vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

52 επισκέπτες, 8 χρήστες
Nikrom, mike01, th3ofilos, Sergios, Ποντικός, camber, KORG N364, Tem

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Ευτυχώς σπανίζουν στο φόρουμ μας αλλά καλό είναι να το αναφέρω:

Όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις. Ακόμα και δίκιο να έχετε, είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσετε. Μην ξεχνάτε: Τα γραπτά μένουν. Ακόμα κι αν έχετε δίκιο, όταν στρέφετε μια συζήτηση σε αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο, για τον αναγνώστη αυτό δείχνει άτομο με εμπάθεια. Καλό είναι να το έχετε υπόψιν αυτό.

Εξάλλου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μήνυμά σας να σβηστεί, ιδίως όταν είναι τέτοιο που πυροδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που οδηγούν σε άγονες αντιπαραθέσεις. Δεν θέλουμε οι καυγάδες να χαλάνε το κλίμα του φόρουμ και εφόσον μάλιστα κρίνονται ανούσιοι, θα διαγράφονται.

Επίσης προσέξτε τους χαρακτηρισμούς σας. Θυμηθείτε λίγο από τη γραμματική σας τι είναι τα επίθετα και μην τα χρησιμοποιείτε για να χαρακτηρίσετε αρνητικά τα γραφόμενα ενός άλλου μέλους ή ακόμα χειρότερα το ίδιο το μέλος. Αποφεύγετε τους χαρακτηρισμούς. Παραθέστε απλά την άποψή σας και αν αυτή βασίζεται σε επιχειρήματα, πιθανόν να βρείτε κι άλλους που συμφωνούν μαζί σας. Αν όχι, θυμηθείτε ότι δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούν οι πάντες μεταξύ τους ή να έχουν τις ίδιες απόψεις για το κάθε θέμα!

Επίσης μην δημοσιεύετε μηνύματα που δημιουργούν εντυπώσεις ή αφήνουν υπονοούμενα για το ποιόν κάποιων προσώπων ή προϊδεάζουν για κάποιον χαρακτηρισμό προς αυτά. Αποφύγετε τους χαρακτηρισμούς και αναφερθείτε σε γεγονότα και επιχειρήματα. Αφήστε τους αναγνώστες να διαμορφώσουν μόνοι τους άποψη από τα επιχειρήματά σας και μην επιχειρείτε να δώσετε έτοιμες ετυμηγορίες και έτοιμες εντυπώσεις.

------------------

Αγνόηση των συστάσεων των συντονιστών ή των μελών της ομάδας vaping.gr team ή των τοπικών συντονιστών, αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανονισμών του φόρουμ και μπορεί να σας στοιχίσει τον αποκλεισμό σας από μερικές μέρες μέχρι και δια παντός, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και το μέγεθος της προκλητικότητας εκ μέρους σας.
Βωμολοχίες και ύβρεις που προσβάλουν το κοινό αίσθημα θα τιμωρούνται με 5ήμερο αποκλεισμό την πρώτη φορά και τη δεύτερη δια παντός.

Το να δημοσιεύετε link, βίντεο ή τραγούδια που παραπέμπουν σε παρόμοιο περιεχόμενο, και γενικότερα σε άσεμνο περιεχόμενο, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Ισχύουν τα ίδια και σε αυτήν την περίπτωση.
------------------

Θα προσπαθήσω να γίνω πιο κατανοητός:

Μπορεί να φαίνεται κάπως οξύμωρο αλλά είναι διαφορετικό να πεις:
"Είναι κλέφτης, μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό μου, το πήρε και έφυγε" !!! και άλλο να πεις:
"Μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό μου, το πήρε και έφυγε"

Γιατί είναι άλλο; Γιατί μπορεί να το πήρε για να μην το πάρει ο γερανός ή γιατί του έδωσε τα κλειδιά η μάνα σου για να την εξυπηρετήσει ή γιατί νόμιζε ότι μπήκε στο δικό του! Αστείο το παράδειγμα αλλά θέλω να δείξω το σκεπτικό. Καλύτερα λοιπόν είναι να καταθέτει κανείς γεγονότα και επιχειρήματα και ο αναγνώστης να βγάζει τα συμπεράσματά του ή να κάνει τις υποθέσεις του μόνος του, παρά να τον προκαταβάλλει κάποιος με χαρακτηρισμούς και έτοιμες ετυμηγορίες.

Η πρώτη περίπτωση οδηγεί εύκολα σε αντιπαραθέσεις:
"Ποιον λες κλέφτη ρε, που έχεις ξεσηκώσει όλο το ταμείο του μαγαζιού που δουλεύεις!"
Πολλοί όταν αρχίζει μια αντιπαράθεση και δέχονται μια επίθεση δεν κοιτάνε να αμυνθούν ή να αιτιολογήσουν τις ενέργειές τους ή τα γραφόμενά τους αλλά κάνουν επίθεση στον άλλο κι εκεί αρχίζει ο καυγάς.
Στη δεύτερη περίπτωση που θα αναφερόταν μόνο τα γεγονότα, ο άλλος θα ήταν υποχρεωμένος να μιλήσει γι' αυτά και όχι να αρχίσει καυγά, αποπροσανατολίζοντας και τη συζήτηση.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 09, 2016, 12:42 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Ευγένεια και ειλικρίνεια πάνω απ' όλα
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:51 »
Τα γραπτά μένουν. Το φόρουμ δεν είναι chat! Τα μηνύματά σας μπορεί να βρίσκονται εδώ ακόμα και χρόνια μετά τη δημοσίευσή τους.
 
Κρατήστε ευγενικό ύφος, μην αρχίζετε τις οικειότητες με μέλη που δεν γνωρίζεστε και μην αφήνετε υπονοούμενα για το ποιον κάποιου ή για τα γραφόμενά του. Μην εκτοξεύετε κατηγορίες χωρίς αποδείξεις και μην αφήνετε κακές υπόνοιες με τα γραφόμενά σας για οτιδήποτε και οποιονδήποτε είτε ανήκει στο φόρουμ μας, είτε όχι. Επίσης προσέξτε το ύφος του κειμένου σας να μην είναι προκλητικό, δυσφημιστικό ή να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μιλήστε με επιχειρήματα και μην προσπαθείτε να οδηγήσετε με τα γραφόμενά σας τους άλλους στα συμπεράσματα που εσείς θέλετε να βγάλετε. Μιλήστε με γεγονότα και επιχειρήματα και αφήστε τους αναγνώστες σας να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματά τους.
Μηνύματα που δεν τηρούν τα παραπάνω θα διαγράφονται και αν επαναληφθούν θα υπάρχουν ποινές.


Και να είστε πάντα ειλικρινείς. Πολλά μέλη του φόρουμ μας είναι πολύ ψαγμένα και θα σας ζητήσουν λεπτομέρειες και στοιχεία για τα γραφόμενά σας. Καλύτερα να παραδεχτείτε ένα λάθος σας όσο πιο νωρίς μπορείτε παρά να προσπαθήσετε να το μπαλώσετε με ψέματα. Ίσως κάποιοι να μην σας αντέκρουσαν στο πρώτο μήνυμά σας που περιείχε υπερβολές ή μισές αλήθειες είτε για να μη σας προσβάλλουν είτε γιατί δεν είχαν διάθεση για αντιπαραθέσεις. Συνεχίζοντας όμως να υποστηρίζετε τα αστήρικτα είναι σίγουρο ότι θα ξεσηκώσετε αντιδράσεις οι οποίες θα σας ξεσκεπάσουν και μετά θα ψάχνετε πού να κρυφτείτε. Γι' αυτό καλύτερα ειλικρίνεια από την αρχή και προπάντων ευγένεια ακόμα και στις διαφωνίες σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2012, 16:57 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Διαφημίσεις στο φόρουμ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:52 »
Το φόρουμ παραχωρεί διαφημιστικό χώρο για την ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων αλλά δεν πουλάει τα τυχόν διαφημιζόμενα προϊόντα ούτε φέρει κάποια ευθύνη για τη λειτουργία τους ή για το περιεχόμενο των δικτυακών τόπων στους οποίους οδηγούν.

