vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

415 επισκέπτες, 7 χρήστες
Mulder, Buliwyf, ThioVag, Ποντικός, I.P, Mantis039, vasim

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

Ατμισμα VS θερμαινομενα.

Αποσυνδεδεμένος Tasos Kyriakidis

• *
  • 67
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ατμισμα VS θερμαινομενα.
« Απάντηση #75 στις: Οκτ 28, 2018, 20:47 »
Οσους μα οσους και να εσπρωξα προς το ηλεκτρονικο η πρωτη τους ερωτηση ηταν τι υγρο να παρω που να μοιαζει με τσιγαρο(και'γω ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ όταν προτοκανα Η.Τ!),μονο σ'εμενα ετυχε αυτό?
Όχι φυσικα και πιστευω ότι η πλειοψηφια αυτό ψαχνει,ε' αυτό δυστηχος το βρισκουν στο θερμενομενο!

Αποσυνδεδεμένος johny340

• *
  • 86
« Απάντηση #76 στις: Οκτ 28, 2018, 20:51 »
Εξαρταται απο την ποσοτητα που ατμιζεις και την ποσότητα που καπνιζες.

Αν καπνιζες 1 πακετο και ατμιζεις 10ml τη μερα ιδιο κοστος θα εχουν σε ενα τυπικο υγρό με 4 ευρω, αλλα σε ενα "καλο" υγρό των 7-8 ευρω το κοστος σου θα ειναι διπλάσιο.

Αν εχεις συσκευες πνευμονικες με μεγάλα βατ (που βλέπω να εξαφανιζονται απο την αγορα αν μεινουν μονο 10 μλ υγρα) και ατμιζεις πχ 20 ml θα έχεις πολλαπλάσιο κόστος χρήσης.....

Εχω ενα φιλο που ατμιζε συμβατικη συσκευη, για να κοψει το καπνισμα με τελικο στοχο να κοψει και το ατμισμα. Το καταφερε σε 3 μηνες, καπνιζε 2 πακετα τη μερα.

Αυτος γεμιζε το τανκ των 4ml και τα ειχε 3-4 ημερες δηλαδη εβγαζε βδομαδα με το μπουκαλάκι των 10ml. Και μαλιστα ηταν εκπληκτος όταν του ελεγα για τη δικη μου καταναλωση που ξεπερνουσε τα 10 ml την ημερα.

Ενα απλο φθηνο υγρό ατμιζε, το ίδιο σε ολη τη διαρκεια τη προσπαθειας του, αφου δεν εκανε DIY.
Σε τετοιο τυπο ατμιστη η διαφορα στο μηνα θα είναι μαλλον αμελητεα.

Αν ισχυσουν οι αλλαγες, ευνοουνται αυτοι που ατμιζουν μικρο όγκο φτηνων υγρων σε συμβατικες συσκευες με χαμηλη καταναλωση.

πνευμονικό ατμιστής ειμαι  μην το λές αυτο δεν μπορουν να μεινουν μονο τα 1ομελα θα θα χαθουν πολλες θέσεις εργασιας και ανεργια βλεπω να ανεβαινει εκτος απο τα καπνοπωλεια

Αυτο που ακουσα ειναι οτι ισως φορολογηθουνε τα μη νικοτινουχα μπορει να βρεθει μια λυση μεση για με 10μελα το ηλετκτρονικο τσιγαρο πεθανε και τα μαγαζια ολα που δεν έχουν αδεια καπνοπωλειου θα κλεισουν.Παντως επηρεαζεται πολυ ο κοσμος από την διαφήμιση και την μόδα,και την προπαγάνδα των γιατρών. Και για να μην υπάρχη παρεξηγηση αν βλάπτει το ηλεκτρονικό το ατμιστή ειναι σε έρευνα δεν το ξέρουμε ,βλαπτει λιγότερο απο οτι τον καπνιστή.Παθητικα ο ατμιστής βλαπτει τους άλλους?
οπως βλαπτει παθητικά τους άλλους ο καπνιστης?και αυτος με το θερμαινομένο δεν βλάπτει τον εαυτο του η τους άλλους.Παντως παθητικα τους άλλου δεν τους βλάπτει ο ατμιστής ,αλλο τι μπορει να βγει για αυτον που ατμιζει στην πορεια το συζηταμε αυτο.Τα θερμαινόμενα ειναι υγιεστατα δηλλαδη ?γελαμε οι κλαιμε

