Θα προσπαθήσω να είμαι, όσο πιο σαφής και κατανοητός γίνεται. Δεν υποχρεώνω κανέναν, να δει τα πράγματα με την δική μου οπτική γωνία. Ωστόσο, έχω μια διαστροφή που με κάνει κάποιες φορές να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά από ότι δείχνουν(χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν τέτοια η πρόθεση όσων τα έγραψαν).
Υποτίθεται πως σε ένα τέτοιο νήμα, γράφουμε ώστε να φανούμε όλοι χρήσιμοι σε νέους ατμιστές. Αυτό από μόνο του, δημιουργεί μια υποχρέωση, μια ανάγκη και μια ευθύνη του τι γράφουμε.
Μια συσκευή (στην περίπτωσή μας ένας ατμοποιητής) οφείλει να λειτουργεί, περίπου όπως περιγράφεται από τον κατασκευαστή του και εν συνεχεία από τον πωλητή του.
Το να εγκαταλείψει κάποιος τον Α-2 και να επιστρέψει ή να επιλέξει οτιδήποτε άλλο επειδή δεν του αρέσει ο ψυχρός ατμός, δεν ακυρώνει τον Α-2 επειδή δεν κάνει όσα υπόσχεται. Ακυρώνει τον χρήστη που τον επέλεξε, διότι άλλο ήθελε από έναν ατμοποιητή.
Όταν γράφουμε πως
«Βέβαια και οι θαυματουργοί επισκευάσιμοι που οι χρήστες τους δίνουν στις αγγελίες μετά από μια βδομάδα κοινής ζωής θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.»
θα οφείλαμε αφενός να μην γενικεύουμε, εφόσον οι επισκευάσιμοι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, αφετέρου για να ήμασταν χρήσιμοι, θα οφείλαμε να δώσουμε και στο περίπου μια τάξη μεγέθους των χρηστών που χρησιμοποιούν επισκευάσιμους και αυτών που τους πουλάνε στις αγγελίες. Επιπροσθέτως να αφαιρέσουμε και εκείνους που δίνουν έναν επισκευάσιμο για να αγοράσουν άλλον επισκευάσιμο που τον θεωρούν καλύτερο.
Περιορίζοντας το λόγο μου στον Α-2 διότι μόνο αυτόν ξέρω, θα έλεγα πως το ποσοστό χρηστών που έχουν βγάλει σε αγγελία πώλησης τον Α-2 τους, δεν υπερβαίνει το 10%. Μια εκτίμηση στο περίπου έχοντας παρακολουθήσει επί μακρόν τα νήματα που αφορούν τον Α-2 και την κίνηση στις αγγελίες. Ίσως δε και να είναι πολύ το 10%.
Αν αυτή η εκτίμησή μου είναι σωστή (άντε να είναι στο περίπου σωστή), τότε πολύ θα ήθελα να μου δώσει κάποιος, ενδείξεις και όχι αποδείξεις, για άλλον ατμοποιητή που να συγκεντρώνει περίπου στο 90% ικανοποιημένους χρήστες.
Τι σημαίνει όμως ότι κάποιος δεν είναι ικανοποιημένος από τον Α-2?
Έχει ψυχρό ατμό? Μα φυσικά και έχει και όλοι το γράφουμε. Αν δεν θέλεις ψυχρό ατμό και πήρες Α-2, δεν φταίει ο Α-2.
Δεν μπορείς να τον σετάρεις σωστά?
Ο κατασκευαστής του, δείχνει τον τρόπο με Video. Αν νομίζεις πως δεν το έχεις και τον πήρες και δεν μπορείς να στρίψεις φιτιλοαντίσταση, τότε δεν φταίει ο Α-2. Απλά δεν κάνει για σένα.
Ας πάμε να δούμε όμως, τι σημαίνει αστοχία υλικού στους βιομηχανικούς. Τι σημαίνει dripping και τι σημαίνει λειτουργία εκτός προδιαγραφών.
Όταν ξεκίνησα αυτό το νήμα, το ξεκίνησα επειδή θεώρησα τότε τον εαυτό μου, θύμα αφενός των παραπλανητικών διαφημίσεων, αφετέρου επειδή όσοι τότε δεν είχαμε ατσάλινη θέληση και ατσάλινα νεύρα, τώρα δεν θα ήμασταν ανάμεσά σας.
Ξεκίνησα την ατμο-ιστορία μου με 510 απλούς και LR και αμέσως δοκιμές με 306 και διάφορα κάρτο της εποχής.
Δεν θέλω αναλυτικά να περιγράψω την ταλαιπωρία εμού και όλων όσων τότε, προσπαθούσαμε να κάνουμε τους 510 να δουλέψουν με το επιστόμιό τους. Απίστευτες ιστορίες και πατέντες που όλες κατέληγαν στο ίδιο αποτέλεσμα. Πλημμύρα ή καμένο.
