vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών


Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

107 επισκέπτες, 3 χρήστες
Milarepa, DIMIS37, anetost

Twitter

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 04, 2011, 16:50 »
Οι συντονιστές είναι μέλη του φόρουμ τα οποία εθελοντικά και αφιλοκερδώς έχουν αναλάβει την εποπτεία κάποιων πινάκων ή κατηγοριών στο φόρουμ φροντίζοντας για την τήρηση των κανονισμών του και την εύρυθμη λειτουργία του. Συμμετέχουν σαν κανονικά μέλη στις συζητήσεις, μπορούν να γράφουν τη γνώμη τους ως κανονικά μέλη, αλλά όπου και όταν χρειάζεται αναλαμβάνουν και συντονιστικό ρόλο.

Όταν οι συντονιστές ή μέλη της ομάδας vaping.gr team ή των τοπικών συντονιστών απευθύνονται προς ένα ή περισσότερα μέλη μέσα σε ένα θέμα με την ιδιότητα του συντονιστή τότε το μήνυμά τους έχει διαφορετικό χρώμα για να ξεχωρίζει η αλλαγή του ρόλου τους.

Σε περίπτωση που δείτε ένα τέτοιο μήνυμα - υπόδειξη, το καλύτερο που θα έχετε να κάνετε είναι να συμμορφωθείτε αμέσως με τις υποδείξεις και να μην επαναλάβετε το ίδιο παράπτωμα.

Δεν επιτρέπεται δημόσια κριτική και αμφισβήτηση των ενεργειών των συντονιστών.
Αν πιστεύετε ότι έγινε κάποιο λάθος, επικοινωνήστε πρώτα με ΠΜ (Προσωπικό Μήνυμα) με τον συντονιστή που σας έκανε την παρατήρηση για διευκρινίσεις. Αν υπάρχει όντως κάποια παρεξήγηση ή κάποιος λάθος χειρισμός, είναι πολύ εύκολο να διορθωθεί. Όταν όμως αυτό γίνεται δημόσια, η συζήτηση ξεφεύγει από το θέμα και αποπροσανατολίζεται. Εκτός αυτού εμφανίζονται και κάποιοι καλοθελητές "παντογνώστες" που αυτές οι καταστάσεις είναι η αγαπημένη τους ενασχόληση και έχουν πάντα άποψη ανεξάρτητα αν διάβασαν μόνο 2-3 μηνύματα από το θέμα, τινάζοντας έτσι το θέμα στον αέρα αλλά και δυναμιτίζοντας το κλίμα του φόρουμ.
Πριν επικοινωνήσετε με τον συντονιστή, διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς ή τον κανονισμό στον οποίο σας παραπέμπει. Αν υπάρχει κάποια ασάφεια ή δεν βγει άκρη με τον συντονιστή μέσω ΠΜ, θα σας παραπέμψει ο ίδιος για παραπέρα διευκρινίσεις στη διαχείριση.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός βγήκε μέσα από την εμπειρία και τις διεργασίες του φόρουμ. Το συντονιστικό έργο έχει πολλή δουλειά στην οργάνωση των θεμάτων (μετακινήσεις, συγχωνεύσεις, διαγραφές, τροποποιήσεις κτλ.). Όταν οι συντονιστές αναλώνουν το χρόνο για να εξηγούν στον καθένα γιατί το φόρουμ δε λειτουργεί σύμφωνα με τη δική του κοσμοθεωρία (και αυτές είναι άπειρες), δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.


Γι' αυτό: Διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς. Αν δεν τους αποδέχεστε, μην λαμβάνετε μέρος στις συζητήσεις μας. Αν θέλετε όμως να λάβετε μέρος στις συζητήσεις του φόρουμ, οφείλετε να αποδεχτείτε τους κανονισμούς που τις διέπουν, μην απαιτείτε όμως να τους τροποποιήσουμε σύμφωνα με τα γούστα σας!!


Επίσης:
Ο διαχειριστής και οι συντονιστές δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνουν οι σκουπιδιάρηδες του φόρουμ επειδή μερικοί θέλουν να κάνουν χαβαλέ για να περνάει η ώρα, επειδή βαριούνται να κάνουν ένα κλικ παραπέρα για να δημοσιεύσουν την ερώτηση ή την απάντησή τους στο σωστό θέμα ή επειδή τους αρέσει να καυγαδίζουν με άλλους διαταράσσοντας την ηρεμία του φόρουμ.

Πρακτικές του στιλ "Ας κάνουμε λίγο χαβαλέ στο θέμα και θα έρθει ο διαχειριστής να τα σβήσει" ή "Ας συνεχίσουμε το off topic και θα τα σβήσουν οι συντονιστές" θα πρέπει να ξεχαστούν. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η πρακτική αυτή ενθάρρυνε μερικούς να συνεχίζουν το βιολί τους βασιζόμενοι ως τώρα στην ατιμωρησία. Στο εξής όμως θα υπάρχουν ποινές για όσους δεν συμμορφώνονται.


Όποιος δεν συμμορφώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των συντονιστών ή ακόμα πουλάει πνεύμα, κριτικάρει δημόσια τις ενέργειές τους, τους αμφισβητεί, προσπαθεί να υποβαθμίσει το ρόλο τους ή αγνοεί προκλητικά τις υποδείξεις τους θα αποκλείεται από το φόρουμ. Ο αποκλεισμός του μπορεί να διαρκέσει μία μέρα, τρεις μέρες, μια βδομάδα, ένα μήνα ή και να είναι δια παντός, ανάλογα με το μέγεθος του παραπτώματος ή την προκλητικότητά του, χωρίς να αποκλείεται ο δια παντός αποκλεισμός σαν πρώτη και τελευταία ποινή σε βαριές περιπτώσεις.

Επειδή σε ένα κείμενο τίποτα δεν είναι μετρήσιμο με επιστημονικές ή αυτόματες μεθόδους, η βαρύτητα του ατοπήματος σε κάθε περίπτωση κρίνεται από τους διαχειριστές και συντονιστές του φόρουμ οι οποίοι μπορεί να λάβουν υπόψιν τους πολλές διαφορετικές παραμέτρους όταν δρουν με τον τρόπο που δρουν, όπως την ως τώρα πορεία ενός μέλους, την αναγκαιότητα ή όχι της πράξης του, το αν ήταν αυτός που άρχισε μία διένεξη ή κατάσταση παρασύροντας και άλλους ή και στην χειρότερη περίπτωση απλά και μόνο το... ένστικτό τους.

