Είχα γράψει παλαιότερα
αυτόΤότε δεν είχα ακόμη την RBA κεφαλή. Κάπου όμως τα νούμερα δεν κολλούσαν όταν άρχισα να φτιάχνω τις δικές μου αντιστάσεις. Είχα διαφορετική ισχύ στις διάφορες θέσεις της ροδέλας όταν άλλαζαν τα Ωμ των αντιστάσεων. Μακάρι να θυμόμουν πως έκανα τις μετρήσεις, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν μέτρησα τάση RMS
Μ' αρέσει που είχα γράψει ότι η πλακέτα πρέπει να είναι ίδια με του iStick 20, οπότε θα έπρεπε να προσέξω περισσότερο. Ε λοιπόν η πλακέτα είναι ακριβώς ίδια με του iStick και φυσικά μετράει σε AVG.
Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, αυτή τη φορά μέτρησα σωστά σε RMS και παραθέτω τα αποτελέσματα. Η τάση είναι παλμική και η πλακέτα δουλεύει στα 48.5Hz.
Οι μετρήσεις ίσως έχουν κάποιο μικρό σφάλμα γιατί οι αντιστάσεις ήταν αρκετά ταλαιπωρημένες και πιθανόν να είχαν ελαφρώς διαφορετική ωμική αντίσταση.

Χωρίς την βάση RBA. Με τις έτοιμες εργοστασιακές κεφαλές των 1.5Ω

Με την βάση RBA και τις έτοιμες αντιστάσεις της Joytech 1.4Ω

Με τη βάση RBA και δική μου αντίσταση 1.9Ω
Μπερδευτήκατε; Αυτό συμβαίνει όταν η πλακέτα υπολογίζει την τάση σε AVG. Τα watt είναι εκτός τόπου και χρόνου αν δεν χρησιμοποιήσουμε τις εργοστασιακές κεφαλές.
Πιθανόν αυτός ήταν ο λόγος που η Joyetech εξαφάνισε τις ενδείξεις watt που υπήρχαν στις εκδόσεις προπαραγωγής και άφησε μόνο βουλίτσες.
Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από όλα αυτά:
- Θα πρέπει να βλέπουμε την ροδέλα σαν τη φωνή στο ραδιόφωνο. Όσο τη γυρνάμε αυξάνει η ένταση.
- Δεν ξεκινάμε από τα 8W αλλά πολύ ψηλότερα.
- Σε αντίθεση με το iStick, δεν μπορούμε να βάλουμε άλλους ατμοποιητές στο eGrip. Έτσι αν ατμίζουμε με τις εργοστασιακές ή RBA αντιστάσεις της joyetech οι σκάλες θα έχουν παραπλήσια ισχύ όπως φαίνεται στους πίνακες. Αν όμως φτιάξουμε δική μας αντίσταση σε κάθε σκάλα θα πάρουμε διαφορετικά watt ανάλογα με την ωμική αντίσταση.
- H μέγιστη τάση είναι 5.5V και με την 1.4Ω RBA έφτασε τα 22W. Ίσως με χαμηλότερες αντιστάσεις να δίνει ακόμη περισσότερα βατ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει προς το παρόν.
- Για να πάρουμε το μέγιστο της ισχύος δεν θα πρέπει οι αντιστάσεις μας να ξεπερνούν τα 1.5Ω.
- Φαίνεται να έχει χαμηλότερο όριο τα 4.2V αλλά δεν το δοκίμασα διεξοδικά για να πω σίγουρα. Αν είναι έτσι τότε για να πάρουμε τη χαμηλότερη ισχύ των 8W θα πρέπει η αντίστασή μας να είναι 2.2Ω.