Ως brand new ατμιστής (ημερών) επιτρέψτε μου να παραθέσω κάποιες υποκειμενικές παρατηρήσεις.
Κατά την δική μου άποψη που έχω σχηματίσει μέχρι στιγμής,αφουγκραζοντας τον οργανισμό μου,και ακούγοντας,διαβάζοντας ρωτώντας χρήστες,
παρατηρώ μια διάθεση να τα ρίξουμε όλα στο κόψιμο του τσιγάρου.
Μα ξεχνάμε ότι το τσιγάρο από μερικούς ανθρώπους κόβεται και μαχαίρι χωρίς την επόμενη μέρα να ατμισουν ,τότε λοιπόν τι συμπτώματα έχουμε ?
Εκνευρισμό,αλλαγή της αρτηριακής πίεσης,λίγο παραπάνω αίμα στα ούλα,φλέματα που έρχονται και στενότερη σχέση με το ψυγείο.(αν ξεχνάω κάτι συγχωρέστε με)
Ότι άλλο σύμπτωμα λοιπόν έχει κανείς με το ατμισμα και για πρώτη φορά προέρχεται από αυτό καθ'αυτο και όχι από την διακοπή καπνίσματος.
Ο λόγος πιστευω όμως ότι δεν είναι στο ατμισμα,δηλαδή δεν θεωρώ το ατμισμα μια βλαβερή συνήθεια.
Πιστεύω ότι είναι οι λάθος οδηγίες που σου δίνονται,όταν το ξεκινάς,μιλάμε για μια εντελώς προσωπική υπόθεση (το ατμισμα του καθενός) κ πολύ περισσότερο για ένα προσωπικό "μέτρο" άρα οι οδηγίες που σου δίνονται από κάποιον που ατμιζει πάνω από 6 μήνες είναι στην πλειονότητα λάθος.
Ολοι δε,είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν αλλα σχεδόν κανείς δεν ειναι διατεθειμένος να κατσει δίπλα σου,να σου δείξει 5 πράγματα με υπομονή και να σου στήσει το μηχανάκι και να σου πει να,κάπως εστι πρέπει να ατμιζει..
Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν,
Η οδηγία πάρε ψήλη νικοτίνη γιατί κάπνιζες πολύ είναι λάθος,και ο λόγος η διαφορετικότητα του μέσου που στην μεταφέρει.
Κατα την δικη μου φρέσκια άποψη η νικοτίνη σε κάποιον που ξεκινάει δεν πρέπει να είναι πάνω από 0.6 καλύτερα να ζοριστεί λιγο παραπάνω παρα να λάβει περισσότερη εθιστική νικοτίνη,νομίζω οτι ολοι θέλουμε να ξεφύγουμε απο τον εθισμό της,και οχι απλά να αλλάξουμε τον τρόπο..
Η δευτερη λάθος οδηγια που ελαβα ειναι πήγαινε και δοκίμασε οσες πιο πολλές γευσεις μπορείς,με αποτέλεσμα ως νέος ατμιστης να καταπονήσει κανείς την στοματική του κοιλότητα ενδεχομένως κ λαιμό στομάχι,γιατί άλλος ο τρόπος του καπνίσματος και άλλος ο τρόπος του ατμισματος.
Η άποψη μου εδω είναι κάποιος να δοκιμάζει γεύσεις οταν είναι ακόμα καπνιστής,χαλαρα,2 φορές την εβδομαδα,και όποια του αρέσει πολύ,να την σημειώνει η ακομα να την αγοράζει.. οχι πανω από 2-3 γεύσεις την μερα για δοκιμή.. εδω υπάρχει μια σχολή που λεει οτι ως καπνιστής δεν έχεις την σωστή γεύση,και έχει δίκιο,αλλα ρε φίλε με αυτή την γεύση θα ξεκινήσω το ατμισμα,ασεμε να το κάνω λοιπόν και μετά θα γίνω και .. γευσιγνώστης..
Γιατί τα γράφω όλα αυτά και έχω βγει και εκτός τοπικ,γιατι όλα αυτά έχουν να κάνουν με όλα αυτά που διάβασα πιο πάνω..
Γιατί υπάρχει μια οδηγία που δεν ειναι γραμμένη πουθενά αλλά συνεχώς αιωρείται "πάρε αυτά και πλακώσου στο ατμισμα και θα ξεφύγεις από το ταμπού πλέον τσιγάρο το οποίο όμως ταμπού σε συντρόφευε καμιά 25+ χρόνια.. γι'αυτο ας αφήσουμε τους αφορισμούς,ολοι ξέρουμε ποσο βλαπτική και απαράδεκτη συνήθεια ήταν,αλλα μην το κανουμε σαν την γκόμενα που την είχαμε θεό και μόλις χωρίσαμε αρχίζουμε το μπινελίκι..
Εγώ έχω μάθει από παιδί να αφουγκράζομαι τον οργανισμό μου.. το σημειώνω μιλάω για τον δικό μου οργανισμό.
Όποιος λοιπόν έχει κάποιου είδους ενοχλήσεις ερωτήματα γύρω από το ατμισμα ας σκεφτεί..
α) τι σχέση είχα πριν με τα PG και VG ?
b) αυτή η σχέση η όποια σε τι ποσότητες ήταν και με τι τρόπο λήψης ?
c) αρα μήπως πρεπει σταδιακά να δώσω στον οργανισμό μου κατι καινούριο και οχι σε μεγάλες ποσότητες και ξαφνικά ?
d) έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για την καινούρια μου συνήθεια ώστε να μου παρέχει ασφάλεια και οχι ανασφάλεια για αυτό που κάνω ?
e) το να κάνω την 25 χρόνια συνήθεια μου ταμπού με βοηθάει κάπου η με εξωθεί να πέσω με τα μούτρα στην καινούρια μου ?
Τροφή για σκέψη,και τίποτα παραπάνω.
Για τον φίλο με τα προβλήματα στο στομάχι,και την "γαστροοισοφαγικη παλινδρόμηση"
εχω ακριβώς το ιδιο,περα απο τις τροφές που ξέρεις οτι σου κάνουν κακό,και οτι δεν πρέπει να ξαπλώνεις μετα τα γεύματα αμέσως,
βοηθαει και μιση κουταλιά μελι οταν αρχισεις να νιώθεις την πρώτη καούρα,η πριν πέσεις στο κρεβάτι.Στις κρίσεις τα ξέρεις losec και άγιος ο θεος.
Για τους νεους χρήστες όπως εγώ,μια βάση PG/VG με λιγη γεύση μέσα από το άρωμα που σας άρεσε και έχετε επιλέξει 0.6 νικοτίνη και κάτω, νομίζω θα σας βάλει ομαλά,στην καινούρια σας σίγουρα πιο υγιεινή συνήθεια.. ενας δεύτερος ατμοποιητης με σκέτη βάση για εναλλαγή θα σας βοηθήσει ακόμα περισσότερο,τις πρωτες 15 μέρες.
Συχνά γεύματα και προσεγμένη διατροφή θα βοηθήσουν και το στομάχι σας να δεχτεί πιο όμορφα την αλλαγή που αποφασίσατε να του επιβάλετε,και να μην πάρετε βάρος.
Συγνώμη για την κατάχρηση στο #1ο post μου σας υπόσχομαι να μην επαναληφθεί..