μπορεί να οδηγήσει σε κάποια αντιδικία σχετικά με το περιεχόμενο των μηνυμάτων σας είναι όλη δική σας.  Αν για κάποιο λόγο κάποιος προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητήσει τα στοιχεία σας (διεύθυνση IP, e-mail κτλ.) καταφέροντας να αποσπάσει εντολή εισαγγελέα (και μόνο), να έχετε υπόψιν ότι το φόρουμ είναι υποχρεωμένο να τα δώσει.

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι οι ιδιοκτήτες αυτού του φόρουμ δεν μπορούν να επαληθεύσουν την εγκυρότητα της κάθε δημοσίευσης. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι οι δημοσιεύσεις  δεν παρακολουθούνται συνεχώς, επομένως οι ιδιοκτήτες του φόρουμ δεν είναι υπεύθυνοι για το όποιο περιεχόμενο τους και δεν εγγυώνται την ακρίβεια, πληρότητα ή τη χρησιμότητα των παρατιθέμενων πληροφοριών. Οι δημοσιεύσεις εκφράζουν τις απόψεις του μέλους που τις συνέγραψε και όχι απαραίτητα τις απόψεις του συγκεκριμένου φόρουμ, των διαχειριστών και των συντονιστών του ή του ιδιοκτήτη του. Οποιοδήποτε μέλος θεωρήσει ότι ένα δημοσιευμένο μήνυμα είναι ανάρμοστο, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως ένα διαχειριστή ή συντονιστή του φόρουμ. Το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ διατηρούν το δικαίωμα να διαγράψουν το ανάρμοστο περιεχόμενο, μέσα σε λογικά χρονικά πλαίσια, αν κρίνουν ότι είναι απαραίτητη η άμεση διαγραφή του. Επειδή αυτή η διαδικασία δεν είναι αυτόματη, παρακαλούμε καταλάβετε ότι δεν είναι εφικτό να διαγραφούν ή να διορθωθούν οι συγκεκριμένες δημοσιεύσεις άμεσα. Η ίδια τακτική ισχύει και για τις πληροφορίες που υπάρχουν στα προφίλ του κάθε μέλους.

Οι ιδιοκτήτες - διαχειριστές - συντονιστές του φόρουμ δεν φέρουν απολύτως καμία ευθύνη αν ακολουθώντας συμβουλές, υποδείξεις, πρακτικές που έχετε διαβάσει εδώ, από οποιονδήποτε κι αν γράφτηκαν έχετε υποστεί κάποια βλάβη στην υγεία σας, σωματική ή ψυχική.

Αν θεωρείτε ότι υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να σας βλάψει το περιεχόμενο των μηνυμάτων, απλά μην τα διαβάζετε. Αποχωρήστε από το φόρουμ μας.

Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι αυτός θεωρεί σωστό κατά τη γνώμη του, αρκεί να μην προσβάλει τους άλλους με τα γραφόμενά του. Αν κάποιος βρίσκει π.χ. καταπληκτική την εμπειρία να χρησιμοποιεί υγρό με ραδιενέργεια (λίγο extreme το παράδειγμα) και να εισπνέει τον ατμό του, δικό του πρόβλημα. Αν τον ακολουθήσετε κι εσείς, θα το κάνετε με δική σας ευθύνη και θα είναι επίσης δικό σας πρόβλημα.

