Δεν στράβωσα με κάτι alex...
Πληρωμένη απάντηση, εννοούσα τα τσί-ου και νέμεσις από Κινα, σχετικά με αυτό που έγραψες
...καλω οποιονδήποτε θεωρεί οτι είναι απλα σωλήνας να φτιάξει ενα, πρωτότυπο, και με την ποιοτητα που θα δικαιολογουσε σχετικά υψηλή τιμή. ...
για ποιότητα και τιμή. Χωρίς να τα έχουμε πιάσει στα χέρια μας για να βγάλουμε δικά μας συμπεράσματα, αλλά με βάση αυτά που διαβάζουμε, η ποιότητα είναι πολύ καλή και η τιμή χώμα.
Τώρα αν ο Κινέζος κερδίζει 400%... Τί να πω... Εγώ θεωρώ πως Έλληνες και Κινέζοι, αναλογικά με το κόστος κατασκευής που ο καθένας τους αντιμετωπίζει (όλα μέσα), κερδίζουν σχεδόν το 50% της τελικής τιμής πώλησης (το 100% του κόστους, το ίδιο λέμε). Ίσως και παραπάνω. Δική μου εντύπωση, ενδείξεις έχω όχι αποδείξεις. Η δραματική διαφορά στην τελική τιμή έγκειται στο ότι ο Έλληνας απευθύνεται σε 1000-2000 άτομα, ενώ ο Κινέζος ενδιαφέρεται για μερικές δεκάδες χιλιάδων.
Δεν νομίζω ότι παραβλέπουμε την αισχροκέρδεια του Κινέζου... τουλάχιστον όχι περισσότερο απ' όσο παραβλέπαμε την αισχροκέρδεια των δικών μας. Τώρα που σφίξανε οι κ... , οι ποπούληδες όμως, δεν νομιζω πως μπορούμε να κατηγορήσουμε αυτόν που δεν έχει, ότι παραβλέπει.
Αυτόν που δεν έχει.Εν κατακλείδι και για να πάω και για ύπνο, η ηθική είναι κάτι που έχουμε ή δεν έχουμε κι αυτό ισχύει για όλους, κατασκευαστές, πελάτες, αντιγραφείς κλπ. Απ' την άλλη, ο σεβασμός και η εκτίμηση των άλλων προς εμάς, είναι κάτι που δεν έχουμε, αλλά κάτι που κερδίζουμε. Οπότε, δεν νομίζω πως παραβλέπουμε κάτι σ' αυτή την κατάσταση επειδή έτσι μας βολεύει, απλά ήρθε η ώρα της ανταπόδωσης του σεβασμού που εισπράξαμε...
Τέσπα, το μόνο μοντ που θα ήθελα πραγματικά να έχω, αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα, είναι κάποιο από αυτά του Οtto. Tα υπόλοιπα τσί-ου, νεμεσις, gg κλπ, μπορώ αλλά δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω ! Θέση ! Κλώνους... αν και πιστεύω ακράδαντα πως οι κατασκευαστές των ορίτζιναλ υποτιμούν την νοημοσύνη μας, δεν θα αγοράσω κλώνους με τα λογότυπά τους... όχι επειδή τους σέβομαι, επειδή έχω ηθική. Χωρίς λογότυπο, γιατί όχι αν η ποιότητα είναι καλή. Ορίτζιναλ, μόνο μεταχειρισμένο, όταν η τιμή του έχει πέσει εκεί που θα έπρεπε να είναι εξαρχής.
Φίλε BigSur σε αυτή την κουβέντα συμμετέχουμε καμιά δεκαριά, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη συζήτηση... οι εντυπώσεις δημιουργούνται κι αλλού, σε άλλα νήματα, σε παρέες, σε άλλα fora του εξωτερικού κλπ κλπ, μην το παίρνεις και προσωπικά !
Τώρα τα αυθεντικά vs μαϊμου και το μην στηρίζουμε την κλοπή, μου θυμίζουν το σποτάκι "η πειρατεία σκοτώνει την μουσική" Θυμάστε τα cd των 20€ και 25€ ; Πόσα πήγαιναν στον καλλιτέχνη και στην δισκογραφική του και πόσα στον παραγωγό και στον διανομέα πχ metropolis; Δεν μας είπε κανείς ότι οι διανομείς σκότωναν την μουσική τελικά κι όχι οι πειρατές. Οι πειρατές σκότωσαν το metropolis όχι την μουσική...
Αυτά, καλή σας νύχτα !!!