Ο διαφημιστικός χώρος και το περιεχόμενό του είναι ανεξάρτητα από τη δημόσια συζήτηση.

----------------

Απαγορεύονται διαφημιστικά banner από μέλη του φόρουμ στα προφίλ τους ή στις υπογραφές τους, εκτός από τους εμπόρους που μπορούν να έχουν το λογότυπό τους στο αβατάρ τους.

Links (σύνδεσμοι) προς προϊόντα καταστημάτων τα οποία συζητούνται, επιτρέπονται από τα μέλη, εκτός από τους πίνακες εμπόρων όπου δεν επιτρέπονται σύνδεσμοι προς άλλα καταστήματα και αναφορές σε άλλα προϊόντα πλην αυτών του εμπόρου στου εκάστοτε πίνακα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 25, 2016, 01:46 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μερικές λεπτομέρειες ακόμα
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:53 »
Λάβετε υπόψη σας ότι το λογισμικό του φόρουμ τοποθετεί ένα cookie, ένα αρχείο κειμένου που περιέχει μικρά κομμάτια πληροφοριών (όπως είναι το όνομα και ο κωδικός σας), στην προσωρινή μνήμη (cache) του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Αυτό χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ για να παραμένετε συνδεδεμένος ή να αποσυνδέεστε από το φόρουμ. Το παρόν λογισμικό δεν συλλέγει ούτε στέλνει κανένα άλλο είδος πληροφοριών στον υπολογιστή σας.

Πρέπει να λάβετε επίσης υπόψη σας ότι με κάθε δημοσίευση  καταγράφεται και η διεύθυνση IP σας, σε περίπτωση που χρειαστεί να αποβληθείτε από το φόρουμ ή να επικοινωνήσουμε με τον Παροχέα σας Υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP). Αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση υπερβολικής παραβίασης αυτής της συμφωνίας.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Γιατί διαγράφηκε το μήνυμά μου;
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 14:56 »
Πιθανώς θα παραβιάσατε κάποιον από τους κανονισμούς του φόρουμ. Διαβάστε καλά τους κανονισμούς του φόρουμ για να μην πέσετε πάλι στο ίδιο παράπτωμα, εδώ:  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Στο θέμα που δημοσιεύσατε το μήνυμά σας, κάπου πιο κάτω από το σημείο που υπήρχε το διαγραμμένο σας μήνυμα, ο συντονιστής που έκανε τη διαγραφή ή την τροποποίηση του μηνύματός σας θα έχει απαντήσει πιθανώς με έναν σύνδεσμο (link) που σας οδηγεί στον κανονισμό που παραβιάστηκε ή θα σας έχει στείλει ΠΜ. Υπάρχει περίπτωση όμως και λόγω φόρτου εργασίας να μην έχει δοθεί εξήγηση για τη διαγραφή του μηνύματός σας. Και πάλι: Διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς και σκεφτείτε ποιον παραβιάσατε.

Αν υπήρξε σύσταση ή εξήγηση από τον συντονιστή, επισκεφτείτε τον σύνδεσμο που σας οδηγεί ο συντονιστής, διαβάστε το μήνυμα-κανονισμό στο οποίο οδηγηθήκατε και δοκιμάσετε πάλι τηρώντας αυτή τη φορά τον κανονισμό αλλά και προσέχοντας πάντα το μήνυμά σας να είναι κόσμιο.
Για να μην βρεθείτε όμως στη δυσάρεστη θέση να διαγραφούν ξανά κάποια μηνύματά σας στο μέλλον, καλό θα ήταν να διαβάσετε όλους τους κανονισμούς του φόρουμ προσεκτικά.

Αν είδατε να διαγράφτηκαν κάποια μήνυματά σας από κληρώσεις ίσως θα πρέπει να ξαναδιαβάσετε τους όρους συμμετοχής. Πρέπει όμως να έχετε υπόψιν σας ότι οι κληρώσεις απευθύνονται στα ενεργά μέλη του φόρουμ. Ελέγξτε τα μηνύματά σας. Αν η συμμετοχή σας στο φόρουμ είναι μόνο (ή σχεδόν μόνο) με μηνύματα δήλωσης συμμετοχής σε κληρώσεις, όπως καταλαβαίνετε δεν μπορείτε να θεωρηθείτε "ενεργό" μέλος. Διαβάστε καλύτερα κι ΕΔΩ για περισσότερα σχετικά με τις κληρώσεις.