Λογικό είναι να υπάρξουν και λάθη. Και υπήρξαν στο παρελθόν και σίγουρα θα υπάρξουν και στο μέλλον, μιας και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Θέλουμε όμως να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες ότι προσπαθούμε κάθε φορά να γίνουμε καλύτεροι, πιο αντικειμενικοί και πιο δίκαιοι διδασκόμενοι μέσα από τα λάθη μας και όταν γίνονται δεν διστάζουμε να τα παραδεχτούμε και να τα διορθώσουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 09, 2016, 12:43 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Σε όλο το φόρουμ τα link προς διάφορα sites ή προϊόντα σχετικά με το ηλεκτρονικό κάπνισμα (ή και αλλού αν το απαιτεί το θέμα) επιτρέπονται με τις παρακάτω εξαιρέσεις:

* Δεν επιτρέπονται link και αναφορές παρόμοιων προϊόντων ή sites στους πίνακες εμπόρων, πλην των προϊόντων και του site του εμπόρου στο οποίο δημοσιεύετε το μήνυμά σας. Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να διαβάσετε εδώ

* Δεν επιτρέπονται link και αναφορές προς άλλα ελληνικά φόρουμ με ίδια θεματολογία.

Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:03 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Πού ισχύουν και πού δεν ισχύουν οι κανονισμοί του φόρουμ
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 05:14 »
Οι κανονισμοί ισχύουν σε όλο το φόρουμ εκτός από κάποιες εξαιρέσεις στην κατηγορία "Χαλαρά θέματα".

Στην κατηγορία "Χαλαρά θέματα" δεν υπάρχουν περιορισμοί για off topic ή για τη μορφοποίηση των μηνυμάτων. Ισχύουν όμως οι κανονισμοί περί ύβρεων, βωμολοχιών κτλ.

Στον πίνακα "Άσχετα με το η.τ." ιδιαίτερα, τα θέματα αναφέρονται σε οτιδήποτε που μπορεί να είναι και άσχετο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αν και εκεί το off topic δεν εποπτεύεται αυστηρά, εφόσον ο δημιουργός ενός θέματος σάς ζητήσει να παραμείνετε στο θέμα που άνοιξε και να μην το βανδαλίσετε με άσχετα μηνύματα, θα πρέπει να το σεβαστείτε. Αν κάποιος άνοιξε ένα θέμα για το Κυνήγι π.χ., δεν είναι σωστό να αρχίσετε εκεί συζήτηση για τα αθλητικά!

Υπόψιν ότι τα μηνύματα αυτής της κατηγορίας εκκαθαρίζονται συχνά. Ο,τι γράψετε εκεί, δεν πρόκειται να μείνει για πάντα. Τα θέματα διαγράφονται ολόκληρα κατά καιρούς γιατί λόγω της πολυσυλλεκτικότητάς τους θα μπορούσαν να υποσκελίσουν ακόμα και τα κύρια θέματα του φόρουμ σε αριθμό και κάτι τέτοιο δεν είναι επιθυμητό. Ο αριθμός τους αυξάνεται πολύ γρήγορα και γιατί γράφονται εύκολα και γρήγορα μιας και τα περισσότερα από αυτά είναι κενά περιεχομένου μόνο με φατσούλες ή με μια δυο λέξεις.

Ένα ενδιάμεσο καθεστώς ισχύει και σε πίνακες όπως ο "Μετατροπές, πατέντες, κατασκευές". Εκεί θα ήταν κρίμα να κόψουμε τα μηνύματα ενθάρρυνσης και επιδοκιμασίας που μπορεί να είναι μόνο φατσούλες ή ένα "μπράβο" ή με υπερβολική μορφοποίηση και δίνουν  κουράγιο για καλύτερα πράγματα στους μάστορες του φόρουμ μας. Αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος που ο πίνακας αυτός μπήκε σε αυτήν την κατηγορία. Αν θέλουν οι ίδιοι οι modders να καθαριστούν τα θέματά τους, μπορούν να ζητήσουν από τη διαχείριση να τους δοθεί η προσωρινά αυτή η δυνατότητα.
Κάτι ανάλογο ισχύει και στους Πίνακες εμπόρων όπου στους περισσότερους έχουν οι ίδιοι τον συντονισμό. Το πόσο σοβαρό ή όχι θέλουν να κρατήσουν το κάθε θέμα είναι δικό τους ζήτημα και καθένας το εκτιμάει κατά την κρίση του.

Οι ελεγχόμενοι αυστηρότερα για off topic πίνακες του φόρουμ είναι αυτοί που βρίσκονται ψηλότερα (από αυτούς που αναφέρθηκαν παραπάνω) στη σελίδα τού Πίνακα περιεχομένων του φόρουμ.  

Επίσης υπάρχουν και ειδικοί κανονισμοί για τους εμπόρους και αναφέρονται στο θέμα Προς εμπόρους, αντιπροσώπους, κατασκευαστές.

Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:04 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αν θελήσετε να εγκαταλείψετε το φόρουμ μας
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 05, 2011, 18:33 »
Σε περίπτωση που για ποιονδήποτε λόγο θελήσετε να εγκαταλείψετε το φόρουμ μας θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας τα παρακάτω:

Για όποιον ζητήσει να διαγραφεί ο λογαριασμός του:
Στο προφίλ σας θα δείτε ότι έχετε εγγραφεί με το όνομα Χ που είναι το όνομα που κάνετε login και μπορεί και να μην είναι ίδιο με το nickname που χρησιμοποιείτε στο φόρουμ. Αυτό το όνομα εγγραφής δεν αλλάζει ούτε διαγράφεται.

Σε περίπτωση που διαγραφεί ο λογαριασμός σας (μετά από αίτησή σας) αυτό που θα γίνει είναι να σβηστεί το nickname σας και να μείνει το όνομα εγγραφής Χ σε όλα τα μηνύματα που έχετε γράψει. Η μόνη διαφορά θα είναι ότι δεν θα υπάρχει προφίλ που θα μπορεί κάποιος να επισκεφτεί ούτε θα αναφέρεται ο αριθμός των μηνυμάτων σας. Στα μηνύματά σας θα φαίνεται μόνο το όνομα εγγραφής και ο τίτλος "Επισκέπτης".

