Δοκίμασα τον ατμοποιητή want, καινούριο από αντιπρόσωπο της Nobacco, δίπλα δίπλα και συγχρόνως με καινούριο ατμοποιητή ice, με ίδιες μπαταρίες (του ice).
Χρησιμοποίησα υγρό περίπου στα 8mg, 50% Passion Delight (χαρμάνι του funstore, κάτι σαν γευστικότερο και λιγότερο πικάντικο Heaven Mist) και 50% DIΥ apple της FA. Θεωρώ πως έχει έναν πλούτο γεύσης, φρουτένιας και πικάντικης, που είναι δύσκολο να αποδοθεί από πολλούς άτμο, γι' αυτό και το διάλεξα.
Ο want σε σχέση με τον ice:
- Πολύ σφιχτή τζούρα. Αντιστοιχεί στον ice με ρυθμιστή στριμμένο κατά 90 μοίρες.
- μεγάλη κατανάλωση υγρού, και μπαταρίας (ο ice είναι ο λιγότερο μπαταριοφάγος της αγοράς μου φαίνεται).
- γεύση έχουνε και οι δύο, πολύ και μπόλικη. Περισσότερη από 510-901 και KR808D. Μιλάμε για επίπεδο fog.
- ποσότητα ατμού, περισσότερη ο ice.
- στο χτύπημα μου φαίνεται πως ο want υστερεί, νομίζω φταίει η σφιχτή τζούρα.
Εμένα δεν μου έβγαλε καθόλου πλαστικίλα ή καμένο, από την πρώτη τζούρα άψογος. Μιλάμε όμως για χαλαρή τζούρα, όχι να τραβάς με δύναμη για να αναπληρώσεις το 'σφιχτό'.
- στην ευκολία γεμίσματος βάζω ισοπαλία: Το ice γεμίζει χωρίς πιπάκι, αλλά είναι λίγο φασαρία η όλη διαδικασία - θέλει και τα δύο χέρια με προσοχή, ενώ θα χρειαστείς χαρτοπετσέτα για το 'δάκρυ' στα πάσα όταν τον βιδώσεις. Στο want χρειάζεσαι το πιπάκι, αλλά με αυτό το γέμισμα είναι εύκολο και καθαρό και υπόθεση δευτερολέπτων. Και οι δύο παίρνουν 9,5 στα 10 δηλαδή, πανεύκολοι και καθαροί.
Για αυτούς που τους αρέσει η σφιχτή τζούρα, δεν υπάρχει λόγος να μην έχουν το want:
- φθηνότερος, σχεδόν μισή τιμή
- πουλιέται σε όλα τα καταστήματα που φέρνουν nobacco στην ελλάδα, άρα γλιτώνεις ταχυδρομικά (ζορίστε τους όμως λίγο, να μην σας τον δώσουν πολύ ακριβότερα σε σχέση με την nobacco. Το λίγο δικαιολογείται)
- μαζί με τον ατμοποιητή παίρνεις και το τανκ, οπότε γλυτώνεις τα προβλήματα του τανκ του ice.
- έχει πάσα 510, οπότε ταιριάζει εύκολα σε μπαταρίες-μπαταριοθήκες κλπ. χωρίς αντιαισθητικό αντάπτορα (που μια ζωή με αγχώνουν μην τους χάσω).
Ο ice όμως έχει:
- ρύθμιση τζούρας για όλα τα γούστα
- μικρότερη κατανάλωση υγρού και μεγαλύτερη αυτονομία
- είναι επισκευάσιμος, και εύκολα μάλιστα, οπότε με ελάχιστο κόπο μηδενίζεις τα έξοδα
- πιστεύω πως αν βιδώνουμε-ξεβιδώνουμε με προσοχή το τανκ πιάνοντας μόνο από τον μεταλλικό δακτύλιο κάτω, δεν θα το ζορίζουμε και έτσι δεν θα ραγίσει.
Δεν μπορώ να μιλήσω για την αξιοπιστία του want. Δεν θα τον χρησιμοποιήσω εντατικά για να έχω άποψη.
Συνοπτικά:
Προτείνω σε όσους έχουν μπαταρία ego πρέπει να δοκιμάσουν τον want (όπως έκανα και γω), ούτε παραγγελία στο ίντερνετ θέλει ούτε τίποτα, απλώς περνάτε από τον κοντινότερο αντιπρόσωπο και του ζητάτε να φέρει ένα κομμάτι. Είναι και φθηνός.
Μία δοκιμή θα σας δείξει αν σας ταιριάζει, με τα υπέρ και κατά του.
(Εγώ θέλω χαλαρή τζούρα, θα μείνω στον ice

)