Οι διαχειριστές του φόρουμ βέβαια θα προσπαθούν να απομακρύνουν μηνύματα τα οποία προτείνουν εξόφθαλμα επιβλαβείς πρακτικές και συμβουλές ή είναι προσβλητικά και συκοφαντικά, αλλά δεν μπορούν να ελέγχουν το περιεχόμενο όλων των μηνυμάτων ή να επιτηρούν τα γραφόμενα για 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 04, 2012, 19:00 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Απαγορεύονται τα Greeklish
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:17 »
Απαγορεύονται τα Greeklish. Τη σημερινή εποχή δεν υπάρχει πια λόγος. Κουράζουν αφάνταστα στην ανάγνωση και δυσκολεύουν στην κατανόηση λόγω των τόσο διαφορετικών τρόπων γραφής πολλών λέξεων και όχι μόνο. Και τελικά όπως και να το κάνουμε δεν είναι και η μητρική μας γλώσσα!
Εκτός από αυτό, αν κάποια στιγμή χρειαστεί να γράψετε κανονικά ελληνικά, θα καταλήξετε να γράφετε "πσάρι" αντί για "ψάρι" και θα γελάνε όλοι μαζί σας.
Και κάτι ακόμα: Η αναζήτηση του φόρουμ δεν είναι τόσο προηγμένη ώστε να καταλαβαίνει τα greeklish. Για να μη γράφουμε λοιπόν αυτό που ψάχνουμε με 10 διαφορετικούς τρόπους, ας γράφουμε όλοι στα ελληνικά.
Αν κάποιος για λόγους ανωτέρας βίας αναγκαστεί να γράψει greeklish, ιδίως αν το κείμενο είναι μεγάλο, για να μην γίνεται κουραστικό στους άλλους δοκιμάστε το "All Greek to Me" ή το "Greklish to Greek". Μετατρέπουν τα Greeklish σε Ελληνικά με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Και βέβαια θα πρέπει σε κάθε μήνυμά σας να μας εξηγείτε το λόγο που γράφετε Greeklish. Ίσως να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε.
 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fyUEDkgs2qc[/youtube]
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2011, 00:16 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Όχι ολόκληρα μηνύματα με κεφαλαία
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:21 »
Μην γράφετε ολόκληρα κείμενα με κεφαλαία γράμματα. Τα κεφαλαία γράμματα χρησιμοποιούνται όταν κάποιος θέλει να φωνάξει, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;  ;) και δίνουν έναν επιθετικό τόνο στο μήνυμά σας.

Εκτός αυτού είναι και κουραστικά στην ανάγνωση.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Όχι υπερβολικές μορφοποιήσεις κειμένου
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:23 »
Το λειτουργικό του φόρουμ δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να μορφοποιήσουν το κείμενό τους με διάφορα μεγέθη και χρώματα γραμματοσειράς. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και κατάχρηση αυτής της δυνατότητας.
Όταν το κείμενο γίνεται δυσανάγνωστο λόγω πολυμορφίας ή δυσκολεύει την εμφάνιση της σελίδας, θα σβήνεται ή θα τροποποιείται και η πιο γρήγορη μέθοδος είναι η κατάργηση όλων των μορφοποιήσεων. Σκεφτείτε κάποιον που διαβάζει τα μηνύματά σας στο PDA του και πρέπει π.χ. να ρολάρει δεκάδες σελίδες που η κάθε μία χωράει δυο τρία τεράστια γράμματα για να διαβάσει μια λέξη!!

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μην γεμίζετε τα μηνύματα με "φατσούλες"
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:24 »
Επειδή ο γραπτός λόγος έχει κάποια σημαντικά μειονεκτήματα έναντι του προφορικού, μιας και δε βλέπουμε την έκφραση του γράφοντα, οι χρήστες του ίντερνετ έχουν δημιουργήσει τις "φατσούλες" ή αλλιώς "καραγκιοζάκια", που προσπαθούν να δείξουν τη διάθεση του γράφοντα ώστε να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις ή να γίνεται πιο κατανοητή η διάθεση και το ύφος του μηνύματος.

Μια φατσούλα που γελάει δείχνει γέλιο, δυο φατσούλες πιο πολύ γέλιο, άντε να φτάσει μέχρι πέντε που σημαίνει έχω ξεκαρδιστεί από τα γέλια. Το να γεμίζεις όμως μια ή και πέντε σειρές με φατσούλες, γίνεται τουλάχιστον κουραστικό αν όχι εκνευριστικό για τους αναγνώστες.

EDIT: Τώρα πια δεν υπάρχει και λόγος για τα παραπάνω. Το γιατί διαβάστε το ΕΔΩ

Ενημέρωση συνδέσμου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 03:56 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μην ξεφεύγετε εκτός θέματος (off topic)
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:27 »
1. Το μήνυμά σας θα είναι ή ερώτηση ή πληροφορία (δηλ. κάτι χρήσιμο για τους αναγνώστες) αλλιώς είναι εκτός θέματος (off topic).

