vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

655 επισκέπτες, 5 χρήστες
Tem, trollga, manoslykos, Buliwyf, lagoudakis

Ιώσεις , κρυολόγημα και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Απ: Ιώσεις , κρυολόγημα και ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #120 στις: Μαΐου 03, 2014, 20:14 »
ατμίζω ητ από τον Μάρτιο του 2013, πλέον δεν αρωσταίνω, ούτε από άσθμα που με έπιανε κατά περιόδους. Πριν από ένα μήνα περίπου το βήμα της Κυριακής είχε ένα άρθρο σχετικά με το ητ από δημοσιογράφο που και ο ίδιος είναι ατμιστής. Έγραφε ότι το ητ έχει στη σύστασή του ένα στοιχείο -που δεν θυμάμαι το όνομά του- που χρησιμοποιήται και στον εξαερισμό των νοσοκομείων και καταπολεμά τους ιούς, με αποτέλεσμα οι ατμιστές να μην παθαίνουν συχνά ιώσεις. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν.
βρήκα το topic http://www.tovima.gr/science/article/?aid=572378«Μάλιστα η προπυλενογλυκόλη είχε διερευνηθεί ήδη από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα σε πειραματόζωα τα οποία την εισέπνεαν επί 16 μήνες. Δεν παρουσιάστηκε καμία παρενέργεια. Πρόκειται για μια ουσία που έχει μελετηθεί ως αντισηπτικό του αέρα ακόμη και στα νοσοκομεία, καθώς έχει φανεί ότι διαθέτει αντιβακτηριακή και αντι-ιική δράση»

Συγχωνευση ποστ
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2014, 22:10 από Vrs5 »

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
  • Φύλο: Άντρας
  • Παταειιιιι... και ατμιζει!!
Επίμονο συνάχι και άτμισμα
« Απάντηση #121 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:10 »
Και γω όπως πολύς κόσμος αυτό το φθινόπωρο παρουσίασα αυτό το επίμονο εποχιακό συνάχι... Περισσότερο το αποδίδω ότι είναι λίγος ο καιρός που σταμάτησα να ατμίζω και να καπνίζω κανονικά τσιγάρα... Το καταπολέμησα με ήπια φάρμακα και ατμιζοντας κανονικά... Μετά από σχεδόν όμως μια βδομάδα που την έπαθα ακόμη βγάζω αποχρεμψεις χρωματιστές (κιτρινόκαφε) και το χειρότερο είναι ότι παρουσίασα και πόνο χαμηλά και πίσω στον αριστερό μου πνεύμονα... Μίλησα με τον γιατρό της δουλειάς μου και μου είπε να πάρω Claritin d των πεντακοσιων και να κάνω από Δευτέρα ακτινογραφία θώρακα... Γράφω περισσότερο όλα αυτά και σας ζαλίζω μόνο και μόνο για να ρωτήσω αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον άλλο... Ξέρω ότι αν έχουν μείνει ακροαστικα η κάποιο υγρό που μπορεί να το γυρίσει στη πνευμονια θα κατηγορήσουν το η.τ όμως η αλήθεια είναι ότι το ψιλουποτιμησα το θέμα που μου παρουσιαστηκε με το συνάχι.. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο και αν ναι χρειάστηκε να κόψει το άτμισμα για κάποιες μέρες για να το ξεπεράσει;;....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:15 από lowbap »

Αποσυνδεδεμένος Pastafarai

• 2681
  • WE ARE AT WAR....CHOOSE SIDE!
Απ: Επίμονο συνάχι και άτμισμα
« Απάντηση #122 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:17 »

Κάνε την ακτινογραφία και ακολουθησε τις οδηγιες του γιατρου σου κατα γράμμα.
Απο εκει και πέρα (και αυτο είναι προσωπική εκτίμηση και όχι ασφαλώς επιστημονική),το πιθανότερο είναι πως δεν ευθύνεται ούτε το η.τ. αλλα ούτε και η διακοπή καπνίσματος για τον επίμονο βήχα σου.
Πιθανων την έχεις αρπάξει για τα καλά αλλά ο μοναδικός ειδικός για να σε καθοδηγήσει και να λύσει το πρόβλημά σου ειναι ο γιατρός σου!
Αν ο πονος σου παραμείνει επίμονος η αυξηθει θα έλεγα να μην περιμένεις την Δευτέρα και να πάς αύριο σε ενα νοσοκομειο να κανεις την ακτινογραφια για να δεις τι πάιζει.

Μέχρι τότε μπορείς να περιηγηθεις στην ενότητα με τα ιατρικά θέματα...