Η σύσταση της διαχείρισης, εφόσον θέλετε να αποχωρήσετε από το φόρουμ μας, είναι απλά να μην μας επισκεφτείτε ξανά ή απλά μην δημοσιεύσετε ξανά μήνυμα. Πατήστε "Αποσύνδεση" και στο εξής μπορείτε να μας διαβάζετε (αν το θελήσετε) ως απλός επισκέπτης. Ίσως κάποια στιγμή αλλάξετε γνώμη, όχι απαραίτητα γιατί μετανιώσατε αλλά ίσως γιατί το φόρουμ άλλαξε και βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό που σας εκφράζει. Αν ο λογαριασμός σας έχει διαγραφεί, δεν θα υπάρχει δυνατότητα επαναφοράς του ακόμα κι αν το ζητήσετε.

Για όποιον ζητάει να διαγραφούν όλα τα μηνύματά του:
Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει.
Ο λόγος είναι πολύ απλός: Σε περίπτωση διαγραφής τους οι συζητήσεις χάνουν τη συνέχειά τους και δεν είναι δυνατόν να μείνουν μετέωρα τα σχετικά μηνύματα. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος, ακόμα και εσκεμμένα, να εγγραφεί στο φόρουμ μας, να γράψει ένα πλήθος χρήσιμων μηνυμάτων δημιουργώντας γόνιμες συζητήσεις και στη συνέχεια να τα διαγράψει όλα τινάζοντας το φόρουμ στον αέρα.

Γι' αυτό το λόγο και η διαγραφή του λογαριασμού σας, από τη στιγμή που τα μηνύματα θα παραμείνουν, δεν έχει καμία χρησιμότητα όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Εξάλλου το όνομα εγγραφής Χ αναφέρεται σε τόσες απαντήσεις άλλων μελών και ίσως να υπάρχουν και παραθέσεις των μηνυμάτων σας σε μηνύματα άλλων μελών, που η διαγραφή του λογαριασμού καθίσταται τελείως άσκοπη.

Είναι σαν μια δημοσίευση σε εφημερίδα. Δεν μπορεί, επειδή μετάνιωσε κάποιος που την έκανε, να ζητήσει από τον εκδότη να τη διαγράψει από όλα τα έντυπα ενώ αυτά έχουν κυκλοφορήσει ήδη και η δημοσίευσή του έχει σχολιαστεί σε πολλά άλλα φύλλα της εφημερίδας! Απλά μην ζητάτε κάτι τέτοιο από τη διαχείριση.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 16, 2012, 17:23 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Απ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 16, 2012, 03:14 »
Μάλλον δεν είμαστε όσο αυστηροί έπρεπε στους βωμολόχους μέχρι τώρα. Στο εξής:
Βωμολοχίες και ύβρεις που προσβάλουν το κοινό αίσθημα θα τιμωρούνται με 5ήμερο αποκλεισμό την πρώτη φορά και τη δεύτερη δια παντός.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Απ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQ)- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 06, 2012, 15:02 »
Μάλλον δεν είμαστε όσο αυστηροί έπρεπε στους βωμολόχους μέχρι τώρα. Στο εξής:
Βωμολοχίες και ύβρεις που προσβάλουν το κοινό αίσθημα θα τιμωρούνται με 5ήμερο αποκλεισμό την πρώτη φορά και τη δεύτερη δια παντός.

Το να δημοσιεύετε link, βίντεο ή τραγούδια που παραπέμπουν σε παρόμοιο περιεχόμενο, και γενικότερα σε άσεμνο περιεχόμενο, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Ισχύουν τα ίδια και σε αυτήν την περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Αυτό που γράφει ο τίτλος. Αυτός είναι γενικός κανόνας που ισχύει σε όλα τα φόρουμ αλλά καλό είναι να υπάρχει και γραμμένος. Αν υπάρχουν ελληνικά φόρουμ με την ίδια θεματολογία με το vaping.gr, δεν επιτρέπεται να αναφέρονται εδώ.
Αναφορές και προσκλήσεις προς άλλα παρόμοια ελληνικά φόρουμ μπορεί να είναι ακόμα και αιτία αποκλεισμού από το παρόν.

Επίσης αν ανακαλύψατε κάποιο βίντεο-review από κάποιο άλλο site, μην βάζετε το link προς το site, βάλτε μόνο το βίντεο από το youtube χωρίς αναφορές και λινκ στο άλλο site. Αν πρόκειται μόνο για κάποιες πληροφορίες, γράψτε τες με δικό σας κείμενο χωρίς να κάνετε copy - paste από άλλα ελληνικά sites η.τ.

Επίσης affiliate σύνδεσμοι προς sites με έμμεση παρότρυνση για εγγραφή σε σάιτ με e-mail, ή σύνδεσμοι από τους οποίους ο αποστολέας έχει προσωπικό κέρδος αν κάποιος τους επισκεφτεί ή κάνει αγορά, χαρακτηρίζονται ως spam και δεν επιτρέπονται.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 12, 2016, 19:49 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Fair play ΚΑΙ στους Έλληνες επαγγελματίες
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 05, 2012, 16:53 »
Δεν ξέρουμε αν φταίει η κρίση και το γενικό αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό αλλά όλο και πιο συχνά παρατηρούμε στο φόρουμ μας μια διάθεση για κυνήγι μαγισσών τις οποίες είναι πολλοί έτοιμοι να παραδώσουν στην πυρά με την παραμικρή ευκαιρία.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως την αντιμετώπιση των επαγγελματιών του χώρου, και ιδιαίτερα των Ελλήνων, από μερικά μέλη του φόρουμ. Το παραμικρό στραβοπάτημα, η παραμικρή αστοχία υλικού, καθυστέρηση ή ακόμα και πραγματικό λάθος του εμπόρου, γίνεται αφορμή για κατακεραύνωση όχι μόνο της συγκεκριμένης περίπτωσης αλλά όλου του κλάδου με βαρείς, μειωτικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Γράφει ένας ένα τέτοιο μήνυμα και αρχίζουν μετά οι υπερθεματισμοί και από τους άλλους και ο λιθοβολισμός αρχίζει.