Μερικά παραδείγματα off topic:

- Παρέλαβα σήμερα και τρέχω να το δοκιμάσω. [Καλά έκανες αλλά αυτή η πληροφορία δεν είναι χρήσιμη σε κανέναν.]
- Μόλις το δοκιμάζω. Θα επανέλθω με εντυπώσεις. [Δε χρειάζεται προαναγγελία, γράψε αύριο τις εντυπώσεις.]
- Ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα το δοκιμάσω και θα σας πω. [Ούτε εδώ χρειάζεται προαναγγελία. Μόλις το δοκιμάσεις, γράψε τα αποτελέσματα.]
- Το παρήγγειλα κι εγώ!!! [Καλά έκανες αλλά αυτή η πληροφορία δεν είναι χρήσιμη σε κανέναν.]
- Καλοάτμιστο, φίλε μου. [Αλίμονο αν κάνουν όλοι το ίδιο. Πείτε το με ΠΜ αν θέλετε.]
- Μπράβο!! Πολύ χρήσιμη πληροφορία! [Υπάρχει κουμπάκι μπράβο για επιδοκιμασίες]
- Ευχαριστώ, να 'σαι καλά. [Υπάρχει κουμπάκι μπράβο για ευχαριστίες, αλλά και τα ΠΜ]
- Όποτε θέλεις, αφού είμαστε και κοντά, να πιούμε έναν καφέ να τα πούμε και να σε βοηθήσω σε ό,τι θέλεις. [Υπάρχουν τα ΠΜ γι' αυτά.]
- Νομίζω θα το φέρει το Χ κατάστημα. [Αν και όποτε το φέρει, το κοινοποιείτε τότε]
- Τελικά δε μου άρεσε και το πουλάω. Όποιος ενδιαφέρεται... ΠΜ. [Δεν είναι για αγγελίες το θέμα!]
- Οκ, πάω για δουλειά, θα συνεχίσω από εκεί την κουβέντα. [Κανένας δε ρωτάει τον άλλο στα φόρουμ γιατί κάποιος αποσυνδέθηκε, ούτε αναρωτιέται. Έχει και δουλειές ο κόσμος.]
- Καληνύχτα σας. καλημέρα σας) [Αλίμονο αν κάνουμε όλοι το ίδιο, εκτός αν είστε στο Chat (ετεροχρονισμένο) "στα άσχετα".]

πιστεύω ότι πιάσατε το νόημα αλλιώς ξαναδιαβάστε το:
Το μήνυμά σας θα είναι ή ερώτηση ή πληροφορία δηλ. κάτι χρήσιμο για τους αναγνώστες αλλιώς είναι εκτός θέματος.
Αν ο αναγνώστης χρειαστεί να ελέγξει δύο σελίδες με μηνύματα σαν τα παραπάνω για να βρει κάποια χρήσιμη πληροφορία στο θέμα, τότε η συζήτηση χάνει τη χρησιμότητά της. Αποτέλεσμα: Διαγραφή.

2. Όταν απαντάτε σε ένα μήνυμα, ρίξτε πρώτα μια ματιά στον τίτλο του θέματος. Αν ο προηγούμενος αποστολέας έφυγε λίγο εκτός θέματος, μην το συνεχίζετε γιατί το θέμα θα εκτροχιαστεί τελείως.

Παράδειγμα εκτροχιασμού της συζήτησης στο φανταστικό θέμα "Πρόβλημα με μπαταρία".

