vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Τα WATT και η ατμιστικη μας εμπειρία ! Πίνακες Volt, Watt, Amper, Ohm

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3887
  • Φύλο: Άντρας
    • camber
Έχεις κάνει τέτοιες μετρήσεις θερμοκρασίας ή μπορείς να μας δώσεις κάποιο link σχετικών θερμοκρασιών?

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1256
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Δυστυχώς όχι, δεν είναι το πεδίο μου, έχουν γίνει δηλαδή μετρήσεις για τα 8 Watt σε carto αντί atomizer; Θα μπορούσαμε να μείνουμε μακριά από το άτμισμα μέχρι να γίνουν περισσότερες και μακροχρόνιες έρευνες για την (πιθανή) επικυνδινότητα των θερμοκρασιών που αναπτύσονται σε όποια Watt; Στην τελική βλέποντας τη διαδικασία θυμίζει πολύ το κάπνισμα, οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως πιθανόν να βλάπτει το ίδιο.

Καταλαβαίνω την οπτική, δεν ξέρουμε, απλά λέω πως πολλά Watt δε σημαίνει υψηλές θερμοκρασίες κατ'ανάγκη, κάτι που κάποιος μη οικίος στο άτμισμα μπορεί να μη γνωρίζει.  :)
Με αυτό, το ότι πολλά Watt ή πολύς ατμός, δε σημαίνει κατ'ανάγκη υψηλές θερμοκρασίες, διαφωνείς; Είναι το μόνο που θέλησα να ενημερώσω με το ποστ μου.

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
Δεν διαφωνώ γιατί δεν γνωρίζω.
Θεωρητικά το ρεύμα μοιράζεται μεταξύ των αντιστάσεων. Όμως αυτό ισχύει αν οι αντιστάσεις είναι απόλυτα ίδιες και δυστυχώς το χέρι μας δεν είναι μηχανή ακριβείας. Αυτό σημαίνει ότι η μία αντίσταση θα παίρνει παραπάνω ρεύμα από την άλλη.
Αν οι αντιστάσεις μας δεν είναι απόλυτα συμμετρικές θα ανάβει πιο γρήγορα η μία από την άλλη άρα θα παίρνει για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου όλο το ρεύμα. Αυτό μπορεί να μην είναι αντιληπτό στο μάτι.
Τέλος όλες οι σπείρες δεν ανάβουν ταυτόχρονα. Άρα και αυτό έχει επίδραση στη στιγμιαία θερμοκρασία που δέχεται τοπικά το σύρμα.

Όπως το είπες, μας διαβάζουν άτομα που τώρα μπήκαν στο χώρο του η.τ. Καλό είναι να μην τους καθησυχάζουμε για πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Η λογική λέει ότι αν βάλω ταυτόχρονα 4 κανονικά τσιγάρα στο στόμα μου θα έχω μεγαλύτερη επιβάρυνση από το 1. Αυτό γιατί το αναιρούμε στο η.τ.? Δεν έχει σημασία αν κάνω μόνο αυτά τα 4 τσιγάρα την ημέρα. Η στιγμιαία καταπόνηση του οργανισμού έχει κι αυτή τις επιπτώσεις της.

Εξαιτίας των ευνοϊκών μέχρι σήμερα ερευνών, βλέπω μια παγκόσμια ευθυμία και κάποιους κάγκουρους στο youtube να προσπαθούν να πείσουν τους άσχετους ότι τα 0.2Ω θα σου φέρουν μια απίστευτη απόλαυση. Μου θυμίζουν πως ξεκίνησα το κανονικό τσιγάρο. "Έλα μωρέ, τι θα σε βλάψει 1 τσιγαράκι?"

Οι παλαιότεροι όπως εσύ έχουμε άλλες εμπειρίες και έχουμε σταθμίσει τους κινδύνους. Όλες οι μέχρι τώρα έρευνες είναι ευνοϊκές για άτμισμα με eGo μπαταρίες. Καλό είναι να ενημερώνουμε τους νέους ότι μένει να αποδειχθεί αν είναι το ίδιο ασφαλές το άτμισμα σε υψηλά watt.