Αγαπητά μέλη: Έχει διαφορά να δημοσιεύω μια εμπειρία από κάποιο κατάστημα ψυχρά και με απλή κατάθεση των γεγονότων και άλλο να δημιουργώ αρνητικές εντυπώσεις με υπονοούμενα και χαρακτηρισμούς και να προκαταβάλλω τους αναγνώστες με τα γραφόμενά μου.
Έχει διαφορά να κάνω ερωτήσεις καλοπροαίρετα και να μιλώ με επιχειρήματα από το να δημιουργώ υπόνοιες και να προσβάλλω έμμεσα με το ύφος μου.

Οι επαγγελματίες του χώρου είναι άνθρωποι όπως όλοι μας. Κάποιοι μάλιστα ήταν και απλά μέλη του φόρουμ πριν γίνουν έμποροι. Πολλοί με φόβο ψυχής έκαναν το βήμα να ανοίξουν ένα κατάστημα εμπορίας η.τ. ρισκάροντας ίσως και τις τελευταίες οικονομίες τους ή δανειζόμενοι γι' αυτό το σκοπό, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν μέσα στην ανεργία που πλήττει τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.
Πολλές φορές μαζί μ' αυτούς απασχολούνται κι άλλα άτομα σε ταμείο, αποθήκες και άλλους τομείς τα οποία ζουν τις οικογένειές τους με το εισόδημά τους από αυτή τη δουλειά. Δεν είναι δυνατόν κάποιος για ένα λάθος ή μια αστοχία υλικού να θέλει να κρεμάσει αυτούς τους ανθρώπους στο σταυρό, ψάχνοντας μάλιστα και βοηθούς γι' αυτό το σκοπό μέσα στο φόρουμ μας!

Το αστείο είναι ότι σε ανάλογες περιπτώσεις σε ξένα site τα ίδια μέλη είναι πολύ πιο ανεκτικά σε λάθη: "Πού να το στέλνεις πίσω τώρα!!", "Μπερδεύτηκαν στην αποστολή!", "Αυτή τη φορά άργησαν!" Ούτε "απατεώνες" ούτε "λαμόγια" ούτε "άσχετοι ψευτοεπαγγελματίες" κτλ. Σε ανάλογες περιπτώσεις στον Έλληνα έμπορο θα είχαν σύρει τα εξ αμάξης!

Σχετικά με τις τιμές πρέπει να πούμε ότι στην ελεύθερη αγορά ο καθένας μπορεί να πουλάει το προϊόν του όσο θέλει. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σ' αυτό. Ίσως κάποιοι να επέλεξαν να πουλήσουν ακριβά τα προϊόντα τους γιατί πιστεύουν ότι προσφέρουν κάτι παραπάνω ή γιατί πιστεύουν ότι η αγορά μπορεί να ανεχτεί τις τιμές τους. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν τους κάνει λαμόγια ή απατεώνες , άσχετους επαγγελματίες ή ακόμα και αρπαχτάκηδες, έναντι εκείνων που πουλάνε σε χαμηλότερες τιμές. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι επιτρεπτοί σε καμιά περίπτωση.

Γιαυτό παρακαλώ:

Προτιμάτε περισσότερο να επικροτείτε τους καλούς επαγγελματίες παρά να κατακεραυνώνετε αυτούς που κατά τη δική σας άποψη δεν είναι σωστοί. Δεν μπορούν να υπάρχουν αποδείξεις εύκολα για τα λεγόμενά σας. Μερικές φορές μάλιστα μπορούν με τα γραφόμενά σας να δημιουργηθούν και υποψίες για αθέμιτες ανταγωνιστικές πρακτικές.

Είναι λογικό ένας Έλληνας έμπορος να μην μπορεί να συναγωνιστεί στις τιμές ένα Κινέζικο e-shop το οποίο στέλνει σχεδόν από την παραγωγή στην κατανάλωση χωρίς φόρους, δασμούς και τελωνεία. Ο Έλληνας θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει αυτή τη διαφορά με την άμεση επικοινωνία και εξυπηρέτησή του και όπου αλλού μπορεί. Την προσπάθειά του αυτή μπορεί να την εκτιμήσει καθένας προσωπικά.
Μην προτρέπετε ή εξωθείτε με το παραμικρό τα άλλα μέλη να αγοράζουν από το εξωτερικό τα προϊόντα τους.
Μπορείτε να αναφέρετε εσείς αν θέλετε από πού κάνατε μια αγορά. Το αν ένα μέλος τη βρει συμφέρουσα, είναι δικό του θέμα, μην προσπαθείτε να τον πείσετε κιόλας με το ζόρι! Πολλές φορές η πρώτη συμβουλή για αγορά από μερικούς γνώστες της ξένης αγοράς, είναι το ξένο site, χωρίς καν να ρίξουν μια ματιά και στην ελληνική, που μπορεί να πουλάει το ίδιο προϊόν στην ίδια τιμή ή και ελάχιστα παραπάνω. Αυτό έχει συμβεί πολλάκις. Στην Ελλάδα ζούμε!!!

Μιλήστε περισσότερο θετικά, παρά αρνητικά.
Φτάνει πια αυτός ο αρνητισμός σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας. Τον βέπουμε πανού μποστά μας καθημερινά, δεν είναι ανάγκη να τον βιώνουμε και στο φόρουμ μας όπου αρκετοί προσπαθούμε να χαλαρώσουμε αλλά και να ενημερωθούμε ταυτόχρονα.

Δημοσιεύστε καλοπροαίρετα μηνύματα
Μην ανοίγετε ένα νέο θέμα για "εκδίκηση". Το φόρουμ δεν είναι εδώ για να βγάλετε το άχτι σας και ήδη έχει πολλά θέματα που μπορούν να φιλοξενήσουν το μήνυμά σας. Μην προσπαθείτε να κάνετε "πάταγο" με τίτλους που δημιουργούν εντυπώσεις. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τίτλο του θέματός σας όταν ανοίγετε νέο και μην ανοίγετε νέο θέμα όταν υπάρχουν ήδη ανάλογα. Δημοσιεύστε το σε ένα από τα υπάρχοντα.

Αν είναι κάτι σοβαρό που χρήζει καταγγελίας, τότε δεν είναι εδώ ο κατάλληλος χώρος για κάτι τέτοιο. Άλλο κριτική προϊόντος, γνώμη ή άποψη ευγενικά διατυπωμένη και άλλο καταγγελία. Για καταγγελίες, διαβάστε εδώ: Περί καταγγελιών

Σημ.: Αυτό το μήνυμα ήταν να γραφεί εδώ και μερικές μέρες. Αν συνέπεσε με κάποια πρόσφατα θέματα που φαίνεται να "φωτογραφίζονται", κάτι τέτοιο δεν ισχύει και αναφέρεται γενικά στις τάσεις που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.