- Τελικά βρήκα τι έφταιγε με την μπαταρία. Δεν έκανε καλή επαφή ο πόλος με το ατομάιζερ!
- Οι μπαταρίες του eGo παρουσιάζουν συχνά αυτό το πρόβλημα αλλά διορθώνεται εύκολα. Από πού το είχες πάρει;
- Από china.com
- Έκανε πολλές μέρες να 'ρθει; [Η συζήτηση έχει ήδη ξεφύγει εκτός θέματος αλλά από εδώ και κάτω εκτροχιάστηκε τελείως]
- 20 μέρες
- Πόσο κόστισαν τα μεταφορικά;
- 14 ευρώ
- Εγώ είχα αγοράσει από Chinab.cn και είχαν κάνει δυο μήνες να 'ρθουν.
- κτλ. κτλ.
(εκτός θέματος)

(Τα παραπάνω πλησιάζουν να καλύψουν μια ολόκληρη σελίδα)

Θυμηθείτε: Το θέμα μας ήταν "Πρόβλημα με την μπαταρία". Σχεδόν από τη δεύτερη απάντηση και μετά οι απαντήσεις θα ταίριαζαν περισσότερο στο ήδη υπάρχον (φανταστικό) θέμα "Αγορές από China.com που βρίσκεται σε άλλον πίνακα. Το να μεταφερθούν τα off topic μηνύματα δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται εύκολα με drag and drop, δυστυχώς! Απαιτεί χρόνο από τους διαχειριστές και εκτός από αυτό, στο θέμα-στόχο μπορεί να εξελίσσεται ήδη μία συζήτηση και αν τα off topic μηνύματα μεταφερθούν εκεί, εφόσον ταξινομούνται αυτόματα ανάλογα με την ώρα αποστολής τους, θα μπερδευτούν με τα ήδη δημοσιευμένα εκεί και η συζήτηση θα διαλυθεί. Αποτέλεσμα: Διαγραφή των μηνυμάτων στον κάλαθο των αχρήστων.

-----------------

Αν μηνύματα off topic εντοπίζονται συχνά από κάποια συγκεκριμένα μέλη, θα υπάρχουν κυρώσεις που μπορεί να ξεκινήσουν με απαγόρευση δημοσίευσης για κάποιο διάστημα, προσωρινό αποκλεισμό, μέχρι και μόνιμο αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στη συνέχεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 14, 2014, 01:13 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Καλό το χιούμορ αλλά προσέξτε ΠΟΥ το κάνετε
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:30 »
Αν θέλετε να κάνετε χιούμορ απαντώντας σε κάποιο μήνυμα ενός μέλους, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Στα σοβαρά θέματα του φόρουμ το σκέτο χιούμορ δεν έχει θέση. Αν το μήνυμά σας περιέχει εκτός από σχετικό με το θέμα περιεχόμενο και μια χιουμοριστική πρόταση, μπορεί να περάσει ως αποδεκτό, αλλά όχι σκέτος "χαβαλές" για να περνάει η ώρα. Τα μέλη που διαβάζουν τα θέματα το κάνουν γιατί αναζητούν πληροφόρηση και όχι άσχετα μηνύματα που σπαταλούν το χρόνο τους ούτε μηνύματα με φατσούλες μόνο και μηνύματα κενά περιεχομένου.

Αν δείτε μέσα σε μικρο χρόνο αρκετά τέτοια μηνύματά σας να καταλήγουν στον κάλαθο, να αναμένετε και την αντίδραση από τη μεριά του φόρουμ. Ακόμα χειρότερα αν σας έγινε προειδοποίηση από κάποιον συντονιστή και την αγνοήσατε προκλητικά, δεν πρόκειται να υπάρξει καν προειδοποίηση για τον αποκλεισμό σας από το φόρουμ, ο οποίος μπορεί να είναι από λίγες ημέρες μέχρι και δια παντός, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος και το μέγεθος της πρόκλησης.

