1) Και γω όπως πολύς κόσμος αυτό το φθινόπωρο παρουσίασα αυτό το επίμονο εποχιακό συνάχι... Περισσότερο το αποδίδω ότι είναι λίγος ο καιρός που σταμάτησα να ατμίζω και να καπνίζω κανονικά τσιγάρα...
2)... παρουσίασα και πόνο χαμηλά και πίσω στον αριστερό μου πνεύμονα... Μίλησα με τον γιατρό της δουλειάς μου και μου είπε να πάρω Claritin d των πεντακοσιων και να κάνω από Δευτέρα ακτινογραφία θώρακα...
3) αν έχουν μείνει ακροαστικα η κάποιο υγρό που μπορεί να το γυρίσει στη πνευμονια θα κατηγορήσουν το η.τ
4) η αλήθεια είναι ότι το ψιλουποτιμησα το θέμα που μου παρουσιαστηκε με το συνάχι..
1) Δεν νομίζω ότι το συνάχι σχετίζεται με το ΚΤ ή το ΗΤ.
Απεναντίας, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στο φόρουμ για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σε εποχικά κρυολογήματα και αλλεργίες, λόγω της σύστασης των βάσεων, κυρίως.
Να μερικές:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,16467.0.htmlΌμως, δεν νομίζω πως πρέπει να μιλάμε για συνάχι, καθώς:
2) η θεραπεία προϋποθέτει κάποιο μικρόβιο, όπως και ο πόνος. Ίσως τα πνευμόνια έχουν μια αδυναμία λόγω χρόνιας χρήσης ΚΤ.
3) Η πνευμονία είναι και αυτή μικρόβιο και δεν υπάρχει λογική να κατηγορηθεί το ΗΤ, όσο για το "αν έχει μείνει κάποιο υγρό", ο πνεύμονας υγρά περιέχει

όπως και όλο μας το σώμα.
4) Ναι, αν δεν είναι συνάχι.
Χωρίς να είμαι γιατρός και χωρίς - με το παραμικρό - να θέλω να πάρω τη θέση του, μάλλον το όποιο κρύωμα ή ίωση παρουσιάζεις βρήκε χαλαρή αντίσταση από τους πνεύμονες λόγω χρόνιου καπνίσματος και παρατεταμένης ζέστης.
Οπωσδήποτε ακούς τις συμβουλές του Pasta και βγάζεις από το μυαλό σου την οποιαδήποτε συσχέτιση του ΗΤ με το πρόβλημά σου. Ούτε για συνάχι έχει κατηγορηθεί, ούτε για ιώσεις (στα υγρά του ΗΤ δεν γίνεται να υπάρξουν μικρόβια).
Υπάρχει και η περίπτωση της "δυσανεξίας" στην pg που ίσως επιβαρύνει την υπάρχουσα κατάσταση, σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιολογεί πόνους ή φλέγματα.