Καλημέρα κι από μένα,
Εδώ και 1,5 μήνα χωρίς τσιγάρο
(thanks to ovale elips) και δε μπορώ να πω πως μου λείπει κι ιδιαίτερα.. Ίσα-ίσα που μου βρωμάει κιόλας όταν βρίσκομαι δίπλα σε καπνιστές (μα δε ντρέπονται καθόλου να καπνίζουν μπροστά σε μη καπνιστές; τς τς.. τι να πω
)
Πως και πήρα απόφαση να το γυρίσω σε ηλεκτρονικό; Εντελώς τυχαία, πάνω σε μια συζήτηση με ένα φίλο για το η.τ την ώρα που τρώγαμε κάτι σουβλάκια.. λίγο πιο κάτω ήταν ένα μαγαζί με ητ και μου λέει ο φίλος "δεν πάμε μια βόλτα να ρίξουμε μια ματιά; έχει κι ένα καλό..
(ξέρετε ) "
Αφού η ευγενέστατη κοπελιά μας ξενάγησε λίγο στα του η.τ τα υγρά κλπ κλπ, εμείς το ρίξαμε λίγο στην πλακίτσα του στυλ "μήπως παίζει και γεύση τζατζίκι;" κλπ κλπ χωρίς να το 'χουμε πάρει στα σοβαρά εκείνη τη στιγμή..
ε, να μην τα πολυλογούμε.. την επόμενη μέρα το παράγγειλα και μέσα σε μια εβδομάδα πήρε και ο φίλος.
Ο λόγος; γυρίζοντας στο σπίτι πήγα να μπω στο δωμάτιο που έχω ως γραφείο και.. ΜΠΟΧΑΑΑΑΑ!!! Τσιγαρίλααα!! Θα μου πεις πριν δεν το μύριζες; Ναι, το μύριζα αλλά δεν ήξερα ότι εκτός από το "κόβω το τσιγάρο μαχαίρι"
(που λόγο άστατης περιόδου δεν παίζει) είχα και άλλη εναλλακτική λύση.
Εν κατακλείδει.. Αν και δεν το αγόρασα από το μαγαζί που πήγαμε με το φίλο
(έπεφτε κάπως μακριά, να ξανακατέβω γι αυτό το λόγο) αν τύχει και ξαναπεράσω από 'κει θα πάω στην κοπέλα να την ευχαριστήσω (εντάξει, θα ψωνίσω και κάτι..
) για το καλό που μου έκανε!!
ΜΙΛΑΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ!!! Ούτε βρώμα από τσιγαρίλα, ούτε κίτρινα δάχτυλα, ούτε στόμα σκ@τά το πρωϊ, ούτε να τρέχεις νυχτιάτικα 10-20χιλ να βρείς καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια, τσιγάρα κλπ κλπ.
Τι να πω; πως έχω αρχίσει και ανακτώ μέρος της γεύσης, όσφρησης κλπ; ότι δεν με έχει ξαναπιάσει πονοκέφαλος εδώ και 1,5 μήνα;
(κυκλοφορούσα με ντεπόν-ασπιρίνες γιατί σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα το κεφάλι κόντευε να εκραγεί και τό 'ριχνα σε "μάτι", "πολλοί καφέδες", "νεύρα από δουλειά" κλπ κλπ) δεν θα με πιστέψετε αλλά έτσι είναι.. όχι απλά είδα διαφορά..
ρε άμα ξανακαπνίσω να με...Και μη νομίζετε πως δεν κάπνιζα και πολύ ε; Έκανα έναν καπνό 25άρη τη μέρα..
Τώρα; ξεκίνησα με 18mg νικοτίνη (ρε, βάραγε στο δόξα πατρί!), στη βδομάδα πήρα με 9mg και είχα το 18 για ώρα ανάγκης και τώρα το 9 (που και που) και ατμίζω 0 νικοτίνη με γεύση βανίλια
(μαλατσία είναι η βανίλια, αλλά δεν έχω προλάβει να πεταχτώ να πάρω καμιά άλλη γεύση..)Δεν θέλω να κουράσω, πρώτο μήνυμα γράφω εδώ πέρα.. τα γράφω όμως γιατί προσωπικά είδα ΜΕΓΑΛΗ αλλαγή από τη μέρα που πήρα το η.τ και μακάρι και άλλοι καπνιστές να το γυρίσουν από κανονικό σε η.τ ιδίως αν δεν μπορούν να το κόψουν μαχαίρι
(που θεωρώ πως είναι και το καλύτερο)Σκοπός είναι, όπως διάβασα και από κάποιον άλλον χρήστη εδώ πέρα, να φτάσω σε σημείο που και να μην έχω το η.τ εύχαιρο ή αφόρτιστο να μην με νοιάζει κάτι το οποίο για μένα θα σημαίνει "απεξαρτητοποίηση" από την
συνήθεια του καπνίσματος.
Αυτά από 'μένα..
Γιάννης
ΥΣ. Όχι, δεν πουλάω η.τ
ΥΣ2. Ο άνθρωπος από τον οποίο αγόρασα το η.τ μου είπε μια χρήσιμη συμβουλή που αν και δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.
"Από την στιγμή που θα ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο προσπάθησε, κάντο πιπίλα μην σε νοιάζει, να ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ! Σου εγγυώμαι πως δεν θα ξανακαπνίσεις"..και έτσι έγινε