Το φόρουμ μας έχει μία κατηγορία που λέγεται "Χαλαρά θέματα". Εκεί, και ιδιαίτερα στον πίνακα "Άσχετα με το η.τ." δεν υπάρχει η αυστηρότητα των άλλων περιοχών του φόρουμ σε ό,τι αφορά τον συντονισμό των θεμάτων, ιδίως σε θέματα χιούμορ και άσχετων μηνυμάτων. Αν θέλετε κουβέντα καφενείου για να περάσετε την ώρα σας, μπορείτε να το κάνετε εκεί. Υπόψιν όμως ότι σε εκείνη την περιοχή του φόρουμ δεν πρόκειται να μείνουν για πάντα. Γίνονται συχνά εκκαθαρίσεις και τα μηνύματα αυτού του είδους διαγράφονται. Επίσης τα μηνύματά σας σε αυτές τις περιοχές δεν μετράνε στο προφίλ σας για να μην ανεβοκατεβαίνει συνέχεια το σύνολο όταν γίνονται εκκαθαρίσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 16, 2012, 16:36 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μηνύματα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο θα σβήνονται
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:32 »
Μπορεί ο Μήτσος να είπε κάτι καλό και να συμφωνούμε μαζί του. Ή κάτι αστείο που μας έκανε να γελάσουμε. Πολλοί δημοσιεύουν λοιπόν από κάτω δικό τους μήνυμα με  :thumpup: :thumpup: :thumpup:  ή :)) :)) :)) για να το δείξουν.

Κάτι τέτοιο είναι πραγματικά και περιττό και κουραστικό από τη στιγμή που έχουμε μάλιστα το νέο σύστημα αξιολόγησης των μηνυμάτων για να αποφεύγονται τέτοια άσκοπα μηνύματα.

Αν συμμετείχαμε στη συζήτηση στα τελευταία μηνύματα, μπορεί ένα νέο μήνυμα αυτού του είδους να θεωρηθεί αποδεκτό, εφόσον όμως υπάρχει μαζί και κάποιο γραπτό σχόλιο. Αν όμως ο καθένας που συμφωνεί με τα λεγόμενα του Μήτσου θελήσει να εκφραστεί με αυτόν τον τρόπο, ζήτω που καήκαμε. Θα πρέπει να φυλλομετράμε μερικές σελίδες με  :thumpup: και "+1000" μέχρι να φτάσουμε στο επόμενο σημαντικό μήνυμα.
Αν συμφωνείτε λοιπόν με τα γραφόμενά του, κάντε τον κόπο να γράψετε και γιατί αλλιώς μην το κάνετε καθόλου ή (ακόμα καλύτερα) πατήστε μία η περισσότερες από τις "φατσούλες" αξιολόγησης που σας εκφράζουν και βρίσκονται στο τέλος του μηνύματος. Έτσι και το θέμα δε γεμίζετε με επιδοκιμασίες και η επισκόπηση για την αποδοχή ενός μηνύματος γίνεται με μια απλή ματιά από τον αναγνώστη κοιτάζοντας τον αριθμό των αποδοχών που βρίσκεται δίπλα από τις "φατσούλες" αξιολόγησης  ;)

Τέτοια μηνύματα λοιπόν επαναλαμβανόμενα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο θα σβήνονται αμέσως μόλις εντοπιστούν, ιδίως μάλιστα όταν  προέρχονται από άτομα που δεν συμμετείχαν καν στη συζήτηση κοντά στο τελευταίο μήνυμα που κινητοποίησε τον σχολιασμό.

Ενημέρωση συνδέσμου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:06 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αν ξεχάσατε να γράψετε κάτι στο τελευταίο μήνυμά σας δεν είναι απαραίτητο να απαντήσετε με ένα καινούργιο ακριβώς από κάτω. Πατήστε απλά "Τροποποίηση" στο τελευταίο σας μήνυμα και συμπληρώστε αυτό που θέλετε.
Υπόψιν: Τροποποίηση μπορείτε να κάνετε μέχρι 3 μέρες από την ώρα της αρχικής δημοσίευσης. Πάντα θα μπαίνει από κάτω (αυτόματα από το σύστημα) η "στάμπα" της τροποποίησης με ημερομηνία και ώρα εκτός αν αυτό γίνει μέσα στα 5 πρώτα λεπτά από την αρχική δημοσίευση (περίοδος χάριτος χωρίς στάμπα).
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2012, 15:41 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μην κάνετε κατάχρηση της "Παράθεσης"
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:37 »
Όταν απαντάτε στο τελευταίο μήνυμα, δεν είναι ανάγκη να πατήσετε "Παράθεση" και να αναγκάζετε τους αναγνώστες να συναντούν το ίδιο κείμενο μπροστά τους δυο φορές συνεχόμενα. Απαντήστε κατευθείαν χωρίς παράθεση χρησιμοποιώντας το κουμπάκι "Απάντηση" που βρίσκεται κάτω από το τελευταίο μήνυμα.


