Μετά από μια εβδομάδα χρήσης με τη μαμίσια αντίσταση στο mini vivi nova αποφάσισα να τη αλλάξω, όχι πως χάλασε αλλά τελικά δοκιμάζοντας διάφορα υγρά κατέληξα ότι "σκοτώνει" την γεύση. Ισως φταίει ότι είναι 1.8Ω, ίσως ότι ατμίζω με dripping...
Η γεύση που βγάζει θα την περιέγραφα με μουσικό ανάλογο, ως πολύ μπάσα με σχεδόν πλήρη αποκοπή των πρίμων. Σε κάποια αρώματα αυτό δεν πειράζει αλλά τα περισσότερα χάνουν τις λεπτές νότες τους.
Η αλλαγή αντίστασης είναι παιχνιδάκι και αρχικά δοκίμασα το κλασικό σετάπ 2Φ των 2mm με 5 σπείρες από 17αρι σύρμα... Ωμ περίπου 1.8 όσο και η μαμίσια. Ενώ στους περισσότερους επισκευάσιμους ατμοποιητές αυτό το σετάπ παίζει καλά στον vivi δεν με ικανοποίησε. Αισθανόμουν ότι τσιτσιρίζει πολύ το άρωμα και το βγάζει υποβαθμισμένο. Η αισθηση μου ήταν ότι δεν χρειαζόταν τόσο παχύ φυτίλι και δοκίμασα ένα άλλο σετάπ με 3Φ του 1mm και 6 σπείρες 17αρι, οσο πιο κοντά γίνεται (δεν βγαίνουν και εύκολα τόσες σπείρες) και εφαρμοστά στα φιτίλια χωρίς καρφίτσα. Τα Ωμ βγήκαν 1.7 αλλά η γεύση ήταν πολύ καλύτερη. Επιτέλους πήρα από τον συγκεκριμένο άτμο τα γνωστά πρίμα των αρωμάτων μου. Για μπαταρίες Ego ή τάση μέχρι 3.8V είναι μια χαρά.
Συμπέρασμα: Ο συγκεκριμένος ατμο, δεν συμπαθεί τα χοντρά φιτίλια... βάλτε λιγώτερο ώστε να τροφοδοτείται πιο πλούσια και αυξήστε τις σπείρες σε όσες μπορείτε να χωρέσετε στον χώρο ατμοποίησης. Τωρα είμαι ΟΚ