Πριν γράψω κάτι, το έχω δοκιμάσει και σκεφτεί ΠΑΡΑ πολύ.
Το κάθε πετυχημένο set up αφορά μία χρυσή αναλογία. Ωμική αντίσταση, Volt, υγρό, νικοτίνη, τροφοδοσία από φιτίλι, είδος σύρματος, πυκνότητα υγρού ΚΑΙ εισαγωγή αέρα.
Το set up που ανέφερα το έκανα στον Olympus σε στήσιμο φιτιλιού, καθώς η τζούρα του είναι πολύ αεράτη. Πριν κάνω αυτό έχω δοκιμάσει, με κάθε ειλικρίνεια τα παρακάτω.
1)Σύρμα α) .16, β).17, γ).20, ribbon 5Χ1 και δ)6Χ1
2) με αντίσταση α)~1,3 β)~2.0 γ) 2.5, δ)3.0 και ε)3.5
3)Φιτίλι α) 2mm β)3mm
4) φιτίλι α)διπλό, β)τριπλό και τέλος γ)τετραπλό
5)τροφοδοσία από α) SERA, β) βαμβάκι, γ) φίλτρο απορροφητήρα και 4) ένα περίεργο σφουγκαράκι που έχω, αφού πρώτα το έβρασα
Όλα αυτά σε ΟΛΟΥΣ τους πιθανούς συνδυασμούς (ετοιμάζω συγκριτικό όπως ίσως καταλάβατε…), ανεβοκατεβάζοντας ρεύματα, με εξαίρεση τα
{2.0Ω και 1,3Ω στα 0.16 και 0.17}, {3.0Ω και 3.5Ω σε ribbon}, που δε μου έβγαιναν από στήσιμο και τα παράτησα.
Το καλύτερο σχήμα δούλευε σε 14-15 Watt.
Αν κάποιος έχει άλλη σπιτική, που να δουλεύει με την εισαγωγή αέρα του Olympus με πιο χαμηλά Watt, και δεν την έχω ήδη δοκιμάσει, είμαι παραπάνω από πρόθυμος να ακούσω, να στήσω, και να κάνω και οικονομία στο ρεύμα μου (αφού δεν κάνω στα φιτίλια και σύρματα!).
Αυτό όμως που με απασχόλησε, ήταν το γιατί κάποιος εξυμνεί ταυτόχρονα το DNA20, με τα 8Watt.
Απέχω πολύ από το να είμαι σκληρό καρύδι, και θαυμάζω πολλούς στησιματίες του φόρουμ, ακόμα κι αν δεν τους το έχω πει.