 
Επίσης αν θέλετε να απαντήσετε ή να σχολιάσετε ένα συγκεκριμένο σημείο ενός μηνύματος, μην κάνετε παράθεση όλο το μήνυμα (ιδίως όταν αυτό είναι μακροσκελές) αλλά μόνο το τμήμα που θέλετε να σχολιάσετε. Πώς γίνεται αυτό; :
Περισσότερα για την παράθεση εδώ: Πώς κάνω παράθεση σε ένα μήνυμα;

Εξαιρούνται περιπτώσεις που ο άλλος γράφει κάτι σοβαρό και σε περίπτωση που το τροποποιήσει θα μπερδέψει τη ροή της συζήτησης. Και εκεί όμως μπορείτε να απομονώσετε το σημείο που θέλετε να σχολιάσετε ώστε να μην παραθέτετε ξανά ολόκληρο το μήνυμα. Εξάλλου το υπόλοιπο θα είναι ακριβώς από πάνω, δεν χρειάζεται να ψάχνει κάποιος που διαβάζει το θέμα για να το βρει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 05, 2023, 09:24 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Διατύπωση ερωτημάτων προς εμπόρους
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:41 »
Όταν θέλετε να απευθύνετε κάποιο ερώτημα απευθείας σε κάποιον έμπορο, γράψτε την ερώτηση στον πίνακά του στην ενότητα "Αντιπρόσωποι, έμποροι e-cig" όπου μπορούν και να σας απαντήσουν. Πρέπει να έχετε υπόψιν ότι οι έμποροι δεν μπορούν να δημοσιεύουν μηνύματα εκτός των δικών τους πινάκων.

Επίσης:
Παρακαλώ τους χρήστες όταν απευθύνουν κάποια ερωτήματα σε εμπόρους και αντιπροσώπους, να κάνουν τις ερωτήσεις τους ευθέως για το θέμα που θέλουν να μάθουν μια πληροφορία και όχι με τρόπο προσβλητικό ή που αφήνει να εννοηθούν άλλα πράγματα. Για να γίνω πιο κατανοητός αναφέρω ένα παράδειγμα διατύπωσης ερώτησης, π.χ.

Σωστό: Ποια είναι τα συστατικά του νέου σας υγρού;
Λάθος: Το νέο σας υγρό περιέχει προπυλενογλυκόλη ή μήπως επεξεργασμένα βιομηχανικά λύματα;
Μηνύματα με τέτοιο ύφος κρίνονται ως προβοκατόρικα και προσβλητικά και θα σβήνονται.


Κάτι άλλο σχετικά με τα μηνύματα στους πίνακες των εμπόρων:

Οι πίνακες των εμπόρων υπάρχουν για τη δημόσια επικοινωνία μεταξύ αυτών και των μελών του φόρουμ. Παρακαλώ μην αρχίζετε συζητήσεις για κριτικές προϊόντων μεταξύ των μελών μέσα στους πίνακες των εμπόρων. Είναι κρίμα γιατί χρήσιμες κριτικές "χάνονται" σε θέματα που δεν είναι προσβάσιμα από τους επισκέπτες αλλά και είναι δύσκολο να εντοπιστούν από τους αναγνώστες όταν βρίσκονται εκτός της κατηγορίας της κριτικής προϊόντων.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μηνύματα διαμαρτυρίας προς εμπόρους
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:43 »
Αν θέλετε να υποβάλετε μια διαμαρτυρία προς κάποιον έμπορο, παρακαλώ παραθέστε απλά τα γεγονότα χωρίς να προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις με χαρακτηρισμούς, δικές σας απόψεις, εικασίες ή γνώμες. Αν πιστεύετε ότι η υπόθεσή σας αντέχει την κριτική, καταθέστε απλά τα γεγονότα με όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία διαθέτετε (ημερομηνίες, αριθμούς παραγγελίας κτλ.) και αφήστε την κρίση στους αναγνώστες χωρίς να προσπαθείτε να επηρεάσετε τη γνώμη τους με χαρακτηρισμούς, εικασίες και προσβλητικά σχόλια. (Διαβάστε και το προηγούμενο μήνυμα-κανονισμό για τις ερωτήσεις προς εμπόρους).

