Έχουν περάσει απο τα χέρια μου και Φαινόμενον αλλά και Eviva (D + T). Έχουν και οι δύο τις ιδιοτροπίες τους και αυτές είναι διαφορετικές.
Για μένα, με την τρέχουσα εξέλιξη, έχουν και οι δύο πολύ δρόμο να διανύσουν για να λέγονται ολοκληρωμένοι ατμοποιητές, αλλά μέσα στα συμβαλλόμενα νήματα είναι γραμμένα αυτά.
Στο συγκεκριμένο νήμα τώρα, ο Eviva χαρακτηρίζεται απο τις ιδιαιτερότητες του κεραμικού, οπότε βάσει αυτού, πως θα τον συγκρίνεις με τους Kayfunοειδεις άτμο;
Έχω τον Eviva απο τότε που βγήκε διότι μου ταίριαξε σε αυτά που ήθελα και είναι λογικό, εφ'όσον μιλάμε για ατμοποιητές με πρωτερήματα και μειονεκτήματα, να έχουμε και διαφορετικές προτιμήσεις.
Ένα απο τα τεστ που θεωρώ οτι πρέπει οι ατμοποιητές μου να περάσουν, όσο και αν αυτό ακούγεται αφελές, είναι
το τέστ της στεγνής τσέπης. Πάντα βάζω τα μοντάκια μου στην τσέπη για να πάω στη δουλειά, είτε για οποιαδήποτε έξοδο.
Εκεί, στο τεστ της τσέπης φαίνεται ο ατμοποιητής, να είναι η κατασκευή του τέτοια που να μην "χάνει", είτε απο διαρροές, είτε απο αυτά που ξερνάνε τα orings, είτε απο υδρατμούς, οτιδήποτε. Ο Eviva παραμένει μάλλον ο πιο στεγνός μου ατμοποιητής και ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει περάσει το παραπάνω τεστ σε διάρκεια χρόνου.
Ένας άλλος λόγος, όπως λένε και οι φίλοι απο πάνω, είναι το οτι γεμίζει και σφραγίζει με σπειρώματα. Άπαξ και βίδωσες, έκλεισε, τέλος.
Το deck του είναι εξαιρετικό που το βαμβάκι θυληκώνει μέσα σε αυτό με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατο να παρασυρθεί/κουνηθεί/οτιδήποτε όταν βιδώνουμε την καμπάνα, όπως συμβαίνει με όλους τους Kayfunοειδείς. Εξ'αυτού και δεν γεννιέται ανάγκη να ξαναανοιχτεί για διορθώσεις παρά μόνο για αλλαγή βαμβακοαντίστασης.
Επίσης, επειδή τον χρησιμοποιώ και εγώ απο τη μέρα που βγήκε, είναι απίστευτο το οτι δεν έχω αλλάξει ποτέ κανένα oring, παρά μόνο όταν βγήκαν τα τυρκουάζ, που το έκανα για καλλωπιστικούς λόγους. Ακόμη και τα orings του κεραμικού, λόγω της πολύ καλής μόνωσης λόγω Peek κλπ, παραμένουν άθικτα και λειτουργούν όπως την πρώτη μέρα.
Τα κεραμικά δεν σπάνε ποτέ αν τα χρησιμοποιούμε με ορθή χρήση. Μια φορά μόνο έσπασα ένα αλλά είχα κάνει καφρίλα και δικαιολογημένα έσπασε..
Στα αρνητικά του τώρα, πάντα έτσι όπως το είδα εγώ.
1. Χρειάζεται παρασάγγας καλύτερη εισαγωγή αέρα. Είναι πλέον, υπο την τρέχουσα εξέλιξη και τις συνθήκες, πολύ σφιχτός και θορυβώδης, τα έχουμε ξαναπεί.
2. Θα ήθελα να λύνεται και να καθαρίζεται όλο το deck.
3. Θα ήθελα ρύθμιση τροφοδοσίας με περιστεφόμενη καμπάνα ώστε να αυξηθεί το εύρος της τροφοδοσίας με πιο ισσοροπημένη εισαγωγή υγρού και απο τις 2 πλευρές της καμπάνας.
4. Βελτίωση του κεραμικού ώστε να μην υπάρχουν οι περιορισμοί χώρου στησίματος σε τέτοιο βαθμό, αλλά και για να μπορεσει να κινηθεί σε ανάλογα μεγαλύτερο εύρος Watts.
Αλλά εαν είχαν διορθωθεί και όλα τα παραπάνω, ποιός ο λόγος να πάρει κανείς οποιονδήποτε άλλο άτμο απο εκεί έξω;
Παραμένω παντρεμένος με τον Eviva, αν και, έχω καμμιά φορα εξωσυζυγικές σχέσεις, εφήμερες συνήθως (To Φαινόμενο δεν πέρασε το τεστ της τσέπης/ο Cloud είναι πολύ νέος ακόμη στα χέρια μου για να πω οτιδήποτε, αλλά στεγανός σαν τον Eviva δεν είναι) ..