Με αυτα που διαβαζουμε στο συγκεκριμενο θεμα αλλα και οσα εχω διαπιστωσει απο κατ'ιδιαν κουβεντες με γνωστους και συναδελφους παντως, εγω εχω να πω οτι πλεον πιστευω πως την πιο ισορροπημενη/ρεαλιστικη αποψη σχετικα με τη χρηση συσκευων προσληψης νικοτινης σε δημοσιους χωρους την εχουν μαλλον οι ατμιστες.
Το μεγαλυτερο ποσοστο μη καπνιστων τσουβαλιαζουν καπνισμα και ατμισμα σαν να ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα και απ'οσο εχω καταλαβει αδιαφορουν αν καποιος χρησιμοποιει κ.τ./η.τ. ακομα και σε ανοιχτη καφετερια πχ, θα ηθελαν να απαγορευεται δια ροπαλου ακομα και εκει.
Το μεγαλυτερο ποσοστο καπνιστων απο την αλλη (
μιλαω παντα απο προσωπικη εμπειρια) ψαχνουν εναγωνιως τροπο να καπνισουν σε καθε χωρο (ακομα και κρυφα, σε χωρους που σαφως αποθαρρυνοταν ακομα και πριν την καθολικη απαγορευση) χωρις να δινουν δεκαρα για τον διπλανο.
Απο την αλλη οι ατμιστες που εχω δει να συμπεριφερονται με τροπο επιδεικτικα προκλητικο απεναντι στις αλλες δυο κατηγοριες ειναι ελαχιστοι και με μια γρηγορη ματια σιγουρα δεν ηταν σχεδον ποτε αυτο που εδω μεσα λεμε "ενθερμοι χομπιστες του ατμισματος". Εχω δει τυπο να βγαζει δρακους σε παιδοτοπο μια-δυο φορες, αλλα οχι με μηχανικο και Apocalypse

Χθες το βραδυ βγηκαμε παρεα για ποτα. Δεν πηρα μαζι ουτε καν τον Supersonic (παρ'οτι ηξερα οτι στο συγκεκριμενο μαγαζι θα καπνιζουν τουλαχιστον οι μισοι παρευρισκομενοι), με τον Phenomenon βγηκα και εκανα 1ml συνολικα μεχρι τις 3 το πρωϊ.
Το ξερω βεβαιως οτι ημουν παρανομος, αλλα αποφυγαμε να κατσουμε διπλα σε παρεα μη καπνιστων και φυσικα δεν φυσαγα ατμο προς εκεινη την κατευθυνση. Αν οποιοσδηποτε μου εδειχνε με τον τροπο του οτι ενοχλειται θα σταματουσα ακομα και αν οι υπολοιποι θαμωνες συνεχιζαν να ντουμανιαζουν. Αλλωστε στο συγκεκριμενο μαγαζι Κυριακη πρωϊ εχω μαζεψει το μοντακι πριν καν ξεκινησω τον καφε μου και δεν το ξαναεβγαλα επειδη υπηρχαν αναμεσα μας καμποσα παιδακια που τρεχαν γυρω απο τα τραπεζια. Δεν ειδα τοτε κανεναν καπνιστη να μαζευει το πακετο με τα τσιγαρα επειδη παρατηρησε το ιδιο. Ουτε καν ορισμενοι γονεις των παιδιων αυτων...
Ναι λοιπον, θεωρω πλεον οτι οι ατμιστες εχουμε ως συνολο πιο "ρεαλιστικη" σταση απεναντι στη δημοσια χρηση εισπνεομενων νικοτινουχων προϊοντων σε σχεση με καπνιστες και μη-καπνιστες. Αυτη η σταση μας (σταση
συγκαταβατικοτητας και σεβασμου) λοιπον ισως να εχει τελικα μεγαλυτερο θετικο αντικτυπο στην εικονα που βγαζουμε ως ατμιστες στους γυρω μας

Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ.