Θεωρώ ότι καλοπροαίρετα ξεκίνησες, Καρολίνα, και εξέθεσες την απορία σου ή τις αμφιβολίες σου σχετικά με τα υγρά.
Το αποτέλεσμα όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε η συζήτηση, είναι να δημιουργείται η εντύπωση ότι τα πιστοποιητικά καταλληλότητας που επικαλείται μια γνωστή εταιρεία δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Ότι το πιο επίσημο κρατικό εργαστήριο δεν είναι αξιόπιστο, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, αφού (στην καλύτερη περίπτωση) δεν ενδιαφέρεται για την ακρίβεια των αναλύσεων του και τις "στρογγυλοποιεί", έστω κι αν υπάρχει πιθανότητα να μην αποκαλύπτεται κάτι επικίνδυνο.
Αυτό όπως καταλαβαίνεις έχει αντίκτυπο και σε όλες τις εταιρείες που επικαλούνται σχετικά πιστοποιητικά.
Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει αυτό που έγραψες για απευθείας επικοινωνία με το τμήμα διοξινών. Αν επικοινωνήσει κάποιος με τον Δημόκριτο, δεν πρόκειται να πάρει τις ίδιες απαντήσεις - αλίμονο αν έστω και προφορικά διέψευδαν τα επίσημα αποτελέσματα τους.
Το ότι στα τελευταία σου μηνύματα προσπαθείς να ελαφρύνεις την κατάσταση, γράφοντας ότι δεν παίρνεις στα σοβαρά τα λόγια του ερευνητή, δεν αλλάζει και πολλά.
Και πολύ ορθά θεωρείς ότι ξεκίνησα καλοπροαίρετα.
Έχω το κακό ελάττωμα να πιστεύω πως πληροφορίες που αφορούν κι άλλους, πρέπει να μοιράζονται - και μή νομίσεις πως δεν γνωρίζω τι πιθανό ρίσκο μπορεί να είναι αυτό (για εμένα πλέον λεω).
Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτά που λέγονται εντός του χώρου, δύσκολα θα βγούν κι εκτός, όταν όμως μου ζητούνται "χειροπιαστές αποδείξεις" (ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορώ να τις έχω) δεν μου μένει τίποτε άλλο απο την προτροπή μίας δικής τους επικοινωνίας. Αν και στην παρούσα φάση δεν νομίζω να είναι "απόρρητη" η άποψή του για την "μή ύπαρξη πιστοποιητικών" - αν είναι δυνατό.
Επίσης, δεν προσπαθώ να ελαφρύνω τίποτε.
Διότι στην τελική, εδώ δεν μιλάμε για πιστοποιήσεις υλικών (που προέρχονται κτλ) - αυτό δεν έχει γίνει απο τον Δημόκριτο άλλωστε, αλλά μια συγκεκριμένη ανάλυση, συγκεκριμένων υγρών και τίποτε άλλο.
Και είπα πως δεν παίρνω στα σοβαρά τα λεγόμενά του, ακριβώς διότι αδυνατώ να πιστέψω ότι κάποια πιστοποιητικά που μπορεί να έχει η όποια εταιρεία μπορεί να μην είναι αξιόπιστα. Γι'αυτό και είπα (με την δική μου λογική - μόνο) ότι "πιθανολογώ ότι δεν έχει ασχοληθεί ξανά απο τότε" (ίσως τότε να μην υπήρχαν όντως τα υποχρεωτικά πιστοποιητικά).
Και επουδενή κρίνω την έκθεση για την ανάλυση των υγρών - δεν είμαι καν στη θέση να το κάνω - μα ούτε κι έχω και καμία αμφιβολία ως προς τα αποτελέσματά της (τουλάχιστον σε αυτά.. έχει την.. φήμη, ότι στην δουλειά του είναι πολύ καλός!)
Αμφιβολία εξέφρασα αποκλειστικά για την περαιτέρω ενημέρωσή του στον τομέα του η.τ.
Αυτό, απο την μία είναι και δικαίωμά μου κι απο την άλλη δεν υποχρεωνεί και κανέναν άλλον να την συμμεριστεί .-