Ε, ως παθών, διότι για μένα δεν είναι απόλυτα υγειές να είμαι καταναλωτικός, νομίζω οτι κάνω καλά να γράψω στο παρόν νήμα τη μικρή μου εμπειρία..
Ατμίζω αποκλειστικά απο αρχές 2013. Τα πρώτα 2 χρόνια ακούμπησα πολλά χρήματα στο σπορ. Ειδικά κάποιοι κατασκευαστές μου χρωστάνε να μου κάνουν μια προτομή έξω απο τα εργαστήρια τους, ως ένδειξη σεβασμού σε αυτά που τους έχω ακουμπήσει..
Τον τελευταίο χρόνο ξέρω ακριβώς τι θέλω και δεν αγοράζω πολλά πράγματα. Μάλλον πολύ λίγα θα έλεγα, αφού δεν είναι και τόσο εύκολο να βελτιώσω κι άλλο αυτά που θέλω.
Φυσικά, ο καταναλωτισμός έρχεται ως αποτέλεσμα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος που υφιστάμεθα και δεν είναι κάτι που έρχεται ουρανοκατέβατο. Κατά την άποψη μου πάντα, ο καταναλωτισμός δεν είναι παρά μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας που μας βοηθάει να εντονώσουμε τα υπόλοιπα που ζούμε και δεν τα ομολογούμε. Όπως συνηθίζω να λέω στους φίλους μου που αφοριστικά με ρωτούν "γιατί ατμίζεις και δεν το κόβεις;" και διάφορα παρεμφερή απο αυτά που δεν έχουν σκεφτεί επαρκώς, "εάν δεν άτμιζα και εαν δεν έκανα πολλά απο αυτά που κάνω, θα έβγαινα έξω και θα έκανα πράγματα που θα με κατέληγαν σίγουρα στη φυλακή, είτε στο Δαφνί" …
Οπότε, θεωρώ οτι μια λογική ενασχόληση και κάποιες στοιχειώδεις αγορές ατμιστικών με βοηθούν να νιώθω ισορροπημένος.