διόρθωση παράθεσης  +  συγχώνευση συνεχόμενων

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτ 28, 2018, 21:04 από spectrum »

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2791
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #77 στις: Οκτ 28, 2018, 21:13 »

Εγω συμφωνω, το φορο την αυστηρη τυποποπιηση σε 10ml τα θεωρω ταφοπλακα για το ατμισμα. Και μακαρι με καποιο τρόπο να επιβιώσουν αρωματα και snv, αρκει να μη γινουν απλησίαστα απο το φόρο.

Αποσυνδεδεμένος cloak

• on
  • 606
  • Τα πάντα ρεί και ουδέν μένει
« Απάντηση #78 στις: Οκτ 28, 2018, 21:23 »
[member=13721]ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ[/member] ευχομαι την καλυτερη και γρηγοροτερη θεραπεια στο προβλημα σου. 
Ευχαριστουμε για το post :(

Αποσυνδεδεμένος panoskatz

• 571
  • ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ!!!!!gvc.gr
« Απάντηση #79 στις: Οκτ 28, 2018, 21:31 »
Δυστυχως ερχεται ταφοπλακα νομιζω και δεν ηταν τυχαιες οι 2 εγκυκλιοι που βγηκαν.Μας σωζει οτι με τα φαρμακεια δεν μπορουν να τα βαλουν αρα θεωρω απιθανη την απαγορευση βασεων.Επισης ουτε τα αρωματα μπορουν ουσιαστικα να τα στα ματησουν διοτι ειναι αδυνατον ο τελωνιακος να αποδειξει οτι ειναι αποκλειστικα για ιδιοκατασκευη.Οι παλιοι θα επιβιωσουμε ειναι δεδομενο και το κοστος θα παραμεινει το ιδιο.Η ροη νεων ατμιστων θα φρεναρει σημαντικα και το θερμαινομενο θεωρω οτι τα επομενα χρονια θα ειναι πλειοψηφια.Ειδικα εαν μπουν και γευσεις στο παιχνιδι καληνυχτα θα ειναι το ευκολοτερο σταδιο μεταβασης του καπνιστη σε κατι εναλακτικο χωρις προβληματα και προσαρμογη.

« Απάντηση #80 στις: Οκτ 28, 2018, 21:36 »
Το παν ειναι τι κινητρο εχεις στις επιλογες σου
Εγω ευτυχως ( τελικα ) ειχα το οικονομικο κινητρο ( κακως επρεπε να εχω το θεμα της υγειας αλλα οταν εχεις ενα εθισμο δεν κρινεις σωστα )
Ξεκινησα στο iqos 9 μηνες
( αρχικα το πηρα το εκανα  3 μερες , μετα ξαναγυρισα στο τσιγαρο για 10 μερες αλλα πλεον δεν μπορουσα να κανω σκετο τσιγαρο αλλα μονο με πιπακι, στις 10 μερες ξαναγυρισα στο iqos )
Η βρωμα του πει 9 μηνες δεν την καταλαβαινα ειλικρινα !!
Στους 9 μηνες αντιλαμβανομαι οτι ο παπαστρατος μας δουλευει και οτι τελικα ηθελα και περισοτερα χρηματα το μηνα απο το ΚΤ
Εκει ξεκιναει η φαση με το ΗΤ
Αλλα επειδη μπλεχτηκα με υγρα μοντακια κλπ τελικα με πολυ ψαξιμο και διαβασμα ( ναναι καλα οι ανθρωποι του φορουμ εδω ) κατεληξα στο πρακτικο της σκετης βασης ( θελω και κατι το βραδυ να μην ειναι πολυ δεσμευτικο αλλα δεν το εχω βρει ακομα )
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ

