Στο vivi nova δεν μου έχει τύχει ποτέ αυτό. ξέρω τι λες, μου έχει τύχει με επισκευάσιμο, αλλά όχι με το vivi nova. τώρα ....
το τελευταιο που αναφερεις μπορεις να το δεις και αναποδα..
..οτι εχεις, δηλαδη, την ευχερια να βαλεις παραπανω σπειρες για να φτασεις τα Ωμ που θελεις για το επιθυμητο αποτελεσμα, ενω αν δεν χρησιμοποιεις συρμα χωρις αντισταση περιοριζεσαι σε λιγοτερες σπειρες.
Γινεται και ετσι και αλλιως. Καποιος θα κανει το ενα ή το αλλο ψαχνοντας το καλυτερο αποτελεσμα. Γιατι δηλαδη, να σου πυρωνει μερος της αντιστασης που ειναι μακρια απο το φυτιλι? Ποιο ειναι το κερδος σου εκει..σε αυτο το κομματι της αντιστασης?
Εγω καταλαβαινω πολυ καλα τους λογους που συνατμιστες, ακομη και αν ειναι πιο μπελαλιδικο, το κανουν... αν δεν βαριωμουν οταν τις εφτιαχνα, αυτο θα εκανα και εγω. Σε αντιδιαστολη, χρησιμοποιουσα παχυτερο συρμα (17αρι) ωστε να βγαλω τις παραπανω σπειρες που ηθελα και να ειναι μικρα τα ωμ αντιστασης εκτος φυτιλιου (να μην επιδρουν πολυ στο συστημα τα ποδαρακια της αντιστασης).
Οπως και να εχει, αν θελει ο συνατμιστης μπορει να τα δοκιμασει και τα δυο..και να δει και να κρινει απο το αποτελεσμα
βέβαια, , ,, αυτό είναι όπως το συνηθισει ο καθένας. εγώ το συνήθισα (στο vivi nova) με αντίσταση μόνο. σε άλλους (killer π.χ. ) που εκεί ακόμα και ο πόντος του σύρματος μου μετρούσε και πολύ μάλιστα, βάζω και χωρίς αντίσταση.
Απλά όταν κάποιος το κάνει για πρώτη φορά (εδώ άλλοι το έχουν κανει πολλές φορές και παιδεύονται ακομα, και ας είναι μονο με αντίσταση, επειδή τους βραχυκυκλώνει π.χ συνέχεια) μπορεί να του φανεί δύσκολος τρόπος. αν τον μάθεις εννοείται ότι σαν αποτέλεσμα είναι καλύτερο, δε το συζητάμε αυτό, αλλά όταν και αν το μάθεις. ξέρω κάμποσους που δεν κατάφεραν ΠΟΤΕ να φτιάξουν μια αντίσταση σε vivi nova χωρίς να έχουν πρόβλημα βραχυκυκλώματος. είναι και ανάλογα το άτομο. αν έχει κάποιος όρεξη να ασχοληθεί και νομίζει πως θα τα καταφέρει, γιατί όχι.
Υ.Γ. ένας φίλος μου που δεν έχει ιδέα απο αυτά και παρεμπιπτόντως τον έχω "μυήσει" στο η.τ. . Εγώ ξέροντας τον 35 χρόνια, (απο μικρό παιδί, ) ήξερα ότι δεν σκαμπάζει απο τέτοια πράγματα του είχα πει οτι αν θέλει (έπαιρνε έτοιμες αντιστάσεις, και τις πλήρωνε τις 2, όσο θα έπαιρνε 4 μέτρα φυτίλι και αντίσταση) να πάρει φυτίλι και αντίσταση να του φτιάχνω εγώ τις κεφαλές, για να μη τις πληρώνει. Μου΄χε πει... : άντε ρε ξερόλα (είναι και ψωροπερήφανος) που εσύ τις κάνεις και γω δε θα μπορέσω.... (βέβαια εμένα τυχαίνει να έχει σχέση η δουλειά μου με τον ηλεκτρισμό εδώ και 29 χρόνια που δουλεύω),,,, αλλά παρόλα αυτά δεν προσπάθησε ποτέ και έπαιρνε έτοιμες.
ερχοντας σπίτι μου κάποια δόση με πέτυχε να φτιάχνω ένα vivi nova. του λέω κάτσε και παρακολούθα. παράλληλα του εξηγούσα κιόλας τι γίνεται, τι πρέπει να προσέχεις, τι θα γίνει αν βάλεις 20αρα αντίσταση αντί για 16άρα που είχα βάλει εγώ, τι πράγματα προκαλούν βραχυκύκλωμα κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π.. όταν τελείωσα, ο παρόλα αυτά "περήφανος" φίλος μου, μου είπε: Έχεις δίκιο, θέλει και γνωσεις (ειδικά αν δε σου δείξει κανένας), αλλά είναι και λεπτοδουλειά. Σημειωτέον, έγινε με ένα σύρμα με αντίσταση. Σκέψου να γινόταν με 2 !- Τώρα που κολλάει αυτό: Ας μπορεσει κάποιος να φτιάξει πρώτα με τον εύκολο τρόπο και μετά κοιτάει και για τον πιο δύσκολο.