Το παρόν κλειδώθηκε,Η συνέχεια εδώ:ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ - ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΜΙΣΜΑ: Μια δική μας "έρευνα"
Από τον συντονισμό:
Η ψήφος σας στην ψηφοφορία μπορεί να αλλαξει ανά πάσα στιγμή: Παρακαλούμε τα μέλη που ψήφισαν π.χ. ότι παρατήρησαν παρενέργειες αλλά στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οφείλονταν σε άλλους λόγους άσχετους με το κάπνισμα, να αλλάξουν την ψήφο τους (όπως και το αντίστροφο βέβαια).
Επίσης:
Μια πολύ συνηθισμένη "παρενέργεια" είναι το μάτωμα των ούλων. Γι' αυτό όμως ευθύνεται η διακοπή του καπνίσματος. Δηλ. και να μην άτμιζε κάποιος καθόλου μετά τη διακοπή του καπνίσματος, πάλι θα είχε αυτή την παρενέργεια. Μεταφέρουμε αυτούσιο το απόσπασμα από ειδικό επιστήμονα (περιοδοντολόγο) που μπορείτε α βρείτε ΕΔΩ. "Μετά τη διακοπή του καπνίσματος τα ούλα μπορεί να αρχίσουν να ματώνουν ξαφνικά?
Το κάπνισμα ελαττώνει τη κυκλοφορία του αίματος στα ούλα εξασθενώντας την άμυνα του οργανισμού στη περιοχή. Μετά τη διακοπή, η κυκλοφορία επανέρχεται και τα ούλα αρχίζουν να ματώνουν. Είναι κάτι φυσιολογικό και παροδικό και σαφώς θετικότερο συγκριτικά με τα πολλαπλά οφέλη της διακοπής του καπνίσματος."Διαβάστε όμως κι
ΕΔΩ==========================
Ακολουθεί το αρχικό μήνυμα του μέλους panos:Επειδή πλέον το σύνολο των μελών έχει μεγαλώσει αρκετά, θέτω μια ψηφοφορία προς τα μέλη του φόρουμ.
Η ψηφοφορία εκφράζει περισσότερο το πως νιώθουμε οι ίδιοι παρατηρώντας τον εαυτό μας και μιλώ για συμπτώματα λόγω
ατμίσματος, δηλ. δεν είναι ιατρική ή κάτι τέτοιο.
Πιθανόν κάτι από αυτό που νιώθουμε να οφείλεται στη διακοπή του καπνίσματος
πχ
Συμπτώματα (που κάποιος μπορεί να έχει ή όχι) από τη διακοπή του καπνίσματος (το τσιγάρο δεν έχει μόνο νικοτίνη)
Δυσκολία συγκέντρωσης, ανησυχία, σύγχυση, αίσθημα κατάθλιψης, πονοκέφαλοι, αίσθημα τρόμου, ιδρώτες, έντονη επιθυμία για κάπνισμα, αγχώδεις εκδηλώσεις, εκνευρισμός και ευερεθιστότητα, διαταραχή των γνωστικών λειτουργιών, διαταραχές ύπνου, αυξημένη όρεξη ή και αύξηση του σωματικού βάρους, βραδυκαρδία, υπνηλία, ανικανότητα κτλ
Οι πιθανές απαντήσεις
Ναι (Ελαφρά) π.χ. μια ήπια ξηροστομία που κράτησε λίγο
Ναι (Σοβαρότερα) π.χ. εξανθήματα που μπορεί να υποδηλώνουν αλλεργία σε κάποια συστατικά των υγρών
Δεν είμαι σίγουρος π.χ. έχω ξηροστομία αλλά πιστεύω ότι μπορεί να οφείλεται και σε κάτι άλλο (π.χ. έχω διαβήτη)
Σίγουρα Όχι προφανές
Η κατάταξη σε ελαφρά ή σοβαρότερα είναι υποκειμενική δική σας.Η Ψηφοφορία δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορείτε να αλλάξετε την ψήφο σας αν κάτι αλλάξει από αυτά που παρατηρείτε.Επίσης αν θέλετε περιγράψτε τι σύμπτωμα/παρενέργεια/ενόχληση είχατε..
Η δική μου απάντηση είναι Ναι, Ελαφρά και περιλαμβάνει ορισμένες ελαφρές ξηροστομίες και 1-2 φορές ένα ελαφρύ πονόλαιμο (ξηρότητα πιο πολύ)
που πέρασε σε μερικές ώρες