vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

386 επισκέπτες, 2 χρήστες
Methodios, camber

Αγοραμανία

Αποσυνδεδεμένος Zarathustra

• 638
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Αγοραμανία
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 17:07 »
Ε, ως παθών, διότι για μένα δεν είναι απόλυτα υγειές να είμαι καταναλωτικός, νομίζω οτι κάνω καλά να γράψω στο παρόν νήμα τη μικρή μου εμπειρία..

Ατμίζω αποκλειστικά απο αρχές 2013. Τα πρώτα 2 χρόνια ακούμπησα πολλά χρήματα στο σπορ. Ειδικά κάποιοι κατασκευαστές μου χρωστάνε να μου κάνουν μια προτομή έξω απο τα εργαστήρια τους, ως ένδειξη σεβασμού σε αυτά που τους έχω ακουμπήσει..

Τον τελευταίο χρόνο ξέρω ακριβώς τι θέλω και δεν αγοράζω πολλά πράγματα. Μάλλον πολύ λίγα θα έλεγα, αφού δεν είναι και τόσο εύκολο να βελτιώσω κι άλλο αυτά που θέλω.

Φυσικά, ο καταναλωτισμός έρχεται ως αποτέλεσμα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος που υφιστάμεθα και δεν είναι κάτι που έρχεται ουρανοκατέβατο. Κατά την άποψη μου πάντα, ο καταναλωτισμός δεν είναι παρά μια ακόμη δικλείδα ασφαλείας που μας βοηθάει να εντονώσουμε τα υπόλοιπα που ζούμε και δεν τα ομολογούμε. Όπως συνηθίζω να λέω στους φίλους μου που αφοριστικά με ρωτούν "γιατί ατμίζεις και δεν το κόβεις;" και διάφορα παρεμφερή απο αυτά που δεν έχουν σκεφτεί επαρκώς, "εάν δεν άτμιζα και εαν δεν έκανα πολλά απο αυτά που κάνω, θα έβγαινα έξω και θα έκανα πράγματα που θα με κατέληγαν σίγουρα στη φυλακή, είτε στο Δαφνί" …  :laugh1: :idiot1:

Οπότε, θεωρώ οτι μια λογική ενασχόληση και κάποιες στοιχειώδεις αγορές ατμιστικών με βοηθούν να νιώθω ισορροπημένος.  :idiot1:

Αποσυνδεδεμένος bono

• **
  • 382
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 28, 2015, 20:52 »
   Πραγματικά παιδιά θέλει μεγάλη προσοχή και σύνεση για να μην πέφτει κάποιος συνεχώς στην παγίδα του καταναλωτισμού στο άτμισμα.
  Κάτι τα νέα προιόντα που εμφανίζονται σε ρυθμό καταιγιστικό, κάτι οι Κινέζοι έμποροι και η δυνατότητα να αγοράσεις τον κλώνο αντί την ακριβή συσκευή ή ακόμα και το γνήσιο μοντάκι από τον Κινέζο αλλά στα μισά χρήματα από αν το έπαιρνες από Ελλάδα, κάτι τα συνεχώς εμφανιζόμενα νέα υγρά που όλα θέλεις να τα δοκιμάσεις ψάχνοντας την τέλεια γεύση, ΑΛΛΑ πάνω απ'όλα η απενοχοποίηση που σου προσφέρει η σκέψη "έλα μωρέ στα τσιγάρα θα έδινα περισσότερα και θα πάθαινα και καρκίνο" μας κάνουν όλους υπερβολικά επιρρεπείς στο να ενδώσουμε εύκολα σε μια νέα αγορά χωρίς ουσιαστικά να την έχουμε ανάγκη.
   Συμπέρασμα δικό μου που όμως δεν τηρώ κι εγώ πάντα:
Ατμίζω γιατί γουστάρω που έχω καταφέρει και δεν καπνίζω αλλά όσο μπορώ αντιστέκομαι και στον νέο εθισμό της άσκοπης κατανάλωσης και ανάλωσης αντικειμένων που δεν μου είναι πραγματικά απαραίτητα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 29, 2015, 01:59 από bono »

Αποσυνδεδεμένος JoeBarTeam

• 2478
  • 01.11.2015 00:00
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 11:40 »
Καλημέρα σε όλους τους φίλους.

Υπέροχο θέμα και μία πικρή αλήθεια. Προσωπικά είπα στον εαυτό μου “ευτυχώς που το είδες νωρίς το πρόβλημα, μεγάλε”. Μέσα σε 3 μήνες ξέφυγα παραπάνω από όσο ήθελα (και σε μερικές στιγμές, παραπάνω απ' ό,τι μπορούσα).

Χθες έκανα την πρώτη “σκούπα” και παράλληλα έκανα έναν φίλο να πετάξει το πακέτο. Αποχωρίστηκα λοιπόν: 1. evic vtc mini, 2. Aspire Nautilus, 3. όλα τα υπόλοιπά του (θήκες, μπαταρίες, αντιστάσεις, drip tip).

Παιδιά, τρομερή αίσθηση ανάσας (συν ότι έκανα έναν άνθρωπο ευτυχισμένο κι άκαπνο). 
Πάμε γι' άλλα.

Αποσυνδεδεμένος higraf

• 853
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 13:32 »
Καλά το είπες ανάσας, γιατί τώρα έκανες απλός χώρο για τα επόμενα Joe
(πλάκα σου κάνω, και εγώ ένα απο τα ίδια, λίγο ανάσα και μετά καινούργιες αγορές)

Αποσυνδεδεμένος JoeBarTeam

• 2478
  • 01.11.2015 00:00
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 13:43 »
@higraf, καλημέρα.
Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο. Κι αν το πάω παρακάτω, θα πω πως μηδένισα το κοντέρ (νωρίς ευτυχώς).
Ξεπέρασα το συνολικό ποσό που έπρεπε για ατμιστικό εξοπλισμό. Τώρα σειρά έχουν τα 400ml υγρών που έχω (δεν θέλω να τα βλέπω), θα τα ατμίσω βέβαια. 

Παρεμπιπτόντως, ο φίλος έκανε σαν μικρό παιδί. Δεν το μετάνιωσα καθόλου, πιστεύω πως πήρε σούπερ στήσιμο γι' αρχή (εγώ έμεινα με λιγότερες λειτουργίες).

Τώρα που βλέπω το ράφι άδειο, πετάω. Δεν θα πλακωθώ σε αγορές, όταν θα γίνει μία αγορά θα έχω πρώτα αδειάσει από κάτι άλλο. 

Αποσυνδεδεμένος higraf

• 853
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 15:02 »
Η γυναίκα μου κάθε φορά μου λέει "Καλά δεν τελειώσαμε με αγορές? Αφού το προηγούμενο ήταν το τελευταίο που θα αγόραζες  :dontknow: "

Αποσυνδεδεμένος Nick74

• 845
  • Η γνωση ειναι δυναμη
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 15:30 »
εγω παλι με το θεμα εξοπλισμου δε χαλαω σχεδον τιποτα περισσοτερο απ οσα πραγματικα χρειαζομαι. Το βλεπω δευτερευον -τριτευον...τεταρτευον... γενικα χωρις νοημα- εξ αλλου (με ενα istick 30ρι και το παλιο μου 20ρι καβατζα και 3 ατμοποιητες κλωνους του v4 ειμαι μια χαρα. Το πολυ πολυ να παρω κι ενα ντριπερακι αν το θυμηθω).
Στο θεμα των υγρων βεβαια η αληθεια ειναι πως δοκιμαζω σχεδον τα παντα, ετοιμα και diy (ναι εκει οντως εχω χωσει αρκετα ευρα) αλλα αυτη δεν ειναι η ολη απολαυση του ΗΤ?

