Πάντως δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα τα μεγέθη, δεδομένου του κεραμικού, παρ'ότι φαίνεται οτι ο KM3 είναι σχεδιασμένος και αυτός για τσιγαρίσιο άτμισμα και παίζει καλά χαμηλά.
Γενικά μιλώντας, ο Εβίβα ξεκινάει να αποδίδει τα μέγιστα απο πιο χαμηλά απο οτι οι Kayfunoids, πχ απο τα 7W. Επίσης, τη σπιρτάδα του κεραμικού μπορούμε να την έχουμε μόνο απο κεραμικό, νομίζω, άσχετα με το peak της απόδοσης και την ποσότητα γεύσης που φτάνει στους κάλυκες, που και αυτό διαφέρει στους δυο αυτούς άτμο, όπως και η αντίληψη της γεύσης μεταξύ συνατμιστών.
Επίσης, δεν έχω ατμίσει κεραμικό ποτέ με παραπάνω απο, λέμε τώρα, 15W και δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει. Έχω δει όμως συνατμιστές να του χώνουν πολλά περισσότερα γκάζια απο οτι εγώ ..
Ο KM3 νομίζω μπορεί να δουλέψει σε υψηλότερο εύρος Watts, απο πολύ χαμηλά έως και σε δεκαδες Watts, όπως ειπώνεται.
Του αποδίδω πολύ καλή γεύση συγκρίνοντας τον με τους άλλους Kayfunοειδείς που έτυχε να δοκιμάσω (Erlkonigin,Cloud One, Phenomenon). ¨Οπως έγραψα και πριν δεν έχω δυνατότητα για άμεση σύγκριση με αυτούς, ούτε για ακρίβεια σε αυτά που λέω, απλά ατμίζοντας τον KM3 τον απόλαυσα σε γεύση και σε χτύπημα και σε ατμό, σε σημείο να είμαι κάπως ενθουσιασμένος, συναρτήσει και άλλων παραγόντων φυσικά ..
Μεταξύ των δύο, ο ΚΜ3 έχει καλύτερη διέλευση του αέρα, + μεγαλυτερο εύρος τροφοδοσίας αέρα, απο σφιχτή μέχρι αρκετά χαλαρη τζούρα. Με τον E-D έχουν το ίδιο πανεύκολο στήσιμο, ενώ ο E-T έχει μια καμπύλη εκμάθησης. Επίσης, ο KM3 έχει ρύθμιση τροφοδοσίας υγρού ενώ ο Eviva-Τ όχι.
Όλοι οι Kayfunοειδείς είναι πιο άτονοι στα 7-8-9W, συγκριτικά με το κεραμικό και τον Eviva, αν και ο KM3 είναι πολύ αποδοτικός και στα χαμηλά, απο όσο λίγο τον δοκίμασα. Τώρα, γενικότερα μιλώντας, απο τα 9-10 αρχίζει και γίνεται μάχη μεταξύ των Kayfunoids και του Eviva για το ποιός θα επικρατήσει σε απόδωση. Και όπως είναι αναμενόμενο, όσο ανεβαίνουν τα γκάζια τόσο κερδίζουν την αντιπαράθεση οι Kayfunοειδείς, διότι είναι σχεδιασμένοι για πιο πολλά γκάζια + επιδέχονται πιο πολλών πειραματισμών στα coils λόγω χωροταξικού.
Και απο ένα σημείο και κάτω όσο πέφτουν τα γκάζια μάλλον κερδίζει ο Eviva, νομίζω.
Έχω δηλαδή την, ίσως λανθασμένη, δεν ξέρω, πεποίθηση οτι το κεραμικό δεν είναι κ για παρα πολλά W, όπως πχ οι Kayfunoids. Αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας να του τα χώσω, ούτε ξέρω, διότι το πιο πολύ που έχω ατμίσει είναι 13W, τωρα τελευταία που με συνεπήρε και μένα η μόδα του .. chasing ..
Συνεχίζω και δεν μπορώ να τους συγκρίνω τους 2 ατμο, και γενικότερα δεν συγκρίνω ατμοποιητές (καθένας τους έχει τα δικα του), απλά παράθεσα όσες παραμέτρους μου ήρθαν στο μυαλό που πιθανολογώ οτι θα μπορούσαν να βοηθήσουν ..
E, αυτά ..