Ο καπνιστης αν ξεκινησει να ψαχνεται τοτε δεν εχει γυρισμο στο ΚΤ σε μεγαλο ποσοστο
Ειναι αλλη η εποχη πλεον το 2018 δεν ειναι 1980 και σε ευαισθητοποιηση και σε ολα

Αν λοιπον ψαχτει τοτε ειναι συμφερον να προσφερουν τα ιδια καταστηματα θερμαινομενο και ατμιστικα !!!

Δεν ξερω καν αν συμφερει σε βαθος χρονου το οτι οι καπνοβιομηχανιες εμπλεξαν με ατμομαγαζα

Γιατι το ατμομαγαζο εννοειται οτι το συμφερει να πουλαει υγρα μπαταριες κλπ καθως ραβδους βρισκεις παντου

Αρα ειναι θετικο να μπουν παντου σε ολα τα αμτομαγαζα τα θερμαινομενα σαν δολωμα !
1 . αν κολλησουν καποιοι για παντα στα θερμαινομενα δεν πειραζει, γλυτωσαν απο το ΚΤ κατι ειναι αι αυτπ0

2 αν ξυπνησουν και τσεκαρουν ατμισμα ακομα καλυτερα

Το θεμα ειναι οτι πλεον για πρωτη φορα τα θερμανομενα και τα ατμιστικα ειναι διπλα διπλα !

Το αισχρο ειναι να προσπαθησουν να εξισωσουν το κοστος του ατμισματος με το καπνισμα !
Σε μερικα ( 5 εως 10 ) χρονια δεν θα υπρχουν καπνιστες οπως τους ξεραμε η θα ειναι πλεον μειοψηφια
Το καπνισμα αλλαξε και το γνωριζουν ολοι
Απλα ανοιχτου τυπου συστηματα τα ξεχναμε

Αποσυνδεδεμένος panoskatz

• 571
  • ΟΛΟΙ ΜΕΛΗ!!!!!gvc.gr
« Απάντηση #81 στις: Οκτ 28, 2018, 21:40 »
Η πηγη που ξεκινησε το κακο ειναι η τελευταια σου προταση.Απλα πραγματα.Το θερμαινομενο δεν ειναι  ανταγωνιστικο οικονομικα σε σχεση με το snv και το diy γενικοτερα.Με τον νεο νομο πλεον θα ειναι. ;)

« Απάντηση #82 στις: Οκτ 28, 2018, 21:40 »
Θεωρω για οσους θελουν το αμτισμα θα συνεχισει να ειναι φτηνο
Αν θελω καμμια εγκυκλιος δε μπορει να κοψει τα υγρα δια ροπαλου
Υπαρχουν τροποι απο αραιωμα μεχρι σκετη βαση μεχρι οτιδηποτε
Εγω 200 ευρω το μηνα για καπνισμα αμτισμα κλπ δε παιζει

Αποσυνδεδεμένος redortho

• 1792
« Απάντηση #83 στις: Οκτ 28, 2018, 21:50 »
[member=13721]ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ[/member]

Λυπάμαι για τα προβλήματα τόσο τα δικά σου, όσο και της γυναίκας σου. Δυστυχώς η βασική αιτία όσον αφορά το θέμα είναι η νικοτίνη, εκτός αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επιβαρύνονται από τη νικοτίνη.