Ενημέρωση συνδέσμου
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 21, 2021, 11:08 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Παρακαλούμε: Κόσμιο λεξιλόγιο και περιεχόμενο στα μηνύματά σας

Κι όταν λέμε κόσμιο λεξιλόγιο και περιεχόμενο, ας πάρουμε ως σημείο αναφοράς την κρατική τηλεόραση στο ημερήσιο πρόγραμμα: Σε ένα ρεπορτάζ π.χ. ή σε ένα ανέκδοτο όπου θα έμπαινε εκεί "μπιπ", βάλτε κι εσείς το δικό σας "μπιπ" κι όπου θα γινόταν απόκρυψη σημείων της εικόνας, κάντε κι εσείς το ίδιο στο μήνυμά σας.

Όταν απευθύνεστε όμως σε ένα άλλο μέλος ή γενικά στα μέλη του φόρουμ, τα "μπιπ" δεν σώζουν την κατάσταση όταν αυτά αποτελούν απρεπείς χαρακτηρισμούς. Απλά αποφύγετέ τους εντελώς, και γενικότερα αποφύγετε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις αυτού το τύπου.

Το να δημοσιεύετε link, βίντεο ή τραγούδια που παραπέμπουν σε άσεμνο περιεχόμενο, δεν έχει μεγάλη διαφορά. Ισχύουν τα ίδια και σε αυτήν την περίπτωση.

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Προνόμια σε παλιότερα ενεργά μέλη του φόρουμ
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 19, 2012, 03:32 »
   Στο φόρουμ υπάρχουν περιοχές και πίνακες όπου έχουν πρόσβαση μόνο κάποια ενεργά μέλη. Μια τέτοια περιοχή π.χ. είναι αυτή των αγγελιών. Για να έχει κάποιος δικαίωμα για πρόσβαση σ'  αυτές τις περιοχές, δε χρειάζεται να το επιδιώξει ανεβάζοντας τον αριθμό των μηνυμάτων του τεχνηέντως (π.χ. με ανούσια άσκοπα μηνύματα) γιατί είναι πολύ πιθανόν αυτά να διαγραφούν από το συντονισμό και μπορεί να επιβληθεί ακόμα και αποκλεισμός του μέλους. Εκτός από αυτό υπάρχουν και περιπτώσεις που παίζει ρόλο και ο χρόνος παρουσίας στο φόρουμ (ημερομηνία εγγραφής), οπότε τσάμπα ο κόπος.

   Αν λοιπόν δεν είστε από τα ενεργά μέλη και γράφετε ελάχιστα μηνύματα στο φόρουμ σχετικά με το η.τ. (τα θέματα στα "χαλαρά" και "άσχετα" δεν μετράνε στο προφίλ έτσι κι αλλιώς), μην ρωτάτε καν για τον αριθμό των μηνυμάτων που απαιτούνται κατά περίπτωση για κάθε προνόμιο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάζει κάθε τόσο και αν προσπαθήσετε να τον φτάσετε με ανούσια μηνύματα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, θα διαγραφούν και υπάρχει και περίπτωση να αποκλειστείτε από το φόρουμ.

   Το αν είναι δίκαιο ή άδικο κάτι τέτοιο δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Είναι δεδομένο και είναι ένας κανονισμός του φόρουμ που φιλοξενείστε. Μην διαμαρτύρεστε δημόσια ή μας στέλνετε ΠΜ για το ορθόν ή όχι του θέματος ή για να κάνουμε κάποια εξαίρεση. Το φόρουμ έχει κάποια χρόνια ζωής στην πλάτη του και οι κανονισμοί έχουν το λόγο ύπαρξής τους.

Ανάρτηση αγγελίας εκτός του χώρου των αγγελιών δεν επτρέπεται και τιμωρείται με προσωρινό ή μόνιμο αποκλεισμό του μέλους ανάλογα με την κρίση των συντονιστών ή της διαχείρισης.

  Για την ώρα σχετικά με τις αγγελίες ισχύει το παρακάτω:
    Κάποιο μέλος για να μπορεί να δει τις αγγελίες θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 50 μηνύματα στο προφίλ του και για να μπορεί να δημοσιεύσει αγγελία θα πρέπει να έχουν περάσει ΚΑΙ τουλάχιστον 3 μήνες από την εγγραφή του στο φόρουμ.
Επαναλαμβάνουμε ότι αν διαπιστωθεί κυνήγι ανούσιων μηνυμάτων μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στην καλύτερη περίπτωση ("καλυμμένο" spam) η αγγελίες σας μπορεί να καθυστερήσουν και 3 μήνες επιπλέον να εγκριθούν, στη χειρότερη (απροκάλυπτο spam) αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε αποκλεισμό του μέλους από το φόρουμ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2015, 22:59 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Έχετε γράψει π.χ. 50 μηνύματα και στο προφίλ σας κάτω από το αβατάρ, γράφει: Μηνύματα: 10
Τι συμβαίνει; Πού πήγαν τα άλλα 40;

Προφανώς τα μηνύματα που "λείπουν" τα έχετε γράψει σε περιοχές του φόρουμ που δεν μετράνε τα μηνύματα στο ατομικό προφίλ. Το ποιες είναι αυτές οι περιοχές, αναφέρονται στην περιγραφή κάθε κατηγορίας στα Περιεχόμενα του φόρουμ.  Τέτοιες περιοχές είναι τα λεγόμενα "Χαλαρά θέματα" συνήθως.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι ο αριθμός των μηνυμάτων είναι ένας δείκτης ενεργής συμμετοχής στα θέματα του φόρουμ και ίσως και βαρύτητας στις απαντήσεις ενός μέλους. Όχι ότι αυτό είναι απόλυτο βέβαια αλλά είναι ένας δείκτης.

Όταν ένας νέος λοιπόν ρωτάει κάτι σε ένα θέμα και παίρνει απάντηση από κάποιον με 3.000 μηνύματα, εύλογα υποθέτει κανείς ότι αυτός ο κάποιος είναι ένα μέλος με κάποια εμπειρία στα θέματα του η.τ. Αν όμως μετρούσαν τα θέματα και στους άσχετους με το η.τ. πίνακες, ο αριθμός την μηνυμάτων θα έδινε πλασματικές πληροφορίες. Θα μπορούσε δηλ. το μέλος με τα 3.000 μηνύματα να έχει γράψει 2.999 ανέκδοτα στα "Χαλαρά" και ένα μήνυμα μόνο στους πίνακες που είναι σχετικοί με την κύρια θεματολογία του φόρουμ.

Ας μην ξεχνάμε ότι η θεματολογία του φόρουμ είναι το η.τ. Οι χαλαροί πίνακες υπάρχουν μόνο για να περνάει η ώρα και να συζητάνε τα μέλη για άσχετα με το η.τ. πράγματα ή θέματα τα οποία μπορεί να έχουν κάποια σχέση με το η.τ. αλλά είναι πολυσυλλεκτικά ή στα οποία δημοσιεύτηκαν πολλά "off topic" ή που δεν μπορούν να ενταχτούν πουθενά κτλ. και μεταφέρθηκαν εκεί. Εξάλλου στα χαλαρά θέματα γίνεται ούτως ή άλλως εκκαθάριση κάθε τόσο και πολλά θέματα διαγράφονται. Εφόσον δεν μετράνε όμως, τα μέλη δεν βλέπουν τον αριθμό των μηνυμάτων τους να ανεβοκατεβαίνει όταν γίνονται διαγραφές.

Ενημέρωση συνδέσμων
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 28, 2021, 04:05 από Tem »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Όταν συζητάμε για ένα προϊόν στο φόρουμ, το θέμα μας είναι να γνωρίσουν το προϊόν οι αναγνώστες μέσα από τη συζήτηση των μελών που συμμετέχουν σ' αυτήν, να μάθουν τη σωστή του χρήση και να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Δεν είναι σκοπός της συζήτησης να απονείμει τα εύσημα στον κατασκευαστή σχετικά με την πρωτοτυπία του ή να γίνει συζήτηση για το ποιος αντέγραψε ποιον. Τέτοιες συζητήσεις καταλήγουν σε αντιπαραθέσεις και οπαδισμό χωρίς να βοηθάνε τον τελικό χρήστη στο ελάχιστο.

Το αναφέρουμε και σε άλλα σημεία του φόρουμ ότι αν υπάρχουν κάποια πνευματικά δικαιώματα στην κατασκευή ενός προϊόντος, είναι θέμα που απασχολεί τους κατασκευαστές και όχι τους αναγνώστες και βέβαια κι αυτοί δε θα ψάξουν το δίκιο τους στο φόρουμ μέσω των "οπαδών" τους. Υπάρχουν ειδικά όργανα γι' αυτό το θέμα όπου μπορούν να απευθυνθούν.

Δεν έχουμε υπόψιν αν έχουν κατατεθεί πατέντες για κάποιο προϊόν ή όχι και ούτε και θα πρέπει να μας αφορά σαν φόρουμ. Όπως και σε άλλα εμπορικά προϊόντα δεν ασχολείται κανείς αν π.χ. η οθόνη plasma είναι προϊόν που πρώτη έφερε στην αγορά η Sony ή η Samsung, αλλά απλά συζητάει για τα χαρακτηριστικά της και την εμπειρία του, έτσι θα πρέπει να γίνεται κι εδώ.

Παρακαλούμε λοιπόν τα μέλη να αναφέρονται στα προίόντα και στα χαρακτηριστικά τους και όχι στα πρόσωπα και στην πατρότητα της ιδέας του κάθε προϊόντος.

Μηνύματα που οδηγούν σε τέτοιου είδους συζητήσεις, στο εξής θα διαγράφονται από το συντονισμό, και μέλη τα οποία επιμένουν να δημιουργούν τέτοια ζητήματα, θα αποκλείονται από το φόρουμ. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει κάποιος να πληροφορηθεί για ένα προϊόν και να διαβάζει τους καυγάδες μεταξύ μελών υποστηρικτών του ενός ή του άλλου κατασκευαστή σχετικά με την πατρότητα της ιδέας για την κατασκευή ενός προϊόντος.

Η πατρότητα της ιδέας του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανήκει στον πρώτο Κινέζο που σκέφτηκε να ατμοποιήσει προπυλενογλυκόλη με μία αντίσταση που παίρνει ρεύμα από μία μπαταρία, προσομοιάζοντας τον καπνό του τσιγάρου. Από τότε έχουν υπάρξει χιλιάδες παραλλαγές και βελτιώσεις και θα υπάρξουν άλλες τόσες ακόμα και το ποια από αυτές ανήκει σε ποιον δεν είναι θέμα που μας απασχολεί και ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε από τη στιγμή που δεν είμαστε κατασκευαστές, και αυτοί που είναι κατασκευαστές, ξέρουν πού πρέπει να απευθυνθούν για να βρουν το δίκιο τους. Σίγουρα όχι εδώ στο φόρουμ πάντως.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 11, 2012, 01:49 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Οι πίνακες εμπόρων ως γνωστόν συντονίζονται από τους ίδιους τους εμπόρους-κατασκευαστές. Μέχρι στιγμής παρατηρείται ότι ο συντονισμός είναι ελλιπής σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές του φόρουμ και πιο πολύ μοιάζει με την περιοχή "Χαλαρά θέματα" (στην οποία επίσης τα μηνύματα δεν μετράνε).

Ίσως λόγω έλλειψης χρόνου, ίσως για να μην στενοχωρήσουν κάποια μέλη τους, οι περισσότεροι έμποροι δε συντονίζουν τους πίνακές τους σωστά. Πολλά θέματα εκεί έχουν γίνει κανονικό chat. Επίσης κάποια μέλη τα οποία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για αύξηση του αριθμού των μηνυμάτων τους, βρήκαν εκεί "καταφύγιο" για τα ανούσια ποστ τους. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχει κανένα μπόνους στους έχοντες μεγάλο αριθμό μηνυμάτων στο φόρουμ.  :idiot1:  Στο εξής λοιπόν τα μηνύματα που δημοσιεύονται στους πίνακες εμπόρων δε θα μετράνε στο προφίλ των αποστολέων.

