Ναι καταλαβαίνω το σκεπτικό σου,αλλά αν έχεις καεί στο χυλό φυσάς και το γιαούρτι.
Το πρόβλημα είναι πως γενικά τα υγρά υποτίθεται πως δεν έχουν ζάχαρα, για να πεις πως ξέρεις τι να αποφύγεις.
Επίσης, στις σχετικές συζητήσεις διαβητικών από πολλά φόρουμ η μεγάλη πλειοψηφία δεν βλέπει πρόβλημα με τα υγρά. Διάβασα περιπτώσεις που η γλυκερίνη (VG) ίσως επηρέασε τις μετρήσεις κάποιων άτυχων -μιλάω ως αναγνώστης και όχι ως ειδικός, όμως οι διαβητικοί φορουμίτες το είχαν θεωρήσει σπάνιο αλλά πιθανό.
Μήπως το θέμα που παρατήρησες είχε να κάνει με την 50-50 βάση ενώ τα έτοιμα υγρά που σε βόλεψαν είχαν περισσότερη PG; Αν εντοπίσεις πολύ PG σε αυτά τα υγρά τότε μπορείς να πειραματιστείς σχετικά, δοκιμάζοντας υγρά χαμηλής και υψηλής VG και να επιβεβαιώσεις αν αυτή επιδρά στις μετρήσεις σου.
Υπάρχει και η περίπτωση να ρωτήσεις απευθείας τις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν (κάνοντας σαφές πως λόγω διαβήτη εννοείς όλες τις "sugars" και όχι ειδικά την σουκρόζη που όπως κι εμείς έτσι και οι αγγλόφωνοι αποκαλούν "ζάχαρη").