Εγώ από την μεριά μου , δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για αποτελέσματα από τον σύλλογο. Δεν γράφτηκα γιατί περιμένω να αλλάξει κάτι ουσιώδες σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Και δεν θα με επηρεάσουν τα αποτελέσματα σε σχέση με το αν θα ανανεώσω την συνδρομή μου του χρόνου.
Έπρεπε να υπάρξει σύλλογος για να έχουμε μια πιο επίσημη φωνή . Έπρεπε να υπάρχει ο σύλλογος γιατί ότι και να κάνει , ακόμα και να μην φέρει ορατά αποτελέσματα , είναι καλύτερο από το τίποτα. Είναι μια προσπάθεια , ένας αγώνας.
Αλλά από εκεί και πέρα , τα πράγματα τα βλέπω πολύ δυσοίωνα σε επίπεδο χειροπιαστών αποτελεσμάτων.
Στην ουσία 5-10 άνθρωποι θα ασχολούνται , οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες.
Δεν θα έχουν τον άπειρο χρόνο να ασχοληθούν , δεν θα έχουν τις διασυνδέσεις , δεν θα έχουν χρήματα αρκετά και το βασικότερο δεν θα έχουν αρκετό κόσμο μαζί τους.
Οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές μας έχουν χεσμένους εμάς τους ατμιστές και το σύνολο των ανθρώπων γενικά. Είτε όσο αφορά το άτμισμα , είτε όσο αφορά ακόμα πιο ζωτικής σημασίας θέματα. Παίρνουν εντολές από πάνω και τις εκτελούν χωρίς την παραμικρή απόκλιση. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν από λογική και από δίκαιο , απλά δεν τους αφορά επαγγελματικά και πρακτικά δεν έχουν επιπτώσεις. Και οι από πάνω τους , παίρνουν εντολές από ένα σύστημα συμφερόντων , μέρος των οποίων είναι οι καπνοβιομηχανίες και οι φαρμακοβιομηχανίες.
Το μόνο που μπορεί να τους κάνει να ιδρώσουν λίγο , είναι η ψηφοθηρία , όπως πολύ σωστά είπε ο Σπύρος , αλλά και εκεί είμαι πολύ απαισιόδοξος. Εδώ περνάνε μνημόνια και ο κόσμος τους ξαναψηφίζει. Προδίδουν τους ψηφοφόρους τους επανειλημμένα , υπόσχονται και μετά πράττουν το εντελώς αντίθετο και ανεβοκατεβαίνουν στις κυβερνήσεις από τότε που θυμάμαι.
Επίσης ας πούμε ότι είμαστε 2000 μέλη , μαζί με τις οικογένειες μας 10000 ψήφοι. Και ας πούμε ότι ένας βουλευτής του Σύριζα βγαίνει και μιλάει υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Από τους 10000 , θα πάρει το ίδιο ποσοστό που θα έπαιρνε έτσι και αλλιώς. Δεν θα τον ψηφίσει ένας νεοδημοκράτης και το ξέρει αυτό. Ακόμα άμα δεν μιλήσει υπέρ του ηλεκτρονικού τσιγάρου , δεν θα τον καταψηφίσει ένας συριζέος και το ξέρει και αυτό. Έχει τσακίσει την ελληνική οικονομία , έχει ξεπουλήσει τα πάντα και ο κόσμος συνεχίζει να τον ψηφίζει. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν δεν βγει αυτός , θα βγει ο νεοδημοκράτης κλώνος του , που θα εξυπηρετεί τα ίδια συμφέροντα.
Συνεπώς δεν περιμένω από τον σύλλογο να φέρει αποτελέσματα τύπου να καταργηθεί ο φόρος , να αλλάξει η TPD , να διαχωριστεί το άτμισμα από το τσιγάρο κλπ,γιατί αυτό θα ήταν σαν να περιμένω να αλλάξει το πολιτικό σύστημα , που είναι αυτό που είναι και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα χωρίς να έχει επιπτώσεις.
Πραγματικά πιστεύω ότι όσοι ασχοληθούν , θα το παλέψουν με νύχια και με δόντια και για μένα αυτό είναι που έχει σημασία και αυτό προσδοκώ και όχι τα αποτελέσματα. Προσδοκώ τον αγώνα. Και άμα δω αγώνα , ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα , θα ανανεώσω την συνδρομή μου του χρόνου και θα τους ξαναψηφίσω.
Ακόμα να εκφράσω μια ακόμα ανησυχία μου. Όπως είπα είμαι σίγουρος ότι όσοι ασχοληθούν ενεργά θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Όμως αποτελέσματα τρανταχτά δεν θα φέρουν. Και γιαυτό προβλέπω ότι αν φέτος μαζευτούνε στην καλύτερη 1000 μέλη , του χρόνου όχι μόνο δεν θα αυξηθούν αλλά θα μειωθούν δραματικά. Φέτος οι περισσότεροι γραφτήκανε γιατί είναι κάτι καινούργιο. Πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι του χρόνου δεν θα ανανεώσουν. Παράδειγμα φέτος θα κατέβουν υποψήφιοι κάποιοι διαχειριστές από μεγάλες ομάδες του facebook. Αυτοί θα τραβήξουν κόσμο να γραφτεί για να τους ψηφίσει , αλλά μόνο για αυτόν τον λόγο. Δεν θα γραφτούν γιατί πιστεύουν στην αναγκαιότητα του συλλόγου , αλλά για να βγάλουν τον δικό τους , γιατί έτσι είμαστε ως άνθρωποι. Ε του χρόνου , οι περισσότεροι δεν θα ανανεώσουν την συνδρομή τους μόνο και μόνο για να ξαναβγάλουν τον δικό τους , έτσι πιστεύω τουλάχιστον.
Για μένα και μόνο που ιδρύθηκε αυτός ο σύλλογος και θα υπάρξει μια πιο ισχυρή φωνή, καθώς και μόνο που θα δοθεί ένας αγώνας από κάποιους ανθρώπους , είναι το μόνο που προσδοκούσα και προσδοκώ.