Ενδιαφέρον θέμα... να πω και γω τη γνώμη μου:
- Σκοπός μου ήταν και είναι, να κόψω το κάπνισμα. Θεωρώ το άτμισμα μία εναλλακτική μορφή καπνίσματος, μία εξάρτηση και αυτή, και γι' αυτό θέλω να το κόψω και αυτό. Δεν είμαι ιδιαίτερα περήφανος που ατμίζω αντί να καπνίζω, δεν ήταν και τίποτα δύσκολο άλλωστε όπως λ.χ. το να κόβεις το τσιγάρο μαχαίρι.
- Εκτός από το γεγονός πως δεν μ' αρέσει να έχω εξαρτήσεις, αυτή είναι μία εξάρτηση άχρηστη και ανούσια. Δεν έχει καμία σχέση λ.χ. με το βραδινό τσιπουράκι για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς.
- Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν άκουσα συνατμιστές να λένε πως δεν θέλουν να κόψουν το άτμισμα, όπως δεν θέλανε να κόψουνε και το τσιγάρο. Με έκανε να συνειδητοποιήσω αυτό που λέει ο Arxos, ότι ο καθένας ατμίζει διαφορετικά. Τους εύχομαι ολόψυχα να τους περισσεύουν πάντα αρκετά για να απολαμβάνουνε το χόμπι τους, εγώ όμως δεν το βλέπω σαν χόμπι.
- Ξεκίνησα το άτμισμα πριν 190 μέρες (πως πέρασαν...), οπότε δεν τρίφτηκα με τις παλιάς τεχνολογίας συσκευές. Χρησιμοποίησα τις καινούριες που σίγουρα είναι δυνατόν να σε κάνουν να κόψεις το τσιγάρο εύκολα. Ήμουνα τυχερός, γιατί πιστεύω πως αν είχες αποτύχει παλιότερα, δύσκολα να ξαναπροσπαθήσεις.
- Έχω δώσει για το άτμισμα 1.092,80 ευρώ. Ξόδευα 150 τον μήνα για τσιγάρα (σχεδόν 2 φτηνά πακέτα). Θα ξοδέψω μέχρι το τέλος του χρόνου το πολύ 102€ για να κάνω απόσβεση στις 31 Δεκεμβρίου και από του χρόνου η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική. Έτσι κι αλλοιώς.
- Δεν το μετάνοιωσα που έδωσα τόσα λεφτά σε πράγματα που δέν μου έκαναν τελικά, ή ανάκατα αναλώσιμα, ή σε αρώματα που δεν μου πολυάρεσαν τελικά. Σε κάποιους του περιβάλλοντός μου που τους πρότεινα το άτμισμα και συσκευές χωρίς να ασχοληθούν οι ίδιοι, το παράτησαν - πιστεύω πως η ενασχόληση με τα διάφορα προϊόντα ατμίσματος σε βάζει σε ένα τριπάκι να ασχολείσαι με το ζήτημα και να μην παρατήσεις το άτμισμα στην πρώτη δυσκολία.
- Οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο. Από του χρόνου μπαίνει πλάνο σχεδόν μηδενικής δαπάνης για η.τ.
- Δεν προσπαθώ ακόμα να κόψω το άτμισμα, γιατί φοβάμαι μήπως ξαναγυρίσω στο τσιγάρο. Η υγεία μου έχει τόση βελτίωση, που αυτό μου έχει γίνει φοβία. Σύντομα όμως, θα το μειώσω, ώστε να απολαμβάνω πραγματικά λίγες τζούρες, αντί να μη μου φτάνουν οι πολλές.
- Είναι φυσικό το φόρουμ να σε ωθεί στον υπερκαταναλωτισμό. Η όλη δουλειά του είναι η ανταλλαγή απόψεων για τα διάφορα προϊόντα ατμίσματος. Φυσικό είναι να διαβάζεις για πάρα πολλές και διαφορετικές συσκευές, που η καθεμία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα.
- Δεν κηνυγάω την τέλεια συσκευή. Αν ατμίζεις δύο τζούρες κάθε δέκα λεπτά, το άτμισμα θα είναι δυνατό, νόστιμο και οικονομικό, με την πλειοψηφία των συσκευών που κυκλοφορούν. Η πιπίλα είναι που κάνει τις συσκευές να ξεπερνάνε τις δυνατότητές τους.
- Επειδή κάπου ακούστηκε και αυτό, το πώς βλέπουν αυτοί που καπνίζουν 'βαριά' αυτούς που καπνίζουν 'ελαφριά'. Ναι, αυτοί που καπνίζουν 'βαριά' θεωρούν πως είναι πραγματικοί καπνιστές, σε αντίθεση με αυτούς που καπνίζουν 'ελαφριά'. Όχι όλοι, αλλά πολλοί όμως. Θεωρώ πολύ πιθανόν να συμβαίνει κάτι ανάλογο με την νοοτροπία πολλών που ατμίζουν 'βαριά' υγρά προς αυτούς που ατμίζουν 'ελαφριά'.
- Κάποιες φορές που έτυχε να μην έχω μαζί ατμοτσίγαρο για κάποιο χρόνο, το άντεξα πολύ πιο εύκολα απ' ότι όταν ξέχναγα τα τσιγάρα.
Τελειώνοντας...
- Χαίρομαι που πλέον ατμίζω, γιατί είναι μια συνήθεια πολύ λιγότερο βλαβερή από το τσιγάρο και που είναι πιο εύκολο να κοπεί (πιστεύω), πράγμα που είναι και ο τελικός μου στόχος.
- Έμαθα, δοκίμασα, καταστάλαξα, έδωσα όσα έδωσα δηλαδή. Ξεπέρασα τον σκόπελο του κ.τ. Από δω και πέρα, προσεκτικές αγορές προσανατολισμένες στις ανάγκες μου, μέχρι το τέλος.
- Κάποιοι θέλουν να μην κόψουν το άτμισμα. Κάποιοι (σίγουρα υπάρχουν) το θέλουν για να ξεχωρίζουν και να κάνουν επίδειξη. Κάποιοι πνίγονται στο άγχος και θέλουν κάτι για να αντικαταστήσει το αγχολυτικό τσιγάρο. Σε κάποιους δεν περισσεύει ούτε το 0.10€/μλ, και δεν συμμετέχουν στο φόρουμ γιατί δεν τους περισσεύει για ίντερνετ. Κάποιοι το βλέπουν σαν γκατζετ-χόμπι. Κάποιοι θέλουν να απολαμβάνουν την καθεμία τζούρα, όσο και αν τους κοστίσει αυτό. Ο καθένας ατμίζει για τους δικούς του, προσωπικούς του λόγους.
Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα.