Στο στρατό, από τις αρβύλες, έπαθα μεγάλη ζημιά.
Έτσι και δεν έβαζα σε ζεστό νερό τις πατούσες μου, για μια ώρα τουλάχιστον, μια φορά την εβδομάδα και δεν έκοβα τα [κάπως είχαν μαλακώσει με αυτόν τον τρόπο] σκληράδια, νόμιζα πως πατούσα πινέζες, σαν αυτές που άφηνε στο πάτωμα ο χαλβάς ο ξάδελφός μου, ο Ιντιάνα Τζόουνς, την πρώτη του μέρα σαν φοιτητής, σε μια πολυκατοικία με μεσοτοιχία στην Κυψέλη.
Όλα αυτά δεν με εμπόδισαν να φοράω ρούχα στρατιωτικά.
Η πάνω αριστερή τσέπη του παντελονιού είχε το σύρμα, η πάνω δεξιά τα κατσαβίδια και το βαμβάκι. Μπορεί να μην ήξερα να στρίβω αντιστάσεις και να με βοηθούσαν άλλοι, αλλάααα… η οικογενειακή παράδοση... Βλέπετε.
Στην κάτω αριστερή τσέπη το εφεδρικό μοντ και στη δεξιά οι μπαταρίες. Στις θηκούλες τους. 18650, 26480, 909990 (μις υφήλιος).
Στην αριστερή κωλότσεπη το διαβατήριο και όλες οι κάρτες, στη δεξιά η ταυτότητα και το εισιτήριο. Όλα όσα δεν θα πάθουν ζημιά από ένα ανέμελο κάθισμα.
Πουκάμισο: δεξιά η ατμομηχανή με όλα της τα συμπράγκαλα, συναρμολογημένη, έτσι ώστε να υπακούει σε οποιαδήποτε εντολή.
Τσιγαρίσια; Τσιγαρίσια…
Ατμίσια; Ατμίσια…
Πνευμονική; Του παγκρέατος; Έβριθινκ.
Το ποταμόπλοιο έσκιζε αργά και μαζοχιστικά τα νερά του Νείλου. Τα στρατιωτικά ρούχα και οι αρβύλες μου την είχαν δώσει… θα τα έσκιζα όλα και θα έμενα με το μωβ στρινγκ, αν η κάμερα δεν κατέγραφε κάθε μου κίνηση.
Εκεί που έβλεπα αστράκια, με φώναξε ο καπετάνιος…
Το αριστερό του πόδι ήταν ξύλινο και το δεξί του χέρι σιδερένιο. Γάντζος…
- Πώς σε λένε;
- Ινδιάνος Τζοάνα. Ξάδελφος του Ιντιάνα Τζόουνς.
- Έχεις αδυναμίες;
- Με φέρνεις σε εύκολη θέση…
- Αν δεν απαντήσεις, δεν θα πάρεις την κόρη μου, το λουλούδι του Δυτικού Αχελώου.
Προσπάθησα να μείνω ψύχραιμος. Αισθάνθηκα μια φαγούρα στο αριστερό πάνω από το γόνατο σημείο [διαλύεται ο παλιός, σαν το άρωμα στην pg ακριβώς] είχε μια τρύπα το παντελόνι.
- Μην με αφήσεις 3 ώρες χωρίς νικοτίνη… βλέπω πουλάκια, αστράκια, κομήτες…
Μπήκε η κόρη.
- Δηλαδή [λάγνα φωνή και καβάλησε μια μηχανή του καφέ]… δεν σου λέει κάτι αυτός ο χάλκινος κύλινδρος των 22mm;
- Μπα…
- Ούτε αυτός των 23mm; [κάτι μου έδειξε, αλλά άνοιξε πιο πολύ τη στάση του κορμιού της και δεν κατάλαβα]…
-Μπα... μπου...
- Άρα… μόνο εκείνη θες;
Με αυτά τα λόγια, έκανε μια βουτιά σε μια πισίνα γεμάτη με σοκολάτα, φράουλα, μπανάνα.
Οι υπηρέτριές της βούτηξαν σε μια μικρή διπλανή, γεμάτη στάχτες.
Μόλις ένα πτώμα ξεβράστηκε, ένας περίεργος τύπος με πίπα, τραγιάσκα και βήματα άντρα που αντηχούσαν σε όπερα βούτηξε σε μια πισίνα με λεμονόταρτα. Έρευνα, γαρ-γαρ.
- Μόνο εκείνη, λοιπόν, σε κάνει να βλέπεις αστράκια;
- Και κόκκινες και πράσινες και θαλασσιές χάντρες και ουρές κομητών.
- Ούτε ένα νέο μοντ; Με απόλυτη θέση χουφτώματος; Με ξυπνητήρι; Που πάει τα παιδιά σχολείο;
- Όχι.
- Ούτε ένα σέικ εντ βέιπ, άντρακλα; Αχ, έλα, κούνα με, είμαι η φιάλη σου… Ω! όλες οι τσέπες σου φουσκώνουν!!!...
- Για να ξεχάσω...
Βγήκα. Πέρασα τις εξετάσεις.
Μόνο από τη νικοτίνη είμαι εξαρτημένος.
Το άτμισμα με βοηθά και να την θυμάμαι και να την ξεχνώ, περίεργο πράγμα...
Να θυμάμαι πώς τη γνώρισα και να καταλάβω ότι θα μπορούσα και χωρίς αυτήν.
Δεν έχω ανάγκη κάτι άλλο.