Ένα ποσοστό των μελών δεν χρησιμοποιεί νικοτίνη. Είναι μειοψηφία αλλά είναι εδώ.
Επίσης (και πιο σχετικό με το νήμα) οι παρενέργειες που καταγράφονται εδώ δεν είναι όλες σχετικές με την μετάβαση και σίγουρα δεν είναι οι περισσότερες σχετιζόμενες με την νικοτίνη. Μετά τα φαινόμενα από την διακοπή του τσιγάρου ακολουθούν οι ενοχλήσεις από γλυκερίνη και προπυλενογλυκόλη σε συχνότητα.
Η νικοτίνη εμπλέκεται στις περιπτώσεις που κάποιος δεν έχει εντοπίσει ακόμα το ποσοστό που ταιριάζει στον οργανισμό του ή που κάποια αλλαγή επηρεάζει το πόση αντέχει/πόση θέλει. Η ταυτόχρονη χρήση τσιγάρου και ΗΤ είναι συχνός παράγοντας για τον λάθος έλεγχο της νικοτίνης και έντονο δέλεαρ για την εγκατάλειψη της "νέας" συνήθειας για χάρη της παλιάς. Οπότε αυτό:
και μόνο ένας πάνω στο σύμπτωμα μπορεί ίσως να καταλάβει τι λέω,οπως και να κανει αυτή την συλλογιστική.
Όπως προειπα λοιπόν και σύμφωνα με την ψηφοφορία μόνο το 1/3 ειναι σίγουρο οτι δεν έχει κανένα σύμπτωμα,
σε αυτούς που έχουν σύμπτωμα τους παροτρύνω να δοκιμάσουν να χαμηλώσουν την νικοτίνη που βάζουν στο μηχανάκι,
ωστε ο οργανισμός τους να περάσει πιο ομαλά απο το ενα στο άλλο και το σύμπτωμα να μην τους κάνει να το παρατήσουν..
Έτσι ξεκίνησα τα γραφόμενα μου με αυτή την συλλογιστική γιατί σε εμένα που είχα συμπτώματα δούλεψε.
... το διαβάζω με ενδιαφέρον μεν, ξέρω πως γενικεύει βασισμένο σε λάθος συμπεράσματα δε. Το ξέρω διότι έχω διαβάσει κάθε σελίδα του νήματος, πολλές τις έζησα όσο γράφονταν και σε πολλές περιπτώσεις είδα τις λύσεις που προτείνονται να βοηθούν του ερωτώντες.
Προσωπικά ανήκω στους εν δυνάμει καπνιστές που αναφέρονται, το βλέπω ρεαλιστικά. Ανήκω επίσης σε αυτούς που έχουν δηλώσει σύμπτωμα: φουσκώματα από την γλυκερίνη, που υποχώρησαν όταν άλλαξα το ποσοστό της στο υγρό μου. Οπότε έχω μια σφαιρική αλλά και μια προσωπική άποψη για το πώς αυτή η πρόταση που θεωρεί πως δίνει την λύση για τα πάντα απλά δηλώνει μια προσωπική εμπειρία που δεν θα βοηθούσε τους περισότερους.
Όταν ενώπιον αυτών των στοιχείων κάποιος δηλώνει "όχι, κάνε αυτό που σου λέω και θα δεις", βλέπω το παράλογο -και μια σχετική αλαζονεία. Δεκάδες μέλη έχουν ανεβάσει ή κατεβάσει ή μηδενίσει την νικοτίνη που αποροφούν χωρίς να δουν σχέση με το σύμπτώμά τους.
Ίδια επιμονή βλέπω και στην εξής δήλωση:
Δεν θα τους πω ποτέ ότι δεν βαριέσαι αφού έκοψες τα υπόλοιπα 4000 βλαπτικά κράτα το εθιστικο δηλητήριο "νικοτίνη.. αν θες πες τους το εσύ ..
Εγώ -έχοντας πλήρη γνώση των λόγων μου- τους το λέω. Επειδή αν δεν τους το πω μεγάλο ποσοστό θα τα παρατήσει και θα παραμείνει στο τσιγάρο. Αυτό δεν είναι άποψη, είναι γεγονός που το ζήσαμε όλοι παρατηρώντας τα νέα μέλη στο φόρουμ ή ανθρώπους στη ζωή μας. Η λογική όλα ή τίποτα ταιριάζει σε κάποιους, όπως σε κάποιους άλλους ταιριάζει το να κόψουν το τσιγάρο μαχαίρι. Επειδή όμως ο δρόμος είναι σπαρμένος πτώματα νέων που δεν τους ταίριαζε το όλα ή τίποτα και επειδή πρωτεύει η διατήρηση της υγείας από την ικανοποίηση του να τελειώνεις με έναν εθισμό (πράγμα που βεβαιώνει και η στατιστική περί καπνίσματος αλλά και η στάση των γιατρών εντός και εκτός φόρουμ) θα πρότεινα όλη αυτή η σιγουριά που περιλαμβάνει και μια υπόνοια ηθικής ανωτερότητας να μετριαστεί.
Με λίγα λόγια, αν ο moviemakergr έχει κάποιον άνθρωπο που αγαπά πολύ και θα ήθελε να βοηθήσει εισάγοντάς τον στο άτμισμα, θα είναι πιο ασφαλές αν δεν του πει τις απόψεις του. Η πιθανότητα να τον πάρει στο λαιμό του αντί να βοηθήσει είναι μεγάλη. Αυτό δεν αλλάζει σύμφωνα με την άποψη και δεν έχει δημοκρατικότητα: είναι αυτό που στατιστικά συμβαίνει συχνότερα -δυστυχώς- και δεν νοιάζεται για τις προσωπικές απόψεις περί εθισμού.
Τέλος, τόσα χρόνια στο φόρουμ έχω πει μπράβο σε όσους έκοψαν την νικοτίνη και πιο πολλά μπράβο σε όσους εγκατάλειψαν πλήρως όλα τα εισπνεόμενα. Δεν είδα κανέναν τους (ΚΑΝΕΝΑΝ) να το χρησιμοποιεί σε κόντρα με άλλους ως επίδειξη "δύναμης χαρακτήρα". Εφόσον ζήσαμε όλοι στο πετσί μας πως ο ισχυρότερος εθισμός είναι το τσιγάρο ως τέτοιο και όχι η ουσία νικοτίνη (κάτι που ο νέος μας φίλος αγνοεί ακόμα), είναι όντως παράδοξο να κάνει τέτοια χρήση των επιτυχιών του κάποιος που δεν έκανε το βήμα να απαλλαγεί από την παλιά του συνήθεια αλλά καμαρώνει για την απόλυτη ορθότητα των μεθόδων του.
Του εύχομαι καλή συνέχεια και όλα να του πάνε όπως θέλει. Αλλά τη συνολική στάση δεν την επικροτώ και την θεωρώ παραπλανημένη και παραπλανητική. Νιώθω και μια ενστικτώδη απέχθεια στην απόλυτη σιγουριά για πράγματα που κάποιος δεν γνωρίζει και μόλις άρχισε να μαθαίνει. Σϊγουρα τα χιλιάδες μέλη που πέρασαν από εδώ δεν περίμεναν κάποιον το 2015 να τους πει να πειραματιστούν με την νικοτίνη τους για να "καταλάβουν τι εννοεί".