Αγνόηση των συστάσεων των συντονιστών ή των μελών της ομάδας vaping.gr team ή των τοπικών συντονιστών, αποτελεί σοβαρή παραβίαση των κανονισμών του φόρουμ και μπορεί να σας στοιχίσει τον αποκλεισμό σας από μερικές μέρες μέχρι και δια παντός, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης και το μέγεθος της προκλητικότητας εκ μέρους σας. Επίσης μην προβαίνετε σε δημόσια κριτική για την ενέργεια του συντονιστή. Αν δεν καταλάβατε κάτι, συζητήστε το μαζί του με ΠΜ να σας εξηγήσει.


Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:07 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Πώς εγγράφομαι στο φόρουμ;
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:29 »
Το φόρουμ μας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες οι οποίοι είναι ήδη εθισμένοι στη νικοτίνη και επιθυμούν να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα.
Αν δεν ανήκετε σ' αυτήν την κατηγορία, δεν έχετε κανέναν λόγο να επισκέπτεστε το φόρουμ μας.

Για να εγγραφείτε, πατήστε "Εγγραφή" (πάνω, κοντά στην κορυφή της σελίδας) και ακολουθήστε τις οδηγίες. Το e-mail που θα δώσετε θα πρέπει να είναι υπαρκτό για να λάβετε το e-mail ενεργοποίησης της εγγραφής σας. Μη φοβάστε, δε θα είναι ορατό στους άλλους παρά μόνο στους διαχειριστές. Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ, είναι δωρεάν βέβαια. Μην ξεχνάτε όμως ότι το φόρουμ απευθύνεται μόνο σε ενήλικες.
Όταν λάβετε το e-mail ενεργοποίησης ακολουθήστε τις οδηγίες* του. Σε περίπτωση που δεν λάβετε το e-mail ενεργοποίησης, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν γίνονται αποδεκτά e-mail από εταιρίες στιγμιαίων spam-mail μιας χρήσης (Mailinator, Mailcath κτλ.). Αν παρόλα αυτά ενώ έχετε ένα κανονικό e-mail (Google, Yahoo, Hotmail, Otenet κτλ.), δεν λάβατε το e-mail μας, ελέγξτε το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας (spam) μήπως βρίσκεται εκεί. Αν και πάλι αντιμετωπίζετε προβλήματα στην εγγραφή σας στείλτε e-mail στο:


* Επειδή έχει συμβεί στο παρελθόν και μπορεί να ξανασυμβεί: Αν ο σύνδεσμος στο e-mail ενεργοποίησης δεν λειτουργεί (σας βγάζει στην αρχική σελίδα του φόρουμ), κάντε κλικ πάνω του με τη ροδέλα του ποντικιού (ή δεξί κλικ και "Άνοιγμα σε νέα καρτέλα").

Προσοχή: Αυτό το διάστημα υπάρχει ένα πρόβλημα με τους πρόχους e-mail της Microsoft  hotmail, Outlook και live.com. Εγγραφείτε προσωρινά με έναν άλλο πάροχο e-mail γιατί σ' αυτούς τους τρεις δεν πρόκειται να λάβετε e-mail ενεργοποίησης ώστε να μπορέσετε να εγγραφείτε στο φόρουμ. 
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 09, 2017, 02:18 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Γιατί να εγγραφώ στο φόρουμ;
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 12, 2011, 12:31 »
Αν δεν εγγραφήκατε ακόμα, μπορείτε να διαβάσετε αλλά δεν μπορείτε να γράψετε μηνύματα στο φόρουμ μας. Με την εγγραφή σας (που είναι ούτως η άλλως δωρεάν) μπορείτε να θέσετε κι εσείς τα ερωτήματά σας ή να γράψετε τη γνώμη σας αλλά και αν το επιθυμείτε να παρακολουθείτε κάποια θέματα χωρίς να χάνετε τις δημοσιεύσεις που σας ενδιαφέρουν. Επίσης υπάρχουν και κάποιοι πίνακες που δεν είναι ορατοί στους μη εγγεγραμμένους επισκέπτες (στους οποίους θα έχετε πρόσβαση με την εγγραφή σας), αλλά και κάποια προνόμια μόνο για τα μέλη σε ορισμένες περιπτώσεις (π.χ. ενημερώσεις από εμπόρους ή κατασκευαστές για διάφορα προϊόντα κτλ.).

