vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

638 επισκέπτες, 7 χρήστες
Tem, trollga, lounik, camber, lagoudakis, Sergios, manoslykos

Τι θεωρειται ποιο υγιεινο φυτιλι η πλεγμα

Απ: Τι θεωρειται ποιο υγιεινο φυτιλι η πλεγμα
« Απάντηση #75 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 16:30 »
Παιδιά έχω πανικοβληθεί.... Πήγα να φτιάξω μια φυτιλοαντίσταση για τον επισκευάσιμο ατμοποιητή μου και μόλις έκοψα το φυτίλι με τον νυχοκόπτη γέμισε ο αέρας νηματάκια... Μετά λέω λες στις τζούρες να πετάγονται και τέτοια?
Μετά διάβασα στο ιντερνετ οτι αυτά μπορεί να προκαλέσουν πνευμονική ίνωση...
Κρύος ιδρώτας...  Δηλ αν έχω εισπνεύσει απο αυτά και δεν το ξαναχρησημοποιήσω θα κινδυνεύω ακόμα? Τι είναι τα φυτίλια mes? έχετε κάποιο link?
Έκανα άραγε ήδη καμιά μη αντιστρεπτή ζημιά?

Αποσυνδεδεμένος exispathi

• 1256
  • Φύλο: Άντρας
  • -Συγνώμη φίλε, να σε ρ... -Ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #76 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 16:57 »
Μη αναστρέψιμη ζημιά. Εσύ όχι, ο φόβος ναι. Τα νηματάκια που λες, όπως έιναι έτσι ανακαταμένα και διαλυμένα, βάλε τα πάνω από την αντίστασή σου, ρίξ'τους λίγο από το υγρό σου, πάτα το κουμπί της μπαταριοθήκης και φύσα, φεύγουνε;

Το mesh είναι μεταλικό πλέγμα ανοξείδωτου ατσαλιού, με πολύ πυκνή πλέξη. Το τυλίγεις, το καις για να μειωθεί δραστικά η αγωγιμότητά του και τυλίγεις την ατνίστασή σου σε αυτό. Οι ατμοποιητές που στήνονται με αυτό ονομάζονται genesis και ίσως σε βοηθήσει αυτό.

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #77 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2013, 18:34 »
Φίλε Πρόδρομε, είδα ότι έχεις ήδη έντονο πρόβλημα με την οσμή του φιτιλιού σου, όπως ανέφερες κι εδώ:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,11134.msg668707.html#msg668707
και τώρα, ιδιαίτερα μ'αυτό που γράