Κι εγω διαβητικός ειμαι με 4 ινσουλινες ημερησίως και πολλές μετρήσεις μεςα στην ημέρα. Το ερώτημα μου ειναι το εξής : ξέρουμε όλοι οτι καπνισμα και ζαχαρο σκοτώνει. Τι ειναι όμως αυτό που βουλώνει τις αρτηρίες η νικοτίνη ή οι υπόλοιπες ουσίες του Κ.Τ. οι οποίες βεβαια προκαλούν και καρκίνο;
Αυτό είναι το σημαντικό ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί τον καθε διαβητικό γιατί νικοτίνη έχει και ο ατμός και όχι αν ανεβάζει ο ατμός το ζαχαρο που πιςτευω δεν ισχύει.
Εγω ατμίζω με την μικρότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη δηλαδή 6ml άραγε σε ποσα ml υγρού αντιστοιχεί το ενα πακέτο ας πούμε Marlboro Lights που κάπνιζα κάποτε.
Βεβαια ξέρω ότι τεκμηριωμένη απάντηση δεν πρόκειται να παρω ούτε καν από γιατρό γιατι ειναι πολυ λίγα τα χρόνια της νέας αυτής συνήθειας και δεν υπαρχουν ακόμη συμπεράσματα αλλά ειναι σκέψεις που με βασανίζουν συχνά και ήθελα να τις μοιραστώ μαζι σας.
Λάμπρο έχεις ένα θέμα υγείας που σε κάνει να παίρνεις 4 ινσουλίνες την ημέρα: καλύτερα να ψάχνεις σε ιατρικές πηγές για τις απορίες σου και να μην βασίζεσαι σε λόγια αγνώστων στο φόρουμ. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο οποιοσδήποτε (και μάλιστα ένας διαβητικός) θα αρχισει το άτμισμα, θα το συνηθίσει, θα έχει το ΗΤ πιπίλα και... μετά θα αναρωτηθεί αν είναι αθώο ή όχι!
Επίσης: η μικρότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη σε πολλά υγρά είναι 0, όχι 6. Και μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις μόνος σου υγρά ενδιάμεσης περιεκτικότητας σε νικοτίνη. Θα σου βγαίνουν και φθηνότερα. Υπάρχουν πολλά νήματα για DIY υγρά, βάσεις, αρώματα και συνταγές. Καλύτερα να κάνεις εκεί τις σχετικές ερωτήσεις και όχι εδώ, εκεί θα τις δουν περισσότεροι.
Το φόρουμ έχει πολλές πληροφορίες για τις μελέτες που αφορούν το άτμισμα στα νήματα στην "ΥΓΕΙΑ". Ψάξτε τα, διαβάστε τα.
Ίσως ο πιο ενημερωμένος γιατρός παγκοσμίως για το άτμισμα είναι Έλληνας, καρδιολόγος και μέλος του φόρουμ (φυσικά μιλάω για τον Δρ. Φαρσαλινό). Ψάξτε τον, δείτε απαντήσεις του στο φόρουμ, άρθρα του στο ίντερνετ, συνεντεύξεις του στο youtube, στην ανάγκη επικοινωνήστε μαζί του με ΠΜ!
Άλλο το αν η νικοτίνη βουλώνει τις αρτηρίες (όσο γνωρίζουμε να το κάνει, διότι οι σχετικές μελέτες αφορούν κυρίως το κάπνισμα και όχι την νικοτίνη σκέτη ως ουσία...), άλλο το αν επηρεάζει το ζάχαρο, άλλο το αν η ίδια η διακοπή του καπνίσματος επηρεάζει βραχυθρόθεσμα το ζάχαρο, άλλο αν το άτμισμα δεν είναι αθώο. Και φυσικά δεν είναι τελείως αθώο! Ανταλλάσουμε απόψεις αλλά το πόσο και για ποιούς δεν θα σας το πω εγώ ή άλλος με μια ανώνυμη απάντηση.