Η νικοτίνη, εκτός του ότι είναι εξαρτησιογόνα ουσία, προκαλεί σημαντικές επιδράσεις στις αρτηρίες του σώματος. Η νικοτίνη είναι διεγερτικό, και προκαλεί: αύξηση των παλμών της καρδιάς περίπου 20 παραπάνω χτύπους το λεπτό με κάθε τσιγάρο, αυξάνει την πίεση του αίματος, προκαλεί σμίκρυνση των αρτηριών σε όλο το σώμα κάνοντας πιο δύσκολη την κυκλοφορία του αίματος και τέλος προκαλεί το σώμα να αποδεσμεύει ποσότητες λίπους και χοληστερίνης στο αίμα.

Ο δεύτερος βασικός παράγοντας είναι το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την ατελή καύση και δεν αφορά το άτμισμα αλλά μόνο τον καπνό είτε με καύση είτε με θέρμανση (λιγότερο)

Συμπερασματικά, συνεχίστε ν' ατμίζετε αλλά χωρίς ή με ελάχιστη νικοτίνη.

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

• **
  • 239
« Απάντηση #84 στις: Οκτ 28, 2018, 22:39 »
[member=13721]ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ[/member]

Λυπάμαι για τα προβλήματα τόσο τα δικά σου, όσο και της γυναίκας σου. Δυστυχώς η βασική αιτία όσον αφορά το θέμα είναι η νικοτίνη, εκτός αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επιβαρύνονται από τη νικοτίνη.

Η νικοτίνη, εκτός του ότι είναι εξαρτησιογόνα ουσία, προκαλεί σημαντικές επιδράσεις στις αρτηρίες του σώματος. Η νικοτίνη είναι διεγερτικό, και προκαλεί: αύξηση των παλμών της καρδιάς περίπου 20 παραπάνω χτύπους το λεπτό με κάθε τσιγάρο, αυξάνει την πίεση του αίματος, προκαλεί σμίκρυνση των αρτηριών σε όλο το σώμα κάνοντας πιο δύσκολη την κυκλοφορία του αίματος και τέλος προκαλεί το σώμα να αποδεσμεύει ποσότητες λίπους και χοληστερίνης στο αίμα.

Ο δεύτερος βασικός παράγοντας είναι το μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την ατελή καύση και δεν αφορά το άτμισμα αλλά μόνο τον καπνό είτε με καύση είτε με θέρμανση (λιγότερο)

Συμπερασματικά, συνεχίστε ν' ατμίζετε αλλά χωρίς ή με ελάχιστη νικοτίνη.
cloak ευχαριστώ υγεία σε όλο τον κόσμο

redortho φίλε μου.

δυστυχώς σε μένα τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά .
η πίσσα έκανε την ζημιά , η νικοτίνη ξέρουμε ότι είναι εθιστική και τοξική , και ναι προσπαθώ και μειώνω τα mg νικοτίνης στα υγρά μου .
πρόβλημα έχει ο άνθρωπος όταν καταναλώσει πολλή μεγάλη ποσότητα .

η πίσσα όμως εκτός από τον πνεύμονα συσσωρεύετε και στα κάτω άκρα και στην κυριολεξία καταστρέφει τα αγγεία . τα αγγεία έχουν την ιδιότητα να φρενάρουν την πίεση του αίματος από της αλτηριες , αφού λοιπόν καταστραφούν τα αγγεία το αίμα περνάει στην φλέβα χωρίς να μειωθεί η πίεση . αποτέλεσμα να διογκωθεί η φλέβα σαν μπαλόνι και να σκάσει . (η φλέβες αντέχουν 10 φορές λιγότερη πίεση από της αλτηριες ) προκαλώντας αρτηριακή αιμορραγία . αυτά τα ολίγα μην επεκταθώ και άλλο .