Αποσυνδεδεμένος TASLAB

• *
  • 52
  • Το πετρωμένον φαγείν αδύνατον
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 15:40 »
Πραγματικά δεν χρειάζονται πάνω από 2 ατμοποιητες και 2 μπαταρίες. Αυτό δεν σημαίνει πως κατακρίνω αυτούς που αγοράζουν ότι βγαίνει και ας είναι ίδιας τεχνολογίας με το παλιό τους.
Τώρα στα υγρά δικαιολογώ τα όποια έξοδα κάνει ο καθένας.
Θυμάμαι απο τότε που κάπνιζα αν δεν μου χάλαγε ο λαιμός, κάθε μέρα θα έπαιρνα διαφορετική μάρκα για να αλλάζω γεύση, τώρα με το ηλεκτρονικό που δεν ενοχλεί τον λαιμό γιατί να μην το κάνω; αγοραμανια λοιπόν στα υγρά (δεν το κάνω πλέον αλλά το δικαιολογώ) αλλά στον εξοπλισμό ΧΧΧ τρία χι 😊

Αποσυνδεδεμένος higraf

• 853
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 15:48 »
Nick συμφωνώ, αλλά η δική μου άποψη είναι ότι και η δοκιμές σε εξοπλισμό είναι απόλαυση,
όσο φυσικά το επιτρέπει η τσέπη το καθένα, τα πάντα είναι όπως το ευχαριστιέται ο καθένας.
Και ναι τολμώ να πω ότι είναι ένα είδος χόμπι (επειδή κάπου είδα μερικοί δεν το αποδέχονται ως χόμπι)

Αποσυνδεδεμένος Nick74

• 845
  • Η γνωση ειναι δυναμη
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 22:21 »
μα δε διαφωνω με οποιον εχει μανια με τον εξοπλισμο, ολοι λιγο πολυ σε καποια πραγμα πασχουμε απο gear acquisition syndrome, (εγω προσωπικα το χω στο hardware υπλογιστων, και στα ειδη ζωγραφικης). Αλλα σε υγρα και δοκιμες δε τα λυπαμαι καθολου.

Αποσυνδεδεμένος higraf

• 853
« Απάντηση #100 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 22:52 »
Για το χόμπι δεν απευθυνόμουνα σε εσένα, άλλωστε δεν θα ήσουν εδώ μέσα αν δεν το είχες :)
Εγώ βρήκα την υγειά μου παντός (στο πορτοφόλι) γιατί ξοδεύω λιγότερα από όσα ξόδευα σε H/Y και Home Cinema

Αποσυνδεδεμένος blackdrone

• **
  • 147
  • Tα τυφλα πουλια ο Θεος τα χτιζει φωλια....
« Απάντηση #101 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 22:57 »
Και που να δειτε τι γινεται σε αλλα κολληματα......ηλεκτρικη κιθαρα παιζω ....οχι σαν επαγγελματιας..πιο πολυ χομπιστας ειμαι ,πριν 2 χρονια περιπου εφτασα να εχω 6 κιθαρες ,τρεις ενισχυτες ,περασαν απο τα χερια μου περισσοτερα απο τα διπλασια που αναφερω και δε βαζω στο λογαριασμο τα πεταλακια εφε ...και διαφορα μπιχλιμπιδια που πανε παρεα με το ολο κολλημα....και αυτα τα νουμερα για καποιον ασχετο ισως ειναι πολλα αλλα για καποιον που ασχολειται, πολλες φορες ειναι αστεια.Τα χρηματα? Αστα...ξεφευγουν.........καμια σχεση με αυτα που ξοδευουμε για το η.τ.....και η πλακα πια ειναι? οτι αν παρεις καλο εξοπλισμο και φρεσκο πραμα για το η.τ. μπορει να πεις "ναι τωρα ατμιζω καλυτερα "...αλλα με τις κιθαρες κτλ...οσο ακριβη και να ειναι οσο καλη....οσες και να αλλαξεις...καλυτερα δεν θα παιξεις.