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
« Απάντηση #123 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:22 »
Σε ευχαριστώ για την άμεση σου απάντηση... Δεν έχω καθόλου βήχα... Το μόνο που υπάρχει είναι από σήμερα ο πόνος και ότι έχω βγάλει λίτρα αποχρεμψεις από τότε που το έπαθα... Πιστεύω ότι εν μέρη φεύγει πολύ πίσσα με αφορμή το όλο θέμα... Όμως με ανησυχεί και λίγο το γεγονός ότι μάλλον όσο ατμίζω δε με αφήνει... Ή τι να πω μπορεί και να μου φαίνεται έτσι και να είναι βαριά η κατάσταση και να τη υποτίμησα...εννοείται ότι θα ακολουθήσω τη θεραπεία που μου πρότεινε ο γιατρός και ότι θα κάνω την ακτινογραφία... Όμως προβληματιζομαι αν πρέπει να μειώσω ή και να κόψω εντελώς το άτμισμα για κάποιες μέρες...

• 2681
« Απάντηση #124 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:30 »
Αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα εννοείται το κόβεις,μην το συζητας καθολου!  :dontknow:

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
« Απάντηση #125 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:32 »
Τι να πω... Θα δυσκολευτω αρκετά άλλα θα δοκιμάσω να το μειώσω δραστικά για κάποιες μέρες ... Άλλωστε και να κάπνιζα θα έπρεπε να το έκοβα για κάποιες μέρες... Ευχαριστώ για το χρόνο σου

• 2681
« Απάντηση #126 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:35 »
Να εισαι καλα περαστικά σου! :thumpup:
 Και γραψε μας τι ηταν τελικα και πως τα πηγες!

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #127 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:41 »
1) Και γω όπως πολύς κόσμος αυτό το φθινόπωρο παρουσίασα αυτό το επίμονο εποχιακό συνάχι... Περισσότερο το αποδίδω ότι είναι λίγος ο καιρός που σταμάτησα να ατμίζω και να καπνίζω κανονικά τσιγάρα...
2)... παρουσίασα και πόνο χαμηλά και πίσω στον αριστερό μου πνεύμονα... Μίλησα με τον γιατρό της δουλειάς μου και μου είπε να πάρω Claritin d των πεντακοσιων και να κάνω από Δευτέρα ακτινογραφία θώρακα...
3) αν έχουν μείνει ακροαστικα η κάποιο υγρό που μπορεί να το γυρίσει στη πνευμονια θα κατηγορήσουν το η.τ
4) η αλήθεια είναι ότι το ψιλουποτιμησα το θέμα που μου παρουσιαστηκε με το συνάχι..

1) Δεν νομίζω ότι το συνάχι σχετίζεται με το ΚΤ ή το ΗΤ.
Απεναντίας, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες στο φόρουμ για ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σε εποχικά κρυολογήματα και αλλεργίες, λόγω της σύστασης των βάσεων, κυρίως.
Να μερικές:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,16467.0.html
Όμως, δεν νομίζω πως πρέπει να μιλάμε για συνάχι, καθώς:

2) η θεραπεία προϋποθέτει κάποιο μικρόβιο, όπως και ο πόνος. Ίσως τα πνευμόνια έχουν μια αδυναμία λόγω χρόνιας χρήσης ΚΤ.

3) Η πνευμονία είναι και αυτή μικρόβιο και δεν υπάρχει λογική να κατηγορηθεί το ΗΤ, όσο για το "αν έχει μείνει κάποιο υγρό", ο πνεύμονας υγρά περιέχει  :yes: όπως και όλο μας το σώμα.

4) Ναι, αν δεν είναι συνάχι.

Χωρίς να είμαι γιατρός και χωρίς - με το παραμικρό - να θέλω να πάρω τη θέση του, μάλλον το όποιο κρύωμα ή ίωση παρουσιάζεις βρήκε χαλαρή αντίσταση από τους πνεύμονες λόγω χρόνιου καπνίσματος και παρατεταμένης ζέστης.
Οπωσδήποτε ακούς τις συμβουλές του Pasta και βγάζεις από το μυαλό σου την οποιαδήποτε συσχέτιση του ΗΤ με το πρόβλημά σου. Ούτε για συνάχι έχει κατηγορηθεί, ούτε για ιώσεις (στα υγρά του ΗΤ δεν γίνεται να υπάρξουν μικρόβια).

Υπάρχει και η περίπτωση της "δυσανεξίας" στην pg που ίσως επιβαρύνει την υπάρχουσα κατάσταση, σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιολογεί πόνους ή φλέγματα.

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
« Απάντηση #128 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 01:54 »
Όχι σε καμία περίπτωση δε πιστεύω ότι το έχει προκαλέσει το η.τ... Μη παρεξηγηθώ... Απλώς σαν απορία εκφράζω και ρώτησα ατμιστές περισσότερων χρονών αν σε μια τέτοια δεδομένη κατάσταση που συμφωνώ εν μέρη φταίει και η πολύχρονη χρήση κ .τ που έχει καταστρέψει σε κάποιο βαθμό τους πνεύμονες,αν έχει παρατηρηθεί ότι το άτμισμα καθυστερεί την ίαση της κατάστασης... Δε κατηγορώ το η.τ σε καμία περίπτωση αφού εγώ ευθύνομαι για την υποτίμηση της κατάστασης... Άλλωστε μπορεί να είναι και κάποια ψύξη στο σημείο...Όλα παίζουν... Σίγουρα θα ενημερώσω και μετά την ακτινογραφία φίλε Pastafarai ;)

