Καλημέρα,
Κ. διαχειριστή cruiser79, συμφωνώ πως η κατάργηση του φόρου είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Συμφωνώ επίσης και με αυτό που είπατε : "
Διαφωνώ κάθετα εννοείται με την επιβολή ενός φόρου υποτίθεται σχεδιασμένου για να αντισταθμίζει τις βλαπτικές συνέπειες του προϊόντος, σε ένα προϊόν το οποίο είναι αποδεδειγμένα πρακτικά άκακο."
Παρόλα αυτά και ασχέτως της διαφωνίας μας με τον νόμο, το προϊόν θα φορολογηθεί, η αποσύνδεση από το νονοσχέδιο (δεν έκανα λάθος

για τον καπνό δεν συνεπάγεται αποσύνδεση από φορολογία.
Συνεπώς ποιες είναι οι επιλογές μας και κυρίως ποιές οι επιθυμίες μας ;
Τα έχετε πει και ξαναπεί, έχω διαβάσει συζητήσεις επι συζητήσεων κι αυτό που κατάλαβα είναι το εξής : αν όχι καπνός, τότε οι εναλλακτικές θα είναι ή φάρμακο ή κατάταξη του ατμίσματος ως κάποιο είδος πολυτελείας. Απευχόμαστε και τα τρία, όμως αρύθμιστο δεν θα μείνει, μην γελιόμαστε.
Επιλέχθηκε αυτό του καπνού ως πιο πρόσφορο για την
πρόφαση της αντιστάθμισης των κρατικών δαπανων για την υγεία. Θα ήταν (?) ιδανικό ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο (ακόμα ιδανικότερο ίσως, αλλά ουτοπικό, το κανένα νομοσχέδιο) όμως αφού το άτμισμα είναι 95% ασφαλέστερο -κατα τις έρευνες, από το κανονικό τσιγάρο κι όχι 100%, πάντα θα υπάρχει λαβή για την ένταξη του σε νομοσχέδια σχετικά με καπνούς, υγεία φάρμακα κλπ.
Πέρι διαχείρισης κρίσης λοιπόν ο λόγος κι όχι περί αποφυγής κινδύνου. Η αποφυγή κινδύνου (ρύθμισης & φορολόγησης) δεν υπήρξε ποτέ σαν επιλογή. Νομίζω οι ατμιστές, οι παλιότεροι κυρίως κι όχι τόσο οι νέας κοπής όπως εγώ, βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σχετικά με τις επιλογές μας, κι οδηγηθήκαμε εν βρασμώ σε λάθος - ίσως, μονοπάτια.
Δεν τρολάρω, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την κάψα της αποσύνδεσης από την TPD, ειδικά όταν γνωρίζουμε ποιές μπορεί να είναι οι πιθανές εναλλακτικές της. Δεν είμαι υπέρ της TPD, είμαι υπέρ της προσαρμογής της σε πιο ευνοϊκα για τον ατμό μέτρα, αφού την απόσυρση της την θεωρώ απίθανη. Νομίζω αυτό που ζητάμε, ρεαλιστικά πια, είναι τα 2, 3 και 4 της #686 απάντησης σας. Τρία πράγματα που μπορούν να ρυθμiστούν ανεξάρτητα με το πιο νομοσχέδιο θα τα περιλαμβανει. Και ΝΑΙ μείωση του επιβεβλημένου φόρου κατά 95%, αφού τόσο πιο ακίνδυνο είναι το άτμισμα από το κάπνισμα. Είπαμε το 5 είναι όνειρο θερινής νυκτός.