Γιατί εκτός κι αν βλέπω εγώ κάτι λάθος, η fastech δεν έχει φθηνό φυτίλι. Το απλό τους έχει 0.95€/μέτρο, ίδια τιμή με την Ελλάδα. Εγγύηση για την ποιότητα δεν παίρνεις ούτε από Κίνα ούτε από Ελλάδα άρα συγκρίνουμε όμοια πράγματα.
Το ekowool clone έχει 1.2€/μέτρο αρκετά σημαντική διαφορά με το αυθεντικό που στην Ελλάδα έχει 3.5€. Χωρίς όμως να έχει καμία προδιαγραφή ούτε όσον αφορά τις θερμοκρασίες λειτουργίας ή τα υλικά του. Να πιστέψω ότι είναι το ίδιο με το αυθεντικό? Ούτε η Fastech ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Το αναφέρει απλά σαν πλεγμένο φυτίλι κι όχι ekowool type ή κάτι παρόμοιο.
Το αυθεντικό ekowool το χρησιμοποιώ για λόγους υγείας. Απουσιάζουν κάποια χημικά, είναι ποιο ανθεκτικό στις θερμοκρασίες και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το απλό φυτίλι. Αντίσταση που άλλαζα σε 3 μέρες με απλό φυτίλι (επειδή αρχίζει και μαδάει με 8ml τη μέρα), τώρα αλλάζω στις 7 χωρίς σημάδια κόπωσης. Άρα στα ίδια χρήματα μου έρχεται. Κατά τα άλλα όμως είναι πολύ μεγαλύτερος μπελάς, θέλει τον τρόπο του στο στρίψιμο και δεν έχει την απορροφητικότητα και γεύση του απλού. Αλλά εμπρός στην υγεία κάνω κάποιες παραχωρήσεις. Γιατί να τις κάνει κάποιος με της Fastech?
Προσωπική πάντα άποψη. Από τη στιγμή που πήρες την απόφαση να το δοκιμάσεις όταν με το καλό σου έρθει κατά το Πάσχα θα μάθουμε και οι υπόλοιποι πόσο καλό είναι.
Πέρασε το Πάσχα;; Και τώρα θα κάνουμε ωραία πράματα...!
Το πήρα λοιπόν και το υπέβαλλα σε αρκετές δοκιμασίες. Θα γράψω για τα στησίματα που αξίζει τον κόπο και την αναφορά. Για αρχή να πω πως το πάχος braided της Fasttech είναι αρκετά κοντινό στο πάχος του silica. Η διαφορά είναι πράγματι στο ότι αυτό είναι αρκετά πιο άκαμπτο οπότε δεν είναι για στριμώγματα.
Θετικό ένα λοιπόν αυτό, όταν ίσα ίσα μπαίνει,
δεν παίζει να στραγγαλιστεί, είναι σφιχτό από μόνο του, αλλά
κρατάει την απορροφητικότητά του. (
θετικό δέυτερο)
Φιτιλίλα μου έβγαζε ελάχιστο (δεν έβρασα τίποτα..) αλλά είναι υπόθεση είτε ενός ml, είτει πολύ πιο εύκολα
ένα καλό δυνατό dry burn.
Το οποίο με μεταφέρει στο
τρίτο θετικό, έκανα ένα διπλό micro coil όπου το ψάρεψα από μέσα, με 1,2 τελική αντίσταση, 0,32mm kanthal, μονό braided. Στα 6 Volt με 5-6 ml τη μέρα. Κάθε δύο με τρεις μέρες το έβαζα κάτω από τη βρύση με ζεστό νερό, dry burn στα ίδια δεδομένα, και πάλι στη δουλειά. Το πάχος του άντεξε γύρω στις τρεις βδομάδες με ένα μήνα, όπου πλέον είχε κάνει κενά και δεν τροφοδοτούσε το φιτίλι το σύρμα όπως θα έπρεπε για τα δικα μου γούστα.
Αντοχή στις θερμοκρασίες, νομίζω ότι κερδίζει επάξια τον τίτλο.
Θετικό 4, λέω, πάμε για τα δικά μας, το λοιπόν ribbon 0,6 X 0,1. Διπλή αντίσταση πάλι, ίδιος ατμποιητής, 1,3 σύνολο. Μονό τριάρι braided. Το γεγονός ότι είναι σχετικά πιο σκληρό,
σου επιτρέπει "κάτι σαν" micro coil με ribbon. Πάλι στις 2-3 μέρες η προηγούμενη συντήρηση, μετά από την συντήρηση ή το στήσιμο απλά ένα μικρό πάτημα στις σπείρες του ribbon. Η μόνη διαφορά με παραπάνω στη συντήρηση, επειδή ήθελα κάτι παραπάνω σε ρεζερβουάρ φιτιλιού, σφηνώνω κι ένα κομμάτι πίσω από τις αντιστάσεις, το οποίο πετιέται. Ακόμα αντέχει, αυτό ατμίζω και τώρα δηλαδή μετά από δύο βδομάδες από το στήσιμο. (μη μου πείτε αν το προτείνω μόνο κι αν είναι υγεινό που το κρατάω ακόμα, απαντάω και στα δύο πως όχι, αλλά εμένα με βολεύει, κι αυτό φτάνει και περισσεύει)
Αυτά νομίζω, τώρα αν προκύψει κάτι καινούργιο να επανέλθω.