Η επιφυλαξη αναφερεται στην παραγραφο 2 του ιδιου νομου φιλε μου. Η οποια λεει:
2. Απαγορεύεται από τη δημοσίευση του παρόντος, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: (α) κάθε συνοδευτική ένδειξη σε συσκευασίες προϊόντων καπνού, καθώς και κάθε μορφή διαφημιστικής προβολής ή καταχώρισης, σύμφωνα με τις οποίες η χρήση των προϊόντων καπνού εμφανίζει μειωμένο κίνδυνο για την υγεία και (β) η κυκλοφορία προϊόντων, που διατίθενται για τη διακοπή του καπνίσματος. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χορήγηση της έγκρισης.
Λεει δηλαδη οτι γενικως απαγορευεται η κυκλοφορια του η.τ. (το λεει παραπανω) και επισης απαγορευεται καθε ενδειξη σε συσκευασιες προϊοντων καπνου ή σε διαφημισεις τους που να λενε οτι η χρηση τους εμφανιζει μειωμενο κινδυνο για την υγεια. Και επισης απαγορευεται εντελως η κυκλοφορια προϊοντων που διατιθεται για τη διακοπη του καπνισματος.
Εκτος εαν παρουν εγκριση απο το υπουργειο Αναπτυξης ή Υγειας.
Αυτο λεει ο περιβοητος νομος. Και δεν βαζει αλλη εξαιρεση. Αρα λοιπον για να ειναι νομιμο το οποιοδηποτε η.τ. που κυκλοφορει πρεπει να παρει τις αναλογες εγκρισεις.
Οποτε το υπ.Υγειας δεν απαγορευει το η.τ. γενικως. Απαγορευει οσα δεν εχουν εγκριση. Και ο ΕΟΦ λεει οτι μεχρι σημερα εγκριση δεν εχει κανενα.
Εμένα η παρ. 2 μου λέει ότι επιτρέπεται εάν τηρώ τα 2α) και 2β)
Δηλαδή είτε
1) γραφω ότι είναι υγιεινό και βοηθα στη διακοποη του καπνισματος αλλά πρώτα έχω πάρει έγκριση γι αυτό απο το αρμόδιο υπουργείο (και όχι τον ΕΟΦ κατ ανάγκη)
είτε
2) δεν γράφω τίποτε απο τα παραπάνω και το κυκλοφορώ.
Και αυτό γιατί αν απλά απαγορευόταν τότε δεν χρειαζόταν καμμια επιφύλαξη.
Απο 2000 μελη δεν έχουμε ένα δικηγόρο να μας πει υπέυθυνα τι σημαίνει αυτό το σχετικά δυσνόητο σημείο?
επειδη δικηγόρο δεν βλέπω σας παραθετω την αγγλικη ερμηνεία του "με την επιφύλαξη" (without prejudice)
τα συμπεράσματα δικά σας
Law phrase: Without abandonment of a claim, privilege, or right, and without implying an admission of liability(1) When used in a document or
letter, without prejudice
means that what follows
(a) cannot be used as evidence in a court case,
(b) cannot be taken as the
signatory's lastword on the subject matter, and
(c) cannot be used as a precedent.
Contents of such
documents normally cannot be disclosed to the
courts but, when a
party proposes to
settle a
dispute out-of-court, it is the genuineness of the effort that determines whether the
proposal can disclosed or not, and not whether the
words without prejudice were used.