Hello's στην παρέα! Με λένε Οδυσσέα - και αφού γράφω (σχεδόν) πάντα με τα πραγματικά μου στοιχεία και αυτό το ψευδώνυμο... μπορείτε να βρείτε τα υπόλοιπα εύκολα με μια απλή αναζήτηση! Για να μην τα πολυλογώ, καπνίζω από τα 18 μου. Ξεκίνησα περνώντας από τη μια μάρκα στην άλλη, μα μέσα στον πρώτο χρόνο καταστάλαξα στα John Player Special - μεγάααλη αγάπη, ειδικά με το παλιό, "μουράτο" μαύρο-ασημί κουτί τους.
Μετά, πήγα Στρατό. Τα οικονομικά πιεσμένα, το κάπνισμα είχε φτάσει στα 2-3 πακέτα τη μέρα, και τσούπ, δεν ήθελε και πολύ να το γυρίσω σε στριφτά. Εκεί πέρασα και πάλι απο "τα γνωστά" πριν καταλήξω σε Golden Virginia.
Τώρα πια, ειμαι 38. Οι επιπτώσεις από το μανιακό κάπνισμα είναι αισθητές, οι γιατροί σε πρόσφατες εξετάσεις προειδοποίησαν πως θα ήταν (πολύ) καλό να το μειώσω, αν και η τελική απόφαση για μετάβαση στην e-φούμα ήρθε όταν χώνεψα, ως παντρεμένος, πως δεν μου φταίει σε τίποτα το έτερον ήμισυ να ανέχεται το ντουμάνι μου. Ειδικά μετά από μια αναγκαία ψιλο-ανακαίνιση, όπου ήταν ορατό το πόσο κίτρινα είχαν γίνει τα πάντα, πώς είχε αχρηστευτεί ενα air condition, πόσο χάλια, γενικά, ήταν τα πάντα γύρω μου. Και είχα και την κάτω των 10 ανιψιά να έχει ρωτήσει "γιατί το κάνεις αφού σε χαλάει", αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά πόσο πιο έξυπνοι είμαστε πριν την ενηλικίωση μας :-D
Έτσι, "το γύρισα" σε e-τσιγάρο. Θα ήθελα να αναφέρω όνομα καταστήματος μα θα το αποφύγω, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση. Θα πω πως μοιάζει με την Mystique των X-Men και πως "πήγα συστημένος" από φίλο. Με ένα τηλέφωνο μου πλάσαραν eLeaf 30W με Aspire Atlantis, συνδυασμό που σκοτώνει, πακετάκι με δυο υγρά - Chocolate Premium και Ry69, αμφότερα από Atmos Labs - ελπίζω να μην μετράει και αυτό ως διαφήμιση.
Από ό,τι βλέπω τώρα, οι τιμές τους ήταν (είναι) ψιλο-τσιμπημένες, αλλά το όλο υπερβολικά φιλικό της υπόθεσης, η εξαιρετική εξυπηρέτηση, η άμεση αποστολή όταν είπα πως "το χρειάζομαι χθες" (το επόμενο μεσημέρι τα είχα στα χέρια μου) και... εντάξει, το άξιζε το ψιλο-premium.
Ομολογώ πως ΔΕΝ περίμενα να με καλύψει ο... ατμός. Τον θεώρησα, πριν τον δοκιμάσω, ένα υποκατάστατο της ανάγκης, για τις ώρες που θα άραζα στον υπολογιστή (όντας φανατικός κουμπιουτεράς - μέχρι πρόσφατα ήταν η δουλειά μου, ως συντάκτης τεχνολογίας, καταραμένη ανεργία), ως διάλειμα στα... μπαλκονάτα διαλείματα για κανονικό τσιγάρο. Μέσα σε δυο ημέρες τους είχα ξαναπάρει τηλέφωνο, έκπληκτος, παραγγέλνοντας υγρά για να (δοκιμάσω να) κάνω τα δικά μου mix (ανεργία -> οικονομικότερα τα mix από τα έτοιμα μπουκαλάκια).