εγώ ένα προσωπικό βίωμα μοιράστηκα έτσι απλά
ευχαριστώ για τα περαστικά

ΥΓ
τι άλλο θα μάθουμε σε αυτό το φόρουμ .  :laugh1: :laugh1: :laugh1:
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτ 28, 2018, 23:10 από ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ »

Αποσυνδεδεμένος nikosallos

• 1644
  • ..έχει ο θεός...
« Απάντηση #85 στις: Οκτ 29, 2018, 15:33 »
Έτσι για την κατάθεση...
Πριν λίγα λεπτά, είμαι σε ατμομαγαζο στον Πειραιά για κάποια αρώματα....μπαίνει ένας κύριος περίπου στα 65 ετών...και ρωτάει τον υπάλληλο:
"έχετε αυτή την συσκευή ....πώς λέγεται. ...iquos...; "
Όχι απαντά ο υπάλληλος ...αυτή έχει καπνό μέσα ...είναι τσιγάρο...
" Τι να σου πω παλικάρι μου, εμένα η πνευμονολογος μου αυτό μου είπε να πάρω...ξέρεις που θα βρω; "

.....αυτά....

Tapatalk user

Αποσυνδεδεμένος haros

• 555
  • Κατα τον Δαιμονα εαυτου.
« Απάντηση #86 στις: Οκτ 29, 2018, 15:45 »

" Τι να σου πω παλικάρι μου, εμένα η πνευμονολογος μου αυτό μου είπε να πάρω...ξέρεις που θα βρω; "

.....αυτά....

Tapatalk user
Ναι και ξερεις γιατι?
Οχι αναγκαστικα γιατι η PM τα εσκασε προσωπικα στην καθε πνευμονολογο.
Πληρωσε ειδικη εταιρεια οπου εξειδικευμενο προσωπικο εκανε επισκεψεις στους γιατρους των επιμαχων ειδικοτητων και τους ενημερωσε για το προιον αυτο και γιατι ειναι λιγοτερο επικινδυνο απο το κανονικο τσιγαρο.
Ακουσες να εκανε κατι αναλογο ο συλλογος των επαγγελματιων του ηλεκτρονικου τσιγαρου για το προιον τους?
Αν δεν βρεξεις πωπο ψαρι δεν τρως.
Αν δεν δωσεις καποια χρηματα για να διαφημισεις το προιον σου εκει που πρεπει, τοτε...

« Απάντηση #87 στις: Οκτ 29, 2018, 16:34 »
https://www.vapes.com/blogs/news/new-research-shows-vaping-is-lower-in-carbonyl-emissions-than-iqos-marlboro-reds
Η γνωστή έρευνα του Φαρσαλινού όπου το iqos φέρεται να εκλύει 90% λιγότερο μονοξείδιο του άνθρακα από το Marlboro κόκκινο ενώ ο Ναυτίλος mini στα 10-14 watt είχε σχεδόν μη ανιχνεύσιμη εκπομπή.

Αποσυνδεδεμένος nikosallos

• 1644
  • ..έχει ο θεός...
« Απάντηση #88 στις: Οκτ 29, 2018, 16:43 »
Απλά ενημερωτικά και χωρίς καμία πολιτική χροιά..ξέρετε ότι εμμέσως επικροτουμε τις τακτικές του ακραιου νεοφιλελευθερισμού με όλα τα δεινά που αυτός έχει επιφέρει στον βωμό του χωρίς ίχνος ηθικής κέρδους...απλά το αναφέρω χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία...

Tapatalk user

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• Βρε, βρε! Μια
  • 2968
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #89 στις: Οκτ 29, 2018, 18:59 »
Δεν βλέπω κανένα ίχνος νεοφιλελευθερισμού ή άλλης συγκεκριμένης πολιτικής στάσης που να προκύπτει από τα λεγόμενά μας -και μάλιστα ακραίας.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 90 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 239 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
Omerta Liquids Shake and Vape 35 20261 Τελευταίο μήνυμα Απρ 02, 2025, 13:23
από Antiprosopos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 1066 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 877944 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1827 362180 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 24, 2025, 12:36
από Buliwyf
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 467082 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1909559 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 519782 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1612 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 375712 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 701858 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