Φίλε doubt, κι όμως το ισχυρίστηκαν! Όχι με τον τρόπο που θα θέλαμε όμως, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τους αντικρούσουμε: μας είπαν ότι βλάπτει τους γύρω καθώς προάγει την καπνιστική κουλτούρα.
Στην ουσία, δεν το απαγόρεψαν επειδή βλάπτει per se τους γύρω, πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν δεν υπάρχει τίποτα που να το αποδεικνύει αυτό, αλλά επειδή κάνει τους γύρω να θέλουν να
καπνίσουν. Όχι να θέλουν να ατμίσουν, ή οτιδήποτε άλλο, αλλά να
θέλουν να καπνίσουν. Εκτός αν η έκφραση "καπνιστική κουλτούρα" σημαίνει κάτι άλλο, εκτός δυνατοτήτων IQ μου, οπότε ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη!
Φίλε geanagno, κι όμως, ο Νομοθέτης στο παρελθόν έχει κάνει τέτοιες μη οριζόντιες προβλέψεις "για το καλό μας": Αν δεν κάνω λάθος, μέχρι μια εποχή τα ντηζελοκίνητα απαγορευόταν στην Αθήνα, σωστά? Όχι όμως όλα! Ταξί, λεωφορεία, φορτηγά, πετρέλαιο δεν έκαιγαν? Και εγώ δεν πολυγουστάρω να είμαι σε καφέ και να περιτριγυρίζομαι από 10 ατμιστές με συνολική αντίσταση 0,5Ω και τα ντουμάνια να δίνουν πόνο. Αλλά αυτό, έγκειται στον καθένα μας. Σίγουρα θα έπεφτε πολύ γέλιο αν ο Νομοθέτης επέτρεπε το άτμισμα σε κλειστούς δημοσίους χώρους, όχι όμως πάνω από 15W, με υγρά μέχρι 60%VG και με αντιστάσεις όχι μικρότερες των 1.5Ω!!!
Όλα αυτά όμως, δεν του δίνουν το δικαίωμα να απαγορεύει τη δημόσια χρήση ενός εργαλείου που αποδεδειγμένα σώζει ζωές, για λόγους αισθητικής.
Big, πάλι μαζί γράφαμε?