(Το προηγούμενο θεματάκι λύθηκε με σωστό καθαρισμό του σπειρώματος!)
petra, υποκλίνομαι, στον spinner σκοτώνει!
Λοιπόν το πρόβλημα με τις διαρροές στον πόλο με τον Gemini Mini όρθιο επανήλθε, σαφώς μειωμένο αλλά υπαρκτό. Προκαταβολικά συγγνώμη για τον ...σιδηρόδρομο!
Αφήνω τον ατμοποιητή κατά 8/10 γεμάτο (ελάχιστα πιο κάτω από το τζαμάκι το υγρό) όρθιο για περίπου 10 λεπτά. Παίρνω μια απαλή τζούρα (χωρίς μπαταρία επάνω), νοιώθω μπουρμπουλήθρα. Φυσάω απαλά προς τα κάτω σε μια χαρτοπετσέτα, μια μικρή σταγονίτσα πέφτει επάνω της. Σκουπίζω εσωτερικά το σωληνάκι με λίγο χαρτί σε κωνικό σχήμα , έχει λίγο υγρό πιο χαμηλά από εκεί που είναι η αντίσταση. Αλλάζω κεφαλή και τον αφήνω πάλι όρθιο.
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα ακριβώς το ίδιο. Φυσάω, σκουπίζω, τον αφήνω άλλα 10 λεπτά, το ίδιο!
Το καλό είναι οτι στην πρώτη τζούρα η σταγόνα που «ξεφεύγει» εξαφανίζεται, το υγρό προφανώς ανεβαίνει στην αντίσταση και εξατμίζεται. Γενικά, εντάξει, δεν μιλάμε για διαρροή, μιας και πάω στοίχημα πως και όλο το βράδυ να τον αφήσω, άντε να στάξουν δυο-τρεις σταγόνες (η επόμενη δοκιμή μου).
Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι η πιθανότητα να έχω όντως γερή διαρροή προς τον πόλο ακόμα και σε λίγα λεπτά περπάτημα με το η.τ. στην τσέπη. ΚΑΙ αυτό λύνεται βέβαια αν δεν το έχω όρθιο στην θήκη μηρού, αλλά π.χ. σε θήκη τύπου «μπανάνα» ξαπλωμένο. Από την άλλη όμως με έχει φάει να βρω τι φταίει!
Προς το παρόν απέκλεισα την ίδια τη μπαταρία, που όντως με την Spinner και με άτμισμα στα >4.0v η διαρροή στον πόλο είναι πολύ πιο μικρή, ενώ η κεφαλή δεν σφίγγει άλλο. Σκέφτηκα μήπως δεν πρέπει να τον γεμίζω πάνω από το τζαμάκι γιατί έτσι υπερτροφοδοτείται, αλλά η διαρροή σημειώθηκε πρώτη φορά όταν το tank ήταν μισογεμάτο. Τι άλλο να τσεκάρω; Καμιά ιδέα, κάτι που πιθανώς ξέχασα;
Να σημειώσω πως ο ίδιος Gemini Mini ήταν τοποθετημένος σε όρθια θέση στο γραφείο μου από χτες το βράδυ, χωρίς καμία μπουρμπουλήθρα ή διαρροή μέχρι σήμερα το μεσημέρι όταν τον τσέκαρα. Από τότε έχω απλά αναπληρώσει το υγρό δυο φορές, άλλαξα μια κεφαλή στη μέσω των δοκιμών, τίποτε άλλο. Γερό brainf^#$%!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!