Εδώ, λοιπόν, πακέτο με την εισαγωγή, έρχονται και κάποιες απορίες μου: πώς θα τα κάνω τα mix; Μια γρήγορη αναζήτηση εδώ με κάνει να νομίζω πως είναι απλή η φάση, μα... Μα έχετε να προτείνετε κάποιο thread που ίσως δεν πρόσεξα, κάποιον "οδηγό για νούμπς" εδώ ή αλλού, ώστε να με πάρει χεράκι-χεράκι; Περιμένω να μου έρθουν 7 αρωματάκια και 3 "βάσεις" VPG base "Green Label" (και πάλι σόρυ αν θεωρείται ΚΑΙ αυτό διαφήμιση, δεν είναι πρόθεση μου) στα 26mg, 18mg και 0mg. Στόχος μου να πετύχω "βάρος" αντίστοιχο με του Golden Virginia (που έκανα μέχρι πρόσφατα), που ομολογώ δεν θυμάμαι ποιό είναι, και δεν το βλέπω και στο πακέτο του (το "πιέστε κατά μήκος του κλεισίματος" το βλέπω, πια, με τα νέα μου πατομπούκαλα, sorry αν έχει κάπου ψιλά γράμματα και το χάνω). Και απο εκεί και έπειτα, να πέφτω-πέφτω σε νικοτίνη. Συμβουλές για το πώς θα κάνω το μίξ για τέτοιο αποτέλεσμα;
Επίσης, μιας και μπήκα στο τριπάκι, έχετε να προτείνετε κανένα κατάστημα για "προμήθεια υλικών" για επόμενα mix; Προτάσεις για αρώματα; Βάσεις; Τα πάντα όλα;
Και κάτι άλλο: καλό (κορυφαίο για έναν νούμπ σαν εμένα) το eLeaf 30W, αλλά με ψιλο-χαλάει που η μπαταρία του ίσα που βγάζει τη μέρα. Καλό το Aspire Atlantis, μα, και πάλι ως νούμπ που δεν έχω ξαναδοκιμάσει τίποτα, μάλλον υπάρχουν και καλύτερα που ούτε καν γνωρίζω. Συν το ότι τα ανταλλακτικά του (coils, right?) παίζουν στα €4,5 - €5, και από ό,τι μου είπαν θα θέλουν αλλαγή ανά 4 με 10 ημέρες. Υπάρχει κάτι αντίστοιχα καλό και οικονομικότερο; Δεν θα με πείραζε π.χ. να πάρω και δεύτερη συσκευή, με δεύτερο atomizer (ή πώς-το-λένε-τώρα-πια), για να "έχω καβάντζα" (και κατά προτίμηση να είναι στα ίδια επίπεδα κρατώντας κανένα διήμερο). Σημειώνω πως, λόγω... προαναφερθείσας ανεργίας, δεν θα με έπαιρνε να σκάσω πάνω από άλλο ένα κατοστάρι για αυτό το "προνόμιο". Έχω ήδη "φάει" ένα €250άρι, άντε να σκάσω άλλα €150 - €200 για πρόσθετα υγρά για μιξ & δεύτερη συσκευή, με τη λογική "να με βγάλουν για κανένα... τετράμηνο" (αφού τόσα θα έσκαγα, πάνω-κάτω, για κανονικά τσιγάρα).
Δεν μπορείτε να πείτε, εντυπωσιακό intro, έτσι; :-P
Προφανώς ΔΕΝ περιμένω απαντήσεις σε όλα αυτά - αρκεί να μου πείτε ένα "δες αυτό και αυτό" με 2-3 σχετικά links στο forum. Απλά, τα λίγα που είδα με έκαναν και... χάθηκα (επαναλαμβάνω, ως νούμπ), αφού τα υγρά στα μηνύματα που έπεσα ήταν "από άλλες μάρκες" (δεν ξέρω τι και πώς αλλάζει), τα καλκιουλέητορς ήθελαν "αυτόνομη νικοτίνη" κ.λπ. κ.λπ.
Thanks για οποιαδήποτε απάντηση και... καλώς σας βρήκα!