Διαβάζοντας κανείς ότι τα κύρια συστατικά των υγρών είναι η "γλυκερίνη" και η "προπυλενογλυκόλη" (σε αναλογίες από 0/100 και αντιστρόφως αλλά και με όλους τους ενδιάμεσους πιθανούς συνδυασμός), συνειρμικά ο νους, λόγω του "γλυκ" που περιέχουν οι λέξεις, πάει στο "γλυκό" και κατ' επέκταση στη ζάχαρη !
Εχω ξαναδει να το γραφεις αυτο με τα γλυκα και τις ζαχαρες αλλα ειναι λαθος στην προκειμενη περιπτωση, αφου δεν εξεταζεται μονο το θεμα ανοδου του ζαχαρου σε διαβητικα ατομα αλλα για εμφανηση διαβητη σε μη διαβητικους κι εκει δεν παιζουν ρολο τα γλυκα και οι ζαχαρες ουτε οι γλυκαναιμικοι δεικτες αλλα η αντισταση στην ινσουλινη (που δεν ειναι απαραιτητο να προκληθει απο γλυκα).
Το αν το ατμισμα μπορει να επηρρεασει την ινσουλινοαντισταση μαλλον δε το γνωριζουμε ακομα και σε ποιους ανθρωπους και δεν εχω δει να εχουν γινει τετοιες μελλετες (δεν αποκλειεται η διακοπη του καπνισματος να ειναι αυτο που επηρρεαζει τελικα, αφου μιλοντας για ινσουλινοαντισταση ουσιαστικα μιλαμε για μεταβολικο συνδρομο).
Εγω ειχα κατι θεματα αλλα δε νομιζω να αποτελω ασφαλη δεικτη γιατι ειχα φτασει 120 κιλα! και καπου 3 χρονια πολυ καθυστικη ζωη οποτε το τελευταιο που θα μπορουσα να κατηγορησω ειναι το ητ, και πραγματι χανοντας κιλα και κανοντας σωστοτερη διατροφη και επανερχομενος στην κανονικη μου δραστηριοτητα οι τιμες δειχνουν να εχουν επανελθει μαλλον στα φυσιολογικα χωρις φαρμακα, ομως δε μπορω να γνωριζω αν το ητ (η περισσοτερο η διακοπη του καπνισματος, γιατι με τα χιλια δυο κακα του τουλαχιστο οσον αφορα τις καυσεις λειτουργει θετικα) επηρρεασε η οχι...
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk