Καλησπέρα και απο μένα,
Είμαι ο Πέτρος 32 χρονών Αθηναίος βέρος και νέος χρήστης η.τ. (1 βδομάδα)
Μετά απο 12 χρόνια καπνίσματος (τα 10 στριφτό) ήθελα να ξανακάνω απόπειρα να το κόψω. Τα είχα καταφέρει κάποια περίοδο για 9 μήνες αλλά ξανακατρακύλισα.
Σε κάποιο πάρτυ είδα κάποιον με η.τ. ,τον ρώτησα, με ενημέρωσε. Είχα ακούσει διάφορα για το η.τ. αλλα δεν είχα δώσει σημασία. Άρχισε να με ενδιαφέρει το θέμα και άρχισα να ψάχνω στο δίκτυο, βρήκα το forum και άρχισα να διαβάζω.
Μπορώ να πω οτι βοηθήθηκα παρα πολύ απο εδώ στο να καταλάβω τι είναι το η.τ. πως μπορεί και πως μπορεί να μου φανεί χρήσιμο. Έμαθα πως λειτουργεί, τι είδους μοντέλα υπάρχουν, τι αναλώσιμα χρειάζονται και τι ατμό μπορείς να φουμάρεις
αγόρασα το ovale elips παίρνοντας ένα μικρό ρίσκο γιατι καθότι νέο προϊόν δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την μακροχρόνια χρήση του (πόσο διαρκούν οι ατμοποιητές, αν οι μπαταρίες είναι επαρκείς κλπ.) Πόσο μάλλον όταν ήξερα οτι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ακόμα στην Ελλάδα. (έχω ενημέρωση ότι έρχεται πληθώρα ανταλλακτικών αυτή τη βδομάδα, σήμερα είναι 11/10/2011 )
Σήμερα συμπλήρωσα 1 εβδομάδα εντελώς άκαπνος, ήδη νιώθω την διαφορά απο την τρίτη μέρα. Δεν έχω κάνει κανένα κ.τ. απο τότε που ξεκίνησα το η.τ. και δεν έχω καν επιθυμία να καπνίσω. Μάλιστα έχει αρχίσει και με ενοχλεί όταν πάω σε κάποια καφετέρια η μαγαζί που καπνίζουν ακόμα. Με ενοχλεί ο καπνός στο χώρο και τα ρούχα που μυρίζουν μετά, κάτι που φυσικά δεν το καταλαβαίνεις όταν είσαι καπνιστής.
Ατμίζω περίπου 0,7- 0,8ml τη μέρα με 9mg/ml νικοτίνη και περίπου 1.5ml τη μέρα υγρό χωρίς νικοτίνη.
Μιας και η αγορά του η.τ. έγινε με σκοπό να διακόψω το κ.τ. όταν ξεκίνησα αγόρασα το ίδιο υγρό με νικοτίνη και χωρίς. Μιας και όλα τα η.τ. τα πουλούν σε σετ είπα οτι θα έχω και τα δύο μαζί μου το ένα γεμισμένο με υγρό με νικοτίνη και το άλλο χωρίς. Τις πρώτες μέρες είχα περισσότερο ανάγκη ατμίζω το υγρό με νικοτίνη αλλά όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να χρησιμοποιώ όλο και λιγότερο απο αυτό.
Τις πρώτες 2 μέρες ήταν κάπως περίεργο και δεν καταλάβαινα τη γεύση και τα αρώματα του η.τ. μόλις όμως λόγω της διακοπής του κ.τ. επέστρεψαν η γεύση και η όσφρηση τώρα ζω μια απίστευτα ωραία εμπειρία ατμίσματος.
προς το παρόν έχω ανάγκη το άτμισμα σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις που καπνίζουν γύρω μου και λόγο ζήλιας δεν μπορώ να μην έχω και εγώ κάτι στα χέρια μου ή στη δουλειά μου σαν αγχολυτικό.
Κανονικά δεν θα ήθελα να εισπνέω τίποτα και κάποια στιγμή εύχομαι να διώξω και την ανάγκη αυτή να ατμίζω.
Όσον αφορά την εμπειρία μου απο τη συσκευή ατμίσματος μου, είμαι 150% ικανοποιημένος, περίμενα πολύ λιγότερα...
Για το elips επιτρέψτε μου να γράψω κάτι εκτενέστερο στο topic του forum που το αφορά όταν θα βρω πάλι λίγο χρόνο.
Ευχαριστώ θερμά το forum και όλους εσάς που γράφουν και το υποστηρίζουν. Δεν θα μπορούσα ποτέ να έχω τέτοια πολύπλευρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν το η.τ.
Πέτρος