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1256
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Το πιστεύω είναι η λέξη που σημαίνει πως λειτουργώ σα να ξέρω κάτι, που είναι αδύνατο να ξέρω.

1) Πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μην κάνεις με δική σου ευθύνη (στην τελική, αν εκραγεί το perrier στα χέρια σου, ότι και να σου δώσει η εταιρεία το χέρι σου εσύ πλέον το έχασες).
2) Πιστεύω πως ότι κάνει το τσιγάρο θα νικηθεί δύσκολα. Αν λοιπόν κάποιος δεν κερδίθηκε με ego αλλά εντυπωσιαστεί με κάποιον κάγκουρα, είναι κέρδος. (Μου έχει τύχει να πετύχω τέτοιον τύπο, που μου έκανε τράκα όλο το βράδυ το άτμισμα των 30 Watt και τελικώς μου έδωσε mail για link με ό,τι άτμιζα)

3) Με αυτά να έχουν ειπωθεί, θα πω πως δε διαφωνώ σε κάτι που λες, και ακόμα περισσότερο με τον τρόπο που το θέτεις.

Αποσυνδεδεμένος vladimirus

• **
  • 413
Η προσωπική μου εμπειρία μετά από 19 μήνες στον ατμό μου λέει ότι τα οι πολύ χαμηλές αντιστάσεις και τα πολύ υψηλά watt δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Εύκολα μπορεί κανείς με την ενημέρωση και τα εργαλεία που υπάρχουν να μπει σε τέτοιους δρόμους χωρίς πραγματικά να το χρειάζεται.  Αν είναι προσωρινά για την εμπειρία μόνο ή όντως εκεί νιώθει ότι ατμίζει καλύτερα, τότε εντάξει για μένα .

Οι προτεραιότητες μου είναι γεύση/ντουμάνι/χτύπημα/αυτονομία μπαταρίας.  Κυρίως ηλεκτρονικό mod. Προτιμώ σε μεσάτους με αντιστάσεις 1.3-1.8 να κινούμαι από 9.5- 12 watt. Σε φυτιλάτους λίγο χαμηλότερα.  Σε υψηλότερα watt από αυτά δεν βρήκα κάτι ελκυστικό αντιθέτως είχα αλλοίωση γεύσης και καυτό ατμό.

ΥΓ Στην παρούσα φάση αναρωτιέμαι , για ποιο λόγο αναζητώ mod με dna30 ή sx3xx chip  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 17, 2014, 16:13 από vladimirus »

Αποσυνδεδεμένος Nekman

• *
  • 17
Ατμίζω kayfun με 1.8Ω στα 8w σχεδόν πάντα....

Αποσυνδεδεμένος vamaxin

• 1203
Ατμίζω στα 6,5-7,5 wat με εργοστασιακούς ατμοπ. και αντιστάσεις 1,8 -2- 2,4 ΩΜ. Στα υψηλότερα απο τα 7.5 WAT , σε εμενα τουλάχιστον,αρχιζουν να ζεσταινονται  ο ατμοποιητής και μπατ και ανεβάζοντας ακομη  τα v/w αρχίζει και το μοντ και μερικές φορές αρχίζει και η γεύση καμένου...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 18, 2014, 15:18 από vamaxin »

Αποσυνδεδεμένος PaulPlant

• *
  • 11
  • Give me a smart idiot over a stupid genius any day
Απ: Τα WATT και η ατμιστικη μας εμπειρία ! Πίνακες Volt, Watt, Amper, Ohm
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 01:09 »
Καλημερα σας,
ερωτηση κρισεως, σε modaki ρυθμισμενο απο τα 4V και πανω τι αντισταση πρεπει να εχω; εχω λιγο χασει τον μπουσουλα!