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #129 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 02:10 »
Βεβαίως και να κατηγορηθεί το ΗΤ, αν φταίει.
Αυτός είναι και ο σκοπός της κουβέντας, η ανακάλυψη της αλήθειας.
Απλά, οι περιγραφές μοιάζουν με προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν.
Μακάρι οι εξετάσεις να βρουν την αιτία και οι γιατροί (οι οποίοι δε έχουν επαρκή ενημέρωση για το ΗΤ και δεν οφείλουν να την έχουν ακόμα, δυστυχώς) να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

« Απάντηση #130 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 10:35 »
Ετσι οπως το αναφερεις σιγουρα το ΗΤ δεν φταιει.  Κανονικα ο οποιοσδηποτε γιατρος θα πρεπει επισης να σου πει οτι ουτε το ΚΤ φταιει.  Απο οσο ξερω δεν εχει αποδειχθει οτι φταιει κι ετσι ολοι λενε οτι επιβαρυνει.

Anyway σε πρωτη φαση ακουγεται σαν καμια αλλεργικη ρυνιτιδα.  Εγω παιρνω πολυ συχνα το Claritine γιατι ειμαι συχνα με ρινιτιδα και ιχμορυτιδα.  Αλλα με επιβαρυνει πολυ το μηχανακι στο δρομο.

Περιμενε την ακτινογραφια και αν αναφερθει ο γιατρος στο οτι φταιει το ητ να πας σε αλλο γιατρο.   :))

Αποσυνδεδεμένος Atrum

• 1062
« Απάντηση #131 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 19:27 »
Ακούς τον γιατρό σου, πάνω από όλα.

Όσο για τον πόνο, επειδή την είχα πατήσει όταν ακόμα κάπνιζα, ήταν από το καθισιό στο γραφείο με τον υπολογιστή όλη μέρα και όλα βγήκαν καθαρότατα. Άρχισα το Η/Τ, μιας που λευθερώθηκα άρχισα και τη γυμναστική και μια χαρούλα από τοτε. :thumpup:  Πάντως όποτε πλέον έχω φλέμα, δεν έχει καφεδάκια/μαυράκια κτλ.

Μη παρεξηγηθώ, απλά στα λέω για να χαλαρώσεις, μη σου μπαίνουν ιδέες για τίποτα περίεργες αρρώστιες.  :)) Γενικά το καλύτερο γιατρικό για όλες τις ασθένειες του χειμώνα κατ εμέ είναι η γυμναστική. Δεν σε πιάνει τίποτα μετά από μερικές βδομάδες τρέξιμο. :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος ΜΑΡΙΑ ΝΕΦΕΛΗ

• 2186
  • Φύλο: Γυναίκα
« Απάντηση #132 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 22:16 »
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου. Πρωτη φορά άρρωστη από τότε που ξεκίνησα το άτμισμα και παρακολουθώ τις αντιδράσεις του οργανισμού μου... Στην δική μου περίπτωση, πρώτη φορά, τα πνευμόνια μου φαίνονται πιο ανθεκτικά ... περιμένω όμως να τελειώσει ό κύκλος... Πάντως το άτμισμα δεν φαίνεται να με ενοχλεί (όπως άλλοτε το τσιγάρο) κάνω και λίγο μηδενικό... Όπως και να΄χει την τελευταία λέξη τηνέχει ο γιατρός. Εύχομαι περαστικά και περιμένουμε νέα σου. :bye: :bye: :bye:

Αποσυνδεδεμένος lowbap

• *
  • 50
« Απάντηση #133 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 22:27 »
Παιδιά ευχαριστώ.... Σήμερα νιώθω καλύτερα η αλήθεια είναι και ο πόνος έχει φύγει... Θα βοήθησε και Claritin D φαντάζομαι... Στο μεταξύ δε μπόρεσα να κρατηθώ και ατμίζω και σήμερα φουλ οπότε μάλλον τσάμπα ανησύχησα... Όμως αύριο θα κάνω και την ακτινογραφία για σιγουριά... Και γω έχω ξαναρρωστησει από τότε που ατμίζω και πρώτη φορά ένιωσα έτσι και ήθελα απλώς να ξέρω αν έχει πάθει κάτι παρόμοιο και κάποιος άλλος... Όμως παίζει μέχρι και να ήταν κάποια απλή ψύξη... Σας ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις και θα ενημερώσω και έτσι για την ιστορία μετά την ακτινογραφία... Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει συσχετισμός με το άτμισμα

Αποσυνδεδεμένος Atrum

• 1062
« Απάντηση #134 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 23:23 »
Πες μας και τι θα σου πει ο γιατρός ωστέ να ηρεμήσει και όποιος ψάχνοντας στο μέλλον βρεθεί σε αυτό το νήμα.  :)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359828 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114217 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450035 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110694 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374745 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328127 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29346 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99916 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F