Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο.
Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ατμίζουμε εκεί που πριν δεν καπνίζαμε πχ αεροπλάνα, υπεραστικά λεωφορεία πλοία, εστιατόρια, σινεμά κλπ, όσο διακριτικά κι αν το κάνουμε. Νομίζω, πως όταν το κάνουμε, ο μόνος λόγος (ή έστω ο κυριότερος) είναι να ικανοποιήσουμε το εγώ μας και λιγότερο την ανάγκη μας. Σε όλους μας αρέσει να "ξεχωρίζουμε" κατα κάποιον τρόπο, και το άτμισμα σε τέτοιους χώρους εξυπηρετεί αυτή μας την "ανάγκη". Μας αρέσει να λέμε στον εαυτό μας με αυτόν τον τρόπο, πώς εμείς διαφέρουμε από τον υπόλοιπο όχλο που πρέπει να περιμένει να φτάσει το πλοίο σε λιμάνι γαι να τρέξει στο πίσω κατάστρωμα, ή πρέπει να περιμένει για να φτάσει το λεωφορείο στον Ισθμό πχ, ή πρέπει να περιμένει να κάνει διάλλειμα το σινεμά και, τόσα άλλα, για να κάνει το τσιγαράκι του. Το ίδιο τσιγαράκι που μέχρι πριν λίγο καιρό κάναμε κι εμείς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Προτάσσουμε λοιπόν την ασπίδα του αβλαβούς (και δεν έχω καμία αντίρρηση για το αβλαβές), και εκμεταλλευόμενοι και το κενό νόμου, ατμίζουμε όπου να 'ναι και δείχνουμε στους άλλους τί ρε παιδιά; Ότι η δική μας "εξάρτηση" είναι καλύτερη από την δική τους;
Νομίζω πως σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και να σεβόμαστε τον προσωπικό χώρο του διπλανού μας και το δικαίωμά του, ο αέρας που αναπνέει να μην περιέχει ούτε καπνούς, ούτε ατμούς. Φανταστείτε σε ένα λεωφορείο να βρεθούμε 5-10 θεριακλήδες με τα κλαρίνα μας και να το ντουμανιάσουμε. Δεν έχει σημασία αν ο ατμός δεν είναι βλαβερός κι ούτε το ότι θα διαλυθεί 10 φορές γρηγορότερα από τον καπνό του κ.τ. . Σημασία έχει πως καποιος μπορεί να ενοχληθεί μυρίζοντας ή μόνο βλέποντας το "νέφος". Μην σας φανεί παράξενο, μου έχει τύχει να μπω σε ατμιστικό κατάστημα (μικρό σαν χώρος), όπου μόνο δύο κύριοι, είχαν βγάλει τα προαναφερθέντα κλαρίνα και δοκίμαζαν κάποιο υγρό. Το νέφος είχε οδηγηθεί προς την οροφή και δεν πολυφαινόταν, αλλά η μυρωδιά με "πήρε" με το που άνοιξα την πόρτα. Βέβαια εμένα μου άρεσε τόσο που, για άλλο πήγα κι άλλο πήρα, αλλά, κάποιος άλλος και κάπου αλλού, έχει κάθε δικαίωμα να μην του αρέσει και εμείς υποχρέωση να τον σεβαστούμε.