υ.γ: δουλευω το TW torpedo vvv με τον Vivi Nova-s BDC!

Αποσυνδεδεμένος e-go FUN

• 791
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 01:59 »
Εξαρτάται από το σε πόσα watts σ' αρέσει ν' ατμίζεις.
Μπορείς να συμβουλεύσαι τον παρακάτω πίνακα ώστε να βρίσκεις σε πόσα watts είσαι καθε φορά, ανάλογα την κεφαλή σου (ΟΗΜS) και τα βολτ που έχεις το μοντάκι σου (VOLTS).

http://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AlZnGjZRjO_UdGo3VVlnVHY0VExZLVd5aDkwUEJEZXc#gid=1

εναλλακτικά:

http://ohmslawcalculator.com/ohms_law_calculator.php

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 09:13 »
Το μοντάκι που διαθέτεις, είναι το γνωστό σε όλους μας Lava Tube. Από όσο θυμάμαι, έχει κόφτη στα 2-2.5Α και αν το ξεπεράσει, δεν πάει να δείχνει 6v η οθόνη, 3.7 θα σου δώσει.

Κοίτα με προσοχή τα λινκ που σου έδωσε ο αποπάνω!

• *
  • 11
« Απάντηση #160 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 15:45 »
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις...
ειδικα ο πινακας με βοηθησε αρκετα! τα σεβη μου e-go fun!
Cruiser 79 με μπερδεψες τωρα, οταν μου ειχε ερθει το modακι ειχε δυο ατμοποιητες μεσα που ελεγαν 3ohm, μηπως απο τα 3 Ohm και πανω πιανει κοφτες; εκτος και αν δουλευουν τον κοσμο και πιανει κοφτες σε πολυ λιγοτερα ohm!!!

Αποσυνδεδεμένος Cruiser79

• 9074
  • Ομορφαίνει, δεν παχαίνει!
    • Cruiser's e-liquid reviews
« Απάντηση #161 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 15:55 »
Ο κόφτης είναι σε amperes. Διάβασε τα λινκ.

Στάλθηκε από το C1905 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• *
  • 11
« Απάντηση #162 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 16:06 »
ΟΚ αποριες λυθηκαν! Cruiser79 σε ευχαριστω για τα φωτα σου!

Αποσυνδεδεμένος spectrum

• 2577
  • Ευχαριστώ την Παναγία και τα παιδιά μου
    • Iδεογράφος
« Απάντηση #163 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 00:44 »
Ένα tip για όσους κάνουν τώρα μετάβαση από τα Volt (τάση) στα Watt (ισχύς) και χρησιμοποιούν DC κεφαλές:
Αν μόλις  βάλατε νέα κεφαλή εργοστασιακού και τα βολτ εμφανίζονται αυξημένα, σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει το ρεύμα. Άρα, με δεδομένη την ισχύ, έχει μικρύνει η αντίσταση. Άρα, μια από τις δύο παράλληλες αντιστάσεις δεν λειτουργεί.
Άρα, ελαττωματική κεφαλή...

Αποσυνδεδεμένος Buliwyf

• 1947
  • ιέεεεεεεεεπ!!!! αστ ναγκλίτσα κατ ρε!!!
« Απάντηση #164 στις: Νοεμβρίου 03, 2014, 13:31 »
ΑΧ ΑΧ ΑΧ....

Μιχάλη θα σε μαλώσω......
Δύο αντιστάσεις των 2.4Ω δίνουν ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ σύνδεση, συνολική αντίσταση 1.2Ω.... Έτσι, αν η μία δεν λειτουργεί (κομμένη ας πούμε, όχι συνδεδεμένη) η συνολική θα είναι 2.4Ω.....

Γιατί σε αυτή την περίπτωση, Rol = 1/R1 + 1/R2

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359881 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114238 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450074 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110716 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374784 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328162 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1070 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6433 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15289 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29355 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99927 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F