Καλημέρα, και μια μικρή (

!!!) κατάθεση εμπειρίας-αποτελεσμάτων του ητ και από εμένα:
Πριν από 2 μήνες, άτομο με πνευμονικό οίδημα (Λόγω καρδιακής ανεπάρκειας) εισάγεται στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται 7 ημέρες και παίρνει εξιτήριο με αγωγή για το καρδιακό του πρόβλημα (το οποίο προϋπήρχε, και η αγωγή ήταν παραπλήσια με αυτή που ακολουθούσε ήδη). Ταυτόχρονα κόβει το κάπνισμα, και μιλάμε για καπνιστή 40 έτη Χ 40 τσιγάρα ημερησίως ., αλλά επειδή το ρημάδι γίνεται δεύτερη φύση, ξεκινά το ητ. (και με την συμβουλή πνευμονολόγου «από το τσιγάρο που είναι σίγουρος θάνατος για τους πνεύμονες καλύτερα το ητ αλλά χωρίς κατάχρηση)
Με την εξαγωγή του από το νοσοκομείο τα επίπεδα κορεσμού της αιμοσφαιρίνης στο αίμα ήταν 90%-92% (φυσιολογική τιμή, εφόσον δεν εισέρχονται άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την καμπύλη, είναι 95-98%- κάτω του 95% έχουμε υποξαιμία και κάτω του 90% αναπνευστική ανεπάρκεια).
Δύο μήνες μετά, με διακοπή του καπνίσματος και χρήση ητ: επίπεδα κορεσμού (καθημερινές μετρήσεις) 94% -96%, και να σημειωθεί πως δεν χρησιμοποιείται άλλη αγωγή ( οξυγονοθεραπεία ή οτιδήποτε άλλο)! Και βέβαια ακολουθούν και τα υπόλοιπα : τέλος στο λαχάνιασμα με το παραμικρό, καλύτερη αναπνοή, τέλος ο βήχας και τα φλέματα, και τέλος στο βραδινό ροχαλητό!!!
Συγγνώμη για το ….σεντόνι, αλλά ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας! Σίγουρα δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε θέλω να υποκαταστήσω γιατρούς, ειδικούς κλπ, αλλά ίσως το παράδειγμα αυτό να βοηθήσει κάποιον που «σκέφτεται» να κόψει το τσιγάρο, αν δεν μπορεί αλλιώς να το «υποκαταστήσει» τουλάχιστον με το ητ. Τουλάχιστον για την περίπτωση του συζύγου μου (περί ου ο λόγος!) του άλλαξε ζωή προς το πολύ καλύτερο!!!