Και μην ξεχνάτε ότι το φόρουμ μας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες οι οποίοι είναι ήδη εθισμένοι στη νικοτίνη και επιθυμούν να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 09, 2017, 02:21 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αν είστε νέος χρήστης του φόρουμ, δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα ή να στείλετε Προσωπικό Μήνυμα (Π.Μ.) αν δεν συμπληρώσετε πρώτα 5 μηνύματα. Μπορείτε βέβαια να δημοσιεύσετε σε υπάρχοντα θέματα πατώντας "Απάντηση". Υποθέτουμε ότι θα διαβάσετε κάποια πράγματα πριν κάνετε ερωτήσεις ώστε να τις δημοσιεύσετε σε ένα από τα υπάρχοντα θέματα που ταιριάζει. Αν παρόλα αυτά νομίζετε ότι η ερώτησή σας δεν ταιριάζει πουθενά, δημοσιεύστε την στην Περιοχή νέων μελών. Επίσης αν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη διαχείριση, μιας και δεν μπορείτε να στείλετε Π.Μ., χρησιμοποιήστε το e-mail που βρίσκεται στο τέλος της πρώτης σελίδας με τα περιεχόμενα των κανονισμών.
Πριν όμως αρχίσετε τις ερωτήσεις, καλό θα ήταν να αρχίσετε με μία αυτοπαρουσίαση για να συστηθείτε στα υπόλοιπα μέλη μας στο: Αυτοπαρουσίαση μελών.

Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:00 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Για να μπείτε πιο γρήγορα στο νόημα και να καταλάβετε την ορολογία του ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς να σας φαίνονται βουνό αυτά που διαβάζετε σε διάφορα μηνύματα, καλό είναι να αρχίσετε πρώτα την ανάγνωση από τα: ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ - Το λεξικό του ηλεκτρονικού τσιγάρου" και ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ".  Αρχίστε πρώτα με τα θέματα εκεί που έχουν κεφαλαία στον τίτλο τους, τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά.

Επίσης μπορούν να σας βοηθήσουν και τα μόνιμα θέματα που υπάρχουν σε κάθε πίνακα (Είναι αυτά που βρίσκονται στην κορυφή τού κάθε πίνακα με πιο έντονα γράμματα).


Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:01 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Σχετικά με τους κανονισμούς του φόρουμ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 12, 2011, 13:32 »
Τυχόν συζητήσεις περί κανονισμών που έγιναν παλιότερα εκτός αυτού εδώ του θέματος και εκτός του θέματος με τους κανονισμούς για τους εμπόρους, παύουν να έχουν ισχύ. Εκτός από την ημερομηνία δημοσίευσης ενός μηνύματος, προσέξτε και την ημερομηνία τροποποίησης (αν υπάρχει) για να μπορείτε να έχετε την πλήρη εικόνα. Οι κανονισμοί δεν έχουν αναδρομική ισχύ για να μην διαταράξουν τη συνοχή ήδη δημοσιευμένων συζητήσεων. Ισχύουν από την ημερομηνία δημοσίευσής τους ή της τελευταίας τροποποίησής τους.

Προς αποφυγή παρεξήγησης πρέπει να διευκρινιστεί ότι μερικά μηνύματα που υπάρχουν ήδη και φαίνονται να παραβαίνουν τους κανονισμούς του φόρουμ, είναι πιθανόν να έχουν γραφτεί πριν την εφαρμογή αυτών των κανονισμών και αποφεύχθηκε να σβηστούν αναδρομικά για να μην διαλυθούν τα θέματα όπου υπάρχουν. Όπως θα δείτε από τις ημερομηνίες δημοσίευσης, πρόκειται για παλιά μηνύματα.

