Καλημέρα!
Πριν δύο ημέρες παρέλαβα το Alter eGo CE5 (1000mah) kit από την alterego.gr, και είπα να σας το παρουσιάσω.
http://www.alterego.gr/hlektroniko-tsigaro/alterego-ce5/alter-ego-ce5-1000mah-starter-kit.htmlΝα διευκρινίσω πως είναι το πρώτο μου full size ΗΤ, οπότε λόγω απειρίας δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα με συγκρίσεις στο ατμιστικό κομμάτι.
Το πακέτο περιλαμβάνει:
- 2 Μπαταρίες 1000Mah (eGo-T με κλείδωμα-ξεκλείδωμα 5 πατημάτων)
- 2 Ατμοποιητές CE5 Redux (ότι κι αν σημαίνει το Redux...
)(2.4 Ohm)(1.6ml χωρητικότητα)
- 1 Φορτιστή USB
- 1 Ανταπτορα φορτισης τοίχου
- 1 Υφασμάτινη θήκη μεταφοράς
- 1 Βιβλίο οδηγιών
Το πακέτο συσκευασίας όπως ήρθε στα χέρια μου
Τα περιεχόμενα του πακέτου (μια χαρά τακτοποιημένα):
Τα περιεχόμενα του πακέτου εκτός συσκευασίας:
Ο CE5 μονταρισμένος και λυμένος στα επιμέρους τμηματά του
Το πλήρες μέγεθος του eGo-CE5. 16cm πλήρες μήκος, 1.8cm διάμετρος μπαταρίας
Το περίφημο "βιβλίο οδηγιών"
Επίσης με την παραγγελία του νέου μου ΗΤ μου εστειλαν δώρο 10ml ElGreco City 18mg.
Ακόμη παρήγγειλα 2 ανταλλακτικές κεφαλές CE5 1.8Ohm, και 30ml ElGreco Americano 18mg.
(Review των δύο υγρών εδώ:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,14976.msg608634.html#msg608634)
Μετά από δύο εικοσιτετράωρα πλήρους και εντατικής χρήσης οι εντυπώσεις μου είναι θετικότατες.
Ο ατμοποιητής λειτουργεί απροβλημάτιστα, χωρίς περίεργες μυρωδιές, καμμένα, διαρροές κλπ..
Όσο για τη γεύση, δεν ξέρω αν είναι ανώτερη από carto, αλλά ίσως καθαρότερη.
Στα πλεονεκτήματα:
- Αυτονομία 1000Mah. Κάθε μπαταρία κρατάει πάνω από μια ημέρα χρήσης (με κατανάλωση περίπου 5ml ημερησίως), και φορτίζει σε 5-6 ώρες στην πρίζα.
- Ελαφρώς σφικτή τζούρα (ιδανική για τα δικά μου γούστα)
- Μακριά φυτίλια
- Καθαρή γεύση και αρκετός ατμός
- Εύκολο και γρήγορο μονταρισμα-ξεμοντάρισμα του CE5 για αλλαγή ατμ. υγρού, καθάρισμα κλπ.
- Στεγανότητα
Στα μειονεκτήματα:
- Ούτε στις κεφαλές των ατμοποιητών αλλά ούτε και στις ανταλλακτικές που παρηγγειλα δεν αναγράφεται η αντίσταση (ενώ σε CE5 που έχω δει στο youtube υπάρχει ενδειξη των Ohm τυπωμένη στην κεφαλή)
- O CE5 απ ότι φαίνεται δεν συμπαθεί τις απανωτές μακρόσυρτες τζούρες (πχ 3 απανωτές των 8sec). Δεν φέρνει καμμένο, αλλά σαν να χάνει τη γεύση του το υγρο. (Ισως να ισχύει και για άλλους ατμοποιητές, δεν το ξέρω)
- Το βιβλίο οδηγιων είναι στη ουσία μια φωτοτυπία Α4 (από οικολογικής πλευράς αυτό είναι πλεονέκτημα), ωστόσο είναι πληρέστατη
- Η υφασμάτινη θήκη μεταφοράς δεν χωράει ένα ολόκληρο eGo-T CE5. Μάλλον χωράει το eGo-T με τον ατμοποιητή του, αλλά όχι με τον CE5. Θα προτιμούσα μια σκληρή θήκη σαν αυτές που δίνουν στα πακέτα τους ακόμη και "μικρότερες" εταιρείες απ' την alterEgo
-
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ καθώς δεν ξαναείχα κάποιο clearomizer, έχω την αίσθηση οτι η κατανάλωση υγρού έιναι μακράν μεγαλύτερη απ' τα carto (ας επιβεβαιώσει κάποιος πιο έμπειρος).
Αυτά από εμένα και θα επανέλθω σε λιγο καιρό με εντυπώσεις απ'την περαιτέρω συμπεριφορά και διάρκεια ζωής των κεφαλών!