.....Το TCR δεν είναι κάτι που αποφασίζουμε εμείς, αλλά ο κατασκευαστής του σύρματος. Απο τη στιγμή λοιπόν που ο κατασκευαστής δεν μας δίνει TCR, πειραματιζόμαστε με τις διάφορες τιμές του TCR με γνώμονα αυτό που αρέσει στον καθένα αντί να ανεβοκατεβάζουμε θερμοκρασία.
Επίσης οι περισσότεροι που είχαμε πρόβλημα με τα TCR στο ατσάλι χρησιμοποιούμε το ίδιο mod.
Να πω και κάτι για το NiFe30. Eγώ (αλλά και άλλοι απο όσο ξέρω) με NiFe30 της dicodes είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δουλεύει άψογα σε VTC mini με TCR 320 και σε σχέση και με άλλα σύρματα για τα δικά μου γούστα και έτσι όπως έχω καταλάβει εγώ οτι πρέπει να δουλεύει σωστά ο έλεγχος θερμοκρασίας.
Επίσης επειδή ακριβώς το ss έχει μικρή μεταβολή αντίστασης, η παραμικρή μεταβολή στο TCR δεν αλλάζει και πολλά πράγματα. Θα άλλαζε στο Ni200 που έχει τη μεγαλύτερη μεταβολή αντίστασης σαν σύρμα. Δε νομίζω κανένα mod να μπορεί να μετρήσει πάνω απο δύο δεκαδικά ψηφία...
Το tcr ειναι του μοντ (για το καθε συρμα) και οχι του συρματος (για το καθε μοντ) αλλα οκ, δεν θα παιξουμε την κολοκυθια, μιας και το ενα χρειαζεται το αλλο.
Ειναι και θεμα διατυπωσης....
Ειμαι σιγουρος οτι για NiFe30 δεν εχει πειραματιστει κανενας με διαφορετικες τιμες εκτος του 320
κι αυτο γιατι ειναι το μονο συρμα που γραφει στην συσκευασια του τον αριθμο tcr.
Αλλα ο αριθμος αυτος ομως ειναι για το τσιπακι του Dicodes.
Δομιμασες τον ιδιο ατμοποιητη να τον βαλεις και σε dicodes μοντακι για να δεις αν "παιζει" καλυτερα η' το ιδιο? (χειροτερα αποκλειεται
)
Δεν αποκλειεται να ειναι ιδια τιμη (αρα ιδιος αλγοριθμος), αλλα δεν αποκλειεται να ειναι και καποια αλλη (σιγουρα παντος κοντα στο 320).
Για παραδειγμα: στο vtc mini, ποιο tcr πιστευεις οτι παιζει καλυτερα το SS316L ?
Γιατι εγω διαβασα οτι θελει 0088. Του dicodes ομως θελει 0098. Εχει διαφορα....
Οσο αφορα για την μικρη μεταβολη αντιστασης στο SS, αρα δεν αλλαζει και πολυ μια αποκλιση του tcr....
Η γνωμη μου ειναι οτι οσο αλλαζει στο Ni200 το ιδιο αλλαζει και στο SS.
Γι αυτο βαζουμε tcr για να κατεβαζουμε η' να ανεβαζουμε την μεταβολη της αντιστασης.
Μια διαφορα στο tcr της ταξης ας πουμε +5 θα ειναι το ιδιο λαθος και για τα δυο συρματα.
Εκει που το SS μπορει να "χασει" πολυ περισσοτερο απο το Ni200, ειναι η διαφοροποιηση στα ohms που μπορει να δινει ενας "κακος" ατμοποιητης η' να διαβαζει ενα "κακο" μοντακι.
Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
ΟΚ Γιώργο, σε ευχαριστώ. Το NiFe Dicodes έχω κι εγώ και δεν μου δουλεύει καθόλου καλά στο VTC στο 0320 σε σημείο απογοήτευσης. Περιμένω να μου έρθει την άλλη βδομάδα το Box για να δω πως θα παίξει, καθώς και τα όλα τα άλλα σύρματα
Αν δεν εχεις καλη και σταθερη αγωγιμοτητα απο τον ατμοποιητη σου, να ξερεις οτι δεν θα ατμισεις σωστα, σε κανενα μοντ!
Αν ομως του βαλεις εναν σταθερο σε ρευματα ατμοποιητη, επανω στο π.χ. Dani Box, Dna200 .....