Προσφατα ασχοληθηκα και με πικ-απ κτλ...χαμος....οι τυποι που εχουν κολλημα με audiophile καταστασεις ...ξοδευουν περιουσιες...και ποτε δεν ειναι ικανοποιημενοι.......ενα χιλιαρικο για τρια μετρα καλωδιο απο ενισχυτη σε ηχειο  :idiot1:

Αποσυνδεδεμένος Nick74

• 845
  • Η γνωση ειναι δυναμη
« Απάντηση #102 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 23:11 »
βασικα ο ορος gear acquisition syndrome βγηκε αρχικα για τους κιθαριστες οποτε... ...σε πιστευω  :))

οσον αφορα τους audiophile καποια πραγματα οντως αξιζουν (ειμαι φαν του αναλογικου ηχου), ενω το 90% των πανακριβων πραγματων που κυκλοφορουν ειναι 100% snake oil με μπολικη δοση υποκειμενισμου και βλακειας (το τελευταιο που θα κοβε φλεβες ακομα κι ο πιο ασχετος τεχνικος του πλανητη Γη και μερικων ακομα ειναι αυτη η μοδα με τα καλωδια τροφοδοσιας!!! εκει οκ, το τερματησαν... σκιζω διπλωμα και παω στο Θιβετ να γινω Σαολιν)

Αποσυνδεδεμένος apostolisk4

• 712
« Απάντηση #103 στις: Ιανουαρίου 22, 2016, 23:11 »
Να πω και εγώ την προσωπική μου εμπειρία. Σύντομη είναι μιας και είμαι μόλις 21 .από τότε που ξεκίνησα να βγάζω δικά μου χρήματα (και το τονίζω το δικά μου) και πέρασα φοιτητής σε άλλη πόλη ξεκίνησαν και οι αγορές από εξωτερικό .πιο πολύ μικρό αντικείμενα χαζομαρες τις πιο πολλές φορές .Το ένα έφερε το άλλο και έφτασα να τρώω τα χρήματα ενός καλοκαιριού δουλειάς σε 2 εβδομάδες. Έχασα την μπάλα δεν μπορούσα να σταματήσω .ήξερα ότι έχω λεφτά είναι δικά μου και ότι δεν έχω υποχρεώσεις .Τώρα με τα capital control περιοριστηκα λίγο μέχρι να βρω το κόλπο..για το η.τ αγόραζα από ελληνικά καταστήματα 2 συσκευές όλες και όλες και μόλις ανακάλυψα το φόρουμ φέτος τα Χριστούγεννα ξόδεψα πάνω από 200 ευρώ σε παραγγελίες που πιστεύω θα μου βγάλουν ένα χρόνο. (Ξέρω σε κάποιους τα χρήματα φαίνονται λίγα αλλά για μένα είναι πάρα πολλά) πλέον το ατμισμα μου έχει γίνει χόμπι .ανυπομονώ να έρθουν και τα εργαλεία για τους επισκευασιμους γιατί μου άρεσε πάρα πολύ να ασχοληθώ με αυτό.απο εδώ και πέρα όμως αγορές μόνο έναν καλύτερο ατμοποιητη και υγρά(αμα βρω το ιδανικό ) .Τέλος πάντων επειδή σας κούρασα θέλω να πω για άλλη μια φορά ότι δεν είμαι το παιδί που θα πάει στο μπαμπά και θα πει δώσε 200 ευρώ να βγάλω γούστα .ότι αγορά έχω κάνει είναι με δικά μου λεφτά που τα δούλεψα και τα ξοδεύω για τα γούστα μου. :)

Αποσυνδεδεμένος Kikas

• 1037
  • Έχω ξεφύγει λέμε..!
« Απάντηση #104 στις: Ιανουαρίου 23, 2016, 01:10 »
Η γυναίκα μου κάθε φορά μου λέει "Καλά δεν τελειώσαμε με αγορές? Αφού το προηγούμενο ήταν το τελευταίο που θα αγόραζες  :dontknow: "

:)) :)) :)) Μια απ'τα ίδια!  :)) :)) :))

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359742 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 991 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114158 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449993 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110643 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374691 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328014 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1060 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6418 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15276 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29330 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99876 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F