Για την ώρα η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει τα ήδη δημοσιευμένα μηνύματα. Αυτό θα γίνει περίπου στο τέλος του χρόνου όταν θα γίνει εκ νέου καταμέτρηση των μηνυμάτων. Τότε τα μηνύματα που είναι στους πίνακες εμπόρων θα αφαιρεθούν από το προφίλ των μελών αυτόματα. Δεν πρόκειται κανείς να πάθει τίποτα, ούτε θα χάσει το αίμα του αλλά και ούτε κανένα μπόνους από το φόρουμ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 27, 2012, 14:33 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
  Όπως αναφέρεται και στους κανονισμούς αλλά και στην περίληψη της θεματολογίας των πινάκων των εμπόρων, οι πίνακες αυτοί βρίσκονται εκεί για ανακοινώσεις των εμπόρων σχετικά με τα προϊόντα τους και για αμφίδρομη επικοινωνία με τα μέλη σε ερωτήσεις τους όπως: τις προδιαγραφές των προϊόντων τους, τη διάθεσή τους, τιμές, εκπτώσεις κτλ.

Το παρόν μήνυμα ανανεώθηκε μετά από ενάμιση χρόνο ξανά, στην προσπάθεια να γίνουμε πιο σαφείς.
Επίσης για διευκόλυνση των μελών ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο ότι βρίσκονται σε πίνακα εμπόρου - κατασκευαστή, τα χρώματα αυτών των πινάκων έχουν αλλάξει και δεν είναι το πράσινο που είναι στο υπόλοιπο φόρουμ αλλά με καφετί αποχρώσεις.

Στους πίνακες εμπόρων - κατασκευαστών:

1. Τα μηνύματά σας (ερωτήσεις, παρατηρήσεις) θα απευθύνονται μόνο και μόνο προς τον έμπορο - κατασκευαστή, ΟΧΙ προς άλλα μέλη.

2. Μην απαντάτε ποτέ στη θέση του εμπόρου. Η ερώτηση από το μέλος έγινε εκεί και περιμένει την απάντηση από τον επαγγελματία, αλλιώς θα ρωτούσε στην περιοχή των μελών.

3. Μην προσπαθείτε να υποστηρίξετε τις επιλογές του εμπόρου ή να κριτικάρετε την παρατήρηση ενός άλλου μέλους (π.χ για την ποιότητα ή την τιμή του προϊόντος, το μάρκετινγκ ή οτιδήποτε άλλο), μπορεί να το κάνει και μόνος του. Το μήνυμα διαμαρτυρίας ή πρότασης από το άλλο μέλος εκεί δεν απευθύνεται σ' εσάς!

4. Review (δοκιμές, εντυπώσεις προϊόντων) των μελών γράφονται στην περιοχή των μελών.
  Οι ίδιοι οι έμποροι μπορούν να παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στον πίνακά τους με ό,τι είδους παρουσίαση επιθυμούν (φωτογραφίες, κείμενα με τεχνικά χαρακτηριστικά, βίντεο κτλ.) και τα μέλη μπορούν να υποβάλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τον έμπορο ή παρατηρήσεις όχι όμως να γράφουν τις εντυπώσεις τους και να κάνουν εξτρά δικές τους παρουσιάσεις. Γι αυτά τα πράγματα υπάρχει η περιοχή των μελών.
  Ακόμα κι αν ένα προϊόν παραχωρήθηκε δωρεάν σε κάποια μέλη για κριτική ή κερδήθηκε σε κάποια κλήρωση του καταστήματος, το Review θα γίνει στην περιοχή των μελών και όχι των εμπόρων, και εκεί (στην περιοχή των μελών) τα μέλη θα γράφουν τις εντυπώσεις τους. Όποιος έμπορος δε συμφωνεί με τα παραπάνω, απλά ας μην παραχωρήσει τα προϊόντα του για review.

5. Αν το θέμα ενός προϊόντος δεν υπάρχει στην περιοχή των μελών, μέχρι να αγοραστεί από κάποιον και να ανοίξει θέμα εκεί, θέστε τα ερωτήματά σας μεταξύ σας και κάντε τις συζητήσεις σας γι' αυτό στο γενικό θέμα του ανάλογου πίνακα (π.χ. Μηχανικά mod, νέες κυκλοφορίες )

6. Μην ανοίγετε νέα θέματα στους πίνακες εμπόρων. Νέα θέματα εκεί ανοίγουν μόνο οι έμποροι. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι τον έμπορο, κάντε το στο γενικό θέμα του πίνακά του, π.χ. αυτό που έχει τίτλο την επωνυμία του καταστήματός του.

  Ήδη έχουν διαγραφεί όλα τα μηνύματα με διαλόγους μεταξύ μελών στους κατασκευαστές, ενώ όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν λόγω όγκου, τα θέματα κλειδώθηκαν. Το ίδιο συνεχίζεται και στους πίνακες εμπόρων. Αυτό έγινε για να μην υπάρχει κακό προηγούμενο το οποίο θα συνεχίζουν όσοι πρωτοεισέρχονται σε κάποιο από τα θέματα που προϋπάρχουν εκεί. Στο εξής ο συντονισμός θα είναι πολύ αυστηρός πάνω σ' αυτό το θέμα. Ήδη έχουν επιβληθεί κάποιες κυρώσεις σε μέλη που αγνόησαν τις υποδείξεις των συντονιστών και της διαχείρησης με προσωρινές απαγορεύσεις δημοσίευσης και προσωρινούς αποκλεισμούς οι οποίοι μπορεί να γίνουν και μόνιμοι εφόσον συνεχίζεται η αγνόηση των υποδείξεων. 

   Ο έμπορος μπορεί μεν να έχει το συντονισμό των θεμάτων του για να κλειδώνει θέματα που δεν ισχύουν πια, να μεταφέρει, να διαγράφει, να συγχωνεύει μηνύματα κτλ. αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει επέμβαση του συντονισμού του φόρουμ όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Για μια ακόμα φορά:

Οι πίνακες εμπόρων - κατασκευαστών υπάρχουν για διαλόγους των μελών με τους εμπόρους - κατασκευαστές και όχι για διαλόγους μεταξύ των μελών.