Επίσης μην κάνετε προσωπικές επιθέσεις ή χαρακτηρισμούς εναντίον κάποιου εμπόρου. Μπορείτε να μιλήσετε γενικότερα για τον τρόπο που λειτουργεί η εταιρία του αλλά δεν μπορείτε αβίαστα να του προσάψετε προσωπικά κάποιο λάθος που τυχόν έγινε ως δόλο, γιατί δεν μπορείτε να γνωρίζετε πάντα με σιγουριά αν αυτό οφείλεται στον ίδιο, σε κάποιο υπάλληλο της αποθήκης ή του γραφείου π.χ. στον διανομέα ή στον προμηθευτή του ή σε άλλους λόγους που μπορεί να μην είναι γνωστοί.

Και μην ξεχνάτε ότι πίσω από ένα όνομα εταιρίας, που με το μήνυμά σας μπορεί να εκθέσετε ανεπανόρθωτα κατηγορώντας ίσως άδικα και χωρίς πολλή σκέψη, μπορεί να υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την πορεία της εταιρίας που κάποια μέλη τους μπορεί να δουλεύουν εκεί.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:46 »
Πριν ρωτήσετε, κάντε μια αναζήτηση. Ίσως το θέμα σας να έχει απαντηθεί ήδη ή να υπάρχει πιο ειδικό θέμα. Αν βρήκατε παλιότερο θέμα σχετικό με το θέμα που σας ενδιαφέρει αλλά δεν έχει τις πληροφορίες που ζητάτε, γράψτε εκεί το μήνυμά σας. Είναι πολύ πιθανότερο να απαντηθεί εκεί γιατί αυτοί που έχουν γράψει πριν σε εκείνο το θέμα, θα λάβουν ειδοποίηση ότι υπάρχει καινούργιο μήνυμα και μπορεί να σας απαντήσουν πιο γρήγορα και πιο έγκυρα μιας και το έχουν χειριστεί στο παρελθόν.

Περισσότερα για τους τρόπους αναζήτησης μέσα στο φόρουμ μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
Πώς κάνω αναζήτηση μέσα σε ένα θέμα ή στο φόρουμ γενικότερα;

Ενημέρωση συνδέσμου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 03:58 από Tem »

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Ερωτήσεις - απορίες για clearomizers Ατμοποιητές "εμπορίου" 1401 222061 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 06:51
από Tem
Dani Box [Ηλεκτρονικά mods] 983 121084 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 18, 2024, 15:58
από Nikrom
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 984 134678 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 18, 2024, 09:15
από ThioVag
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2919 425004 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 21:22
από Sergios
καλύτερες γεύσεις φράουλας Shake and Vape 28 20312 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 20:55
από anetost
My Flavor Shot Reviews Shake and Vape 1 2053 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 19:30
από chkontog
Steam Train Shake and Vape 191 65096 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 09, 2024, 14:48
από Barbapaidi
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές για τους λάτρεις της σφιχτής "τσιγαρίσιας" τζούρας! Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 1275 222709 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 08, 2024, 00:52
από treloneritis
KUMA ULTON RTA clone [Κλώνοι επισκευάσιμων] 144 44641 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 05, 2024, 17:38
από treloneritis
Δυσλειτουργίες/προβλήματα του φόρουμ [Χρήση του φόρουμ] 1883 254283 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 05, 2024, 12:41
από ThioVag
Flash E-Vapor (Clones) [Κλώνοι επισκευάσιμων] 820 161990 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 04, 2024, 20:25
από Valantis04
Αστοχίες (ανάφλεξη-σκάσιμο) μπαταριών Ιόντων Λιθίου [Μπαταρίες για mod] 104 18575 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 03, 2024, 16:37
από netsplit