Στην πορεία ίσως να χρειαστεί να προστεθούν και άλλες παράγραφοι-μηνύματα με κανονισμούς ή να τροποποιηθούν κάποιες υπάρχουσες ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Όταν βλέπετε το κουμπάκι "Νέο" στο θέμα των κανονισμών, πατήστε το για να διαβάσετε το τελευταίο μήνυμα και να ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές που έγιναν.

Μετά από μια αρκετά μακρόχρονη συλλογή εμπειριών και καταστάσεων έγινε μια προσπάθεια για καλύτερη και πληρέστερη διατύπωση των κανονισμών του φόρουμ. Οι κανονισμοί είναι τώρα γραμμένοι σε διαφορετικά μηνύματα ώστε όταν χρειάζεται να οδηγείται κάποιος στοχευμένα σ' ένα ζήτημα, να γίνεται απλά με ένα σύνδεσμο (link) ώστε να μπορεί εύκολα και γρήγορα να ενημερωθεί για το ακριβές σημείο του κανονισμού που συζητείται χωρίς να ψάχνει να εντοπίσει την επίμαχη παράγραφο μέσα σ' ένα μεγάλο κείμενο.

Το φόρουμ έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του και στην πορεία ίσως να είναι αναγκαίο κατά καιρούς να διαμορφώνονται κάποιοι νέοι κανόνες ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες που προκύπτουν. Η Διαχείριση προσπαθεί μέσα από τις εμπειρίες της να διαμορφώσει ένα πλαίσιο που θα το κρατήσει σε ένα υψηλό επίπεδο, στο οποίο οι συζητήσεις θα είναι επί της ουσίας και όχι για άσχετα θέματα ή ειδικά και νομικά ζητήματα εμπορικού ανταγωνισμού.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Περί καταγγελιών
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 12, 2011, 06:08 »
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά με τις δημόσιες καταγγελίες που (πιθανώς) μας προστατεύουν από τις πρακτικές ή τα προϊόντα διαφόρων εταιριών και τις οποίες με ενθουσιασμό και ελαφρά τη καρδία επικροτούμε όλοι μας.

Αν κάποιος θέλει να κάνει καταγγελία κατά μιας εταιρίας, υπάρχουν τα υπεύθυνα όργανα του κράτους: Εισαγγελέας, ΕΟΦ, Υπουργείο εμπορίου κτλ. ανάλογα με το θέμα της καταγγελίας.
Όταν η καταγγελία γίνεται σε ένα φόρουμ χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις και η καταγγελία αυτή βλάπτει μια εταιρία δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα. Αν τελικά αποδειχθεί ότι η εταιρία δεν ήταν υπεύθυνη, όσο διάστημα αιωρείται έστω και ως πιθανότητα η ενοχή της, η εταιρία ζημιώνεται. Αν αυτές οι αποδείξεις χρειαστούν μήνες για να συλλεχθούν, η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.

Γι' αυτό το λόγο, όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα υγείας ή και αγορανομικών παραβάσεων, απευθυνθείτε στα αρμόδια όργανα του κράτους και εφόσον αυτά βγάλουν κάποια προειδοποιητική ανακοίνωση για κάποια προϊόντα ή καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα εμπορικά ή άλλα θέματα κατά μιας εταιρίας, τότε μπορείτε να τα δημοσιεύσετε με σύνδεσμο (link) προς την πηγή που το αναφέρει.

Αν και εφόσον μία θιγόμενη εταιρία θέλει να κάνει ανακοινώσεις στο φόρουμ για την πορεία μιας δικής της υπόθεσης, μπορεί να το κάνει όποτε το θελήσει. Εφόσον ζητήσει να της δοθούν τα κείμενα από μηνύματα που την θίγουν, θα της δοθούν, αν θέλει αυτά να είναι σε δημόσια θέα, ας το ζητήσει. Η διαχείριση δεν επιθυμεί να πράξει αυτεπάγγελτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Το φόρουμ δεν μπορεί να γίνει δικαστήριο.

Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και μιλάει για κουκούλωμα και προστασία των εταιριών, ας ανοίξει δικό του φόρουμ ή αν αυτό του είναι δύσκολο, μια απλή σελίδα στο internet με το δικό του domain.gr (έχει τη σημασία του αυτό) και ας γράψει εκεί ό,τι θέλει. Όχι εδώ. Αν φοβάται ότι δε θα το διαβάσει κανένας μπορεί να βάλει το λινκ σε χίλια δυο μπλογκ και φόρουμ και να γίνει και διάσημος.

Ο νοών νοείτω.

Επίσης εδώ δύο link χρήσιμα για ενημέρωση: του ΕΦΕΤ (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) και του ΕΟΦ (Εθνικού οργανισμού φαρμάκων. Αν κάτι υπάρχει εκεί, μπορείτε (και πρέπει) να το ανακοινώσετε στο φόρουμ μας.
http://www.efet.gr/              http://www.eof.gr/web/guest


Και για να μην υπάρχει σύγχυση: άλλο είναι οι γνώμες, κριτικές προϊόντων, reviews κτλ. για προϊόντα  και άλλο οι καταγγελίες για απάτες, παραβίαση αγορανομικών διατάξεων ή σοβαρά θέματα υγείας.
Άλλο review κι άλλο καταγγελία.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 12, 2011, 06:22 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Πώς μπορώ να εγγραφώ ως έμπορος στο φόρουμ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 14, 2011, 04:33 »
Αν θέλετε ως έμπορος να έχετε το δικό σας πίνακα για να επικοινωνείτε με τα μέλη του φόρουμ και να ανακοινώνετε τα νέα σας προϊόντα, παρακαλώ:
αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, κάντε κλικ εδώ
για να διαβάσετε τους κανονισμούς που διέπουν τους εμπόρους.


Ενημέρωση συνδέσμου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2021, 09:56 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Πώς παίρνω μέρος στη συζήτηση; Δεν έχω ιδέα από φόρουμ!
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 23, 2011, 20:52 »
Για να μπορέσετε να λάβετε μέρος στη συζήτηση του φόρουμ θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε. Οδηγίες εδώ: Πώς εγγράφομαι στο φόρουμ;

Εφόσον είστε εγγεγραμμένοι, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι δίνοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας στα πεδία που υπάρχουν αριστερά σας (ορατά μόνο όταν δεν είστε συνδεδεμένοι), για να έχετε πρόσβαση στη συζήτηση.

Αν θέλετε να απαντήσετε σε ένα θέμα ή να ρωτήσετε κάτι, βρίσκετε το θέμα που σας ενδιαφέρει το ανοίγετε κάνοντας κλικ στον τίτλο του και αφού διαβάσετε το περιεχόμενό του, κάνετε κλικ στο κουμπάκι ΑΠΑΝΤΗΣΗ, κάτω από το τελευταίο μήνυμα της σελίδας που διαβάζετε. Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράφετε το κείμενό σας (όχι greeklish και όχι όλα κεφαλαία) και κάνετε κλικ στο "Αποστολή" που είναι ακριβώς από κάτω δεξιά από το παράθυρο που γράφετε.

Αν αυτό που θέλετε να ρωτήσετε ή να δημοσιεύσετε δεν ταιριάζει σε κανένα θέμα από τα υπάρχοντα, δεν μπορείτε ακόμα ως νέος χρήστης να ανοίξετε νέο δικό σας. (Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν μπορώ να ανοίξω νέο θέμα ή να στείλω Προσωπικό Μήνυμα;). Σε μια τέτοια περίπτωση δημοσιεύστε το στις "Ερωτήσεις νέων μελών".  Πριν όμως δημοσιεύσετε το μήνυμά σας, κάντε μια αναζήτηση. Το πεδίο "Google (site search) που είναι στα αριστερά σας, κάνει θαύματα! Κατά 99% θα βρείτε το σχετικό θέμα που σας ενδιαφέρει.


ΑΡΧΙΣΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ:  
ΠΡΟΣ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΔΩ
Πριν δημοσιεύσετε το μήνυμά σας, διαβάστε το "Κανονισμοί του φόρουμ και Συχνές ερωτήσεις". Θα σας λυθούν πολλές απορίες.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΔΩ:
Το πρώτο σας μήνυμα συστήνουμε να είναι στην: Αυτοπαρουσίαση μελών, για να γνωριστούμε καλύτερα. Πατήστε απλά ΑΠΑΝΤΗΣΗ και αυτοσυστηθείτε.

Σημ. Αν σε κάποιο θέμα δεν υπάρχει το κουμπάκι ΑΠΑΝΤΗΣΗ, σημαίνει ότι είναι κλειδωμένο, όπως αυτό εδώ π.χ. που είναι μόνο για ανάγνωση.


Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2021, 10:00 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Πού πήγε το μήνυμά μου; (ή ένα μήνυμα που διάβαζα;)
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 16:31 »
Μερικές φορές διαγράφονται μηνύματα (Γιατί διαγράφηκε το μήνυμά μου; ) ή μεταφέρονται. αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν ειδοποιούνται οι συντάκτες τους με Π.Μ. για την αλλαγή.

Αν δεν διαγράφηκε, μπορεί να μεταφέρθηκε ή να συγχωνεύτηκε σε κάποιο άλλο θέμα.

Γενικά όταν ψάχνετε ένα μήνυμά σας, ο πιο απλός τρόπος να το εντοπίσετε, είναι να πάτε στο Προφίλ (σας) και να κάνετε κλικ στο "Εμφάνιση μηνυμάτων" που είναι κάτω από το Avatar (την εικόνα σας). Εκεί θα εντοπίσετε το μήνυμά σας και κάνοντας κλικ πάνω στον τίτλο του, θα μεταφερθείτε στο θέμα που βρίσκεται.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα μηνύματα άλλων μελών. Αν θυμόσαστε π.χ. ότι ο Κώστας είχει γράψει ένα μήνυμα αλλά δε θυμάστε πού, πάτε στο προφίλ του και στο "Εμφάνιση μηνυμάτων" για να το εντοπίσετε και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία.

Ο επόμενος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση του φόρουμ ή την αναζήτηση Google που βρίσκεται στην αριστερή στήλη αν θυμάστε κάποια στοιχεία από το περιεχόμενό του.

Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:02 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μη δημοσιεύετε το ίδιο μήνυμα σε διαφορετικά θέματα
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 28, 2011, 04:40 »
Παρακαλούμε μη δημοσιεύετε το ίδιο μήνυμα ή την ίδια ερώτηση σε πολλά διαφορετικά θέματα. Είναι πιθανό να απαντηθούν όλα και να δημιουργήσουν πολλές διαφορετικές συζητήσεις σε διαφορετικά μέρη του φόρουμ για το ίδιο θέμα. Αυτό δημιουργεί σύγχυση στους αναγνώστες και στη λειτουργία του φόρουμ.

Σε μια τέτοια περίπτωση τα πολλαπλά μηνύματά σας θα διαγραφούν.

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 987 135858 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 18:49
από chkontog
Ερωτήσεις - απορίες για clearomizers Ατμοποιητές "εμπορίου" 1404 222872 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 05:58
από marile
ToB e-Liquids [Αρώματα] 52 18980 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 20, 2024, 18:41
από Sergios
Melo by eleaf [510 Clearo] 1127 117974 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 20, 2024, 04:10
από tasos1976
Dani Box [Ηλεκτρονικά mods] 983 121726 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 18, 2024, 15:58
από Nikrom
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2919 425876 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 21:22
από Sergios
καλύτερες γεύσεις φράουλας Shake and Vape 28 20695 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 20:55
από anetost
My Flavor Shot Reviews Shake and Vape 1 2359 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 10, 2024, 19:30
από chkontog
Steam Train Shake and Vape 191 65461 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 09, 2024, 14:48
από Barbapaidi
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές για τους λάτρεις της σφιχτής "τσιγαρίσιας" τζούρας! Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 1275 223714 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 08, 2024, 00:52
από treloneritis
KUMA ULTON RTA clone [Κλώνοι επισκευάσιμων] 144 45232 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 05, 2024, 17:38
από treloneritis
Δυσλειτουργίες/προβλήματα του φόρουμ [Χρήση του φόρουμ] 1883 255021 Τελευταίο μήνυμα Ιουλίου 05, 2024, 12:41
από ThioVag