Το Dripping λοιπόν, τότε, δεν ήταν απλά επιλογή, αλλά ήταν αναγκαιότητα!!!!
Αναγκαιότητα αφού δεν έπιανε τίποτα!! Ας πήγαινε κάποιος να ατμίσει με τον 306, με επιστόμιο!!!
Θυμάμαι τηλεφώνησα στο μαγαζί που τον είχα αγοράσει και μου είπε ο πωλητής….μα καλά, αυτός είναι μόνο για dripping!! Και γιατί ρε φίλε δεν το γράφεις στην σελίδα σου και γιατί μου πούλησες και επιστόμια??
Ιστορίες για ψυχιατρείο!!! Και να έχεις και το στερητικό σου σύνδρομο από πάνω!!!
Το Dripping λοιπόν ήταν αναγκαίο κακό!!! Ναι, να είσαι με ένα μπουκαλάκι στο χέρι και να στάζεις 3 σταγόνες, να κάνεις μερικές τζούρες και άντε ξανά πάλι.
Να κρατάς τιμόνι και στο ένα χέρι το Η.Τ με προσοχή όρθιο μην σου γυρίσει το υγρό πίσω και στο άλλο χέρι να προσπαθείς να στάξεις σταγόνες στο Drip Tip!!!
Ωραίες εποχές!!!! (εκτός και αν κάθε 1-2 χιλιόμετρα, έκανες στάση για να στάζεις 3 σταγόνες)
Ο παππούς του EGO-T, ο απλός EGO, ήταν ένας τύπου 510 ατμοποιητής με κάποιες βελτιώσεις. Ωστόσο και αυτός απέτυχε, εκεί που απέτυχε και ο 510, αλλά και ο κάθε ατμοποιητής με την κλασσική διάταξη γέφυρα-κεραμικό-αντίσταση.
Ο EGO δεν φτιάχτηκε αλλά και ουδέποτε δηλώθηκε από τον κατασκευαστή του, ως ατμοποιητής για Dripping. Αντιθέτως διαφημιζόταν ως ένας ατμοποιητής με μεγαλύτερη αυτονομία υγρού από τον 510 (ειδικά ο Mega).
Επί του παρόντος τώρα. Είμαστε σε ένα νήμα που ο τίτλος του είναι «η πρότασή μου προς νέους ατμιστές» και αυτό έχει μείζονα σημασία!!
Δεν είμαστε σε ένα χαλαρό θέμα όπου μαθουσάλες ατμιστές, περιγράφουν τις ατμιστικές τους εμπειρίες, άλλοι με ρομαντισμό, άλλοι με νοσταλγία.
Σεμνά και ταπεινά λοιπόν, περιγράφουμε πως κάποιοι ατμοποιητές που βγήκαν πριν περίπου 2 χρόνια, μπορούν με μια διαδικασία(για την οποία δεν φτιάχτηκαν) κάποτε ανάγκης και τώρα απλά επιλογής, να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα με άλλους που λειτουργούν εντός της προβλεπόμενης χρήσης τους.
Ενημερώνουμε τους νέους ατμιστές πως αν δεν καταφέρουν να βρουν από τα δεκάδες πια προϊόντα που υπάρχουν και δουλεύουν αρκετά καλά, να βρουν έναν EGO και να βάλουν και ένα Driptip και θα έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα με τους άλλους.
Προσωπικά, όχι μόνο δεν θεωρώ χρήσιμη μια τέτοια αναφορά σε ένα τέτοιο θέμα, αλλά αντιθέτως την θεωρώ και επικίνδυνη. Όπως προκύπτει και από την ραγδαία αύξηση των ατμιστών, το μεγάλο μπαμ έγινε, όταν βγήκαν και άρχισαν να διαδίδονται οι EGO-T.
Ναι…κακοί με χιλιάδες κουσούρια, αλλά δεν χρειαζόταν να είσαι με το μπουκαλάκι στο χέρι.
Αν εν έτη 2012, σε ένα θέμα με τίτλο «η πρότασή μου προς νέους ατμιστές», υμνούμε το dripping με έναν παλιό EGO, αυτό ούτε εξέλιξη το θεωρώ, ούτε και βοήθεια προς τους νέους ατμιστές.
Το τι κάνουν οι φουγαροκαραβάνες, δεν έχει καμία σχέση με τους νέους ατμιστές. Οι φουγαροκαραβάνες έχουν περάσει λούκια και δεν θα αγοράσουν πακέτο στη πρώτη στραβή (που δεν υπάρχει πλέον για αυτούς).
Αυτά από μένα και δεν θα επανέλθω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ελπίζω πως οι διάλογοι που καταγράφτηκαν μεταξύ εμού και της Petras να βοηθήσουν νέους ατμιστές στις επιλογές τους. Εμείς ούτως ή άλλως, έχουμε τις απόψεις μας (διαφωνούμε) και δεν πρόκειται να πείσει ο ένας τον άλλον.