   Στους εμπόρους και κατασκευαστές που διατηρούν πίνακες στο φόρουμ μας αλλά και στους φίλους τους θα 'θελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα που πιθανώς δεν λαμβάνουν υπόψιν τους:
Οι πίνακες εμπόρων - κατασκευαστών δεν είναι ορατοί στους επισκέπτες αλλά μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη. Αν ένα προϊόν αναφέρεται μόνο στον πίνακά σας και δεν υπάρχει ανάλογο θέμα στην περιοχή των μελών, το προϊόν είναι αόρατο και για τους επισκέπτες αλλά και για όσους ψάχνουν το προϊόν σας μέσω μιας μηχανής αναζήτησης (Google π.χ.). Έτσι λοιπόν, με το να προσπαθείτε να "κρατήσετε" τη συζήτηση ζωντανή μόνο στον πίνακά σας (για να φαίνεται ότι ο πίνακας έχει κίνηση) και να μη γίνονται ανάλογες συζητήσεις στην περιοχή των μελών για το προϊόν σας, γίνεστε όλο και πιο "αόρατοι" για το ευρύ κοινό. Αν το προϊόν σας αξίζει να συζητηθεί, αυτό θα γίνει σίγουρα στην περιοχή των μελών. Επίσης ένας πίνακας εμπόρου όπου αντί για πληροφόρηση έχουμε chat και ανέκδοτα, δεν είναι και ότι καλύτερο σαν εικόνα μιας επιχείρησης που θέλει να φαίνεται σοβαρή.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2014, 16:46 από Atmos »

Αποσυνδεδεμένος Atmos

 • *****
 • 5632
 • Φύλο: Άντρας
  • Ηλεκτρονικό κάπνισμα
Μην ανοίγετε θέματα για ομαδικές παραγγελίες στο φόρουμ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 18:30 »
Αν κάποιος θέλει να βρει κάποιους συνατμιστές με στόχο να μοιραστούν τα μεταφορικά από το εξωτερικό (ή να μηδενιστούν εφόσον πιάσουν ένα ορισμένο ποσό, όπως συμβαίνει σε μερικά sites του εξωτερικού), μπορεί να γράψει ένα μήνυμα σαν το παρακάτω μέσα στο θέμα που τον ενδιαφέρει (όχι να ανοίξει νέο γι' αυτό το σκοπό). π.χ.:

"Έχω σκοπό να παραγγείλω πράγματα αξίας 60 δολαρίων, αν βρισκόμαστε δυο - τρεις ακόμα να συμπληρώσουμε τα 250 ώστε να γλιτώσουμε τα μεταφορικά, ας επικοινωνήσουν μαζί μου με ΠΜ. Ή αν δεν συγκεντρώσουμε τέτοιο ποσό παραγγελίας, τουλάχιστον να μοιραστούμε τα μεταφορικά."

Θα αναλάβει ένας, θα συνεννοηθούν με ΠΜ και δε θα έχουμε θέματα με 2.000 μηνύματα: "Κι εγώ μέσα". "Τώρα σου έστειλα τα λεφτά". "Όχι δεν τα 'λαβα" "Σε ποια τράπεζα". "Τώρα παρέλαβα". "Πόαα έβγαλες από το κάθε κομμάτι" "Κλέφτη!" "Γεια σου μεγάλε!" "Απατεώνα!" "Μάπα το καρπούζι" και άλλες τέτοιες ιστορίες που είχαμε στο παρελθόν. Ένα μήνυμα στο φόρουμ και τέλος. Τα υπόλοιπα μέσω ΠΜ αυτών που ενδιαφέρονται. Ούτε μηνύματα "Θέλω να μπω κι εγώ" δημόσια, ούτε τίποτα. Όποιος ενδιαφέρεται επικοινωνεί με ΠΜ με αυτόν που δημοσίευσε πρώτος το μήνυμα.
Αν και σε μια live συνάντηση, που τα μέλη γνωρίζονται, νομίζουμε ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολα να γίνει κάτι τέτοιο και με λιγότερο ρίσκο. Όπως και να 'χει, το φόρουμ δε θέλει να έχει καμία ανάμειξη με αυτά και αν κάποιος π.χ. χάσει τα λεφτά του: τα παράπονα στο δήμαρχο.

Για την περίπτωση που η πρόταση γίνεται από κάποιο κατάστημα για ένα συγκεκριμένο προϊόν, πόλι μπορεί να ακολουθηθεί περίπου η ίδια πρακτική όπως παραπάνω με ΠΜ μεταξύ των ενδιαφερόντων κτλ.
Η διαφορά με τις ομαδικές που αναλάμβανε κάποιος παλιότερα είναι ότι εδώ, εφόσον η πρόταση έγινε δημόσια από το κατάστημα,: 1. η τιμή ανακοινώνεται από το κατάστημα και είναι γνωστή σε όλους 2. το κατάστημα είναι επίσης γνωστό σε όλους ποιο θα είναι και 3. θα υπάρχουν αποδείξεις αποστολής κτλ. Νομίζω ότι είναι εμφανής η διαφορά.

Και μην ξεχνάτε ότι δέματα με μεγάλες ποσότητες υπάρχει περίπτωση να πρέπει να περάσουν από το τελωνείο.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 17, 2017, 16:26 από Atmos »

 

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα υγρά γενικά. Βασικές πληροφορίες ΥΓΡΑ (γενικά) 1670 140681 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 30, 2023, 22:02
από atopos
Lost Vape Ursa Baby Pro [AIO (Όλα σε ένα)] 1 263 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 29, 2023, 09:51
από ThioVag
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2808 305931 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 29, 2023, 04:43
από hellfire
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τα ΑΡΩΜΑΤΑ. Βασικές πληροφορίες [Αρώματα] 1398 135916 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 29, 2023, 00:36
από kyrgiannis
Συμβουλές για mod ... Mods 1618 204370 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 27, 2023, 21:41
από treloneritis
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1690 200943 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 26, 2023, 23:07
από Οβαλιου Φορμανης
Flash E-Vapor (Clones) [Κλώνοι επισκευάσιμων] 770 103936 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 26, 2023, 01:50
από marlborakis
Baroque Liquids by Abuelos Shake and Vape 54 9538 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 22:36
από Οβαλιου Φορμανης
Voopoo drag S/X pro [Ηλεκτρονικά mods] 1 312 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 09:48
από lounik
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3429 692502 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 09:38
από atopos
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ για τις ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΓΡΩΝ. Βασικές πληροφορίες Ιδιοκατασκευές υγρών 4251 258358 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 23, 2023, 06:06
από Antiprosopos
Υγρα net ΥΓΡΑ (γενικά) 23 5145 Τελευταίο μήνυμα Μαρτίου 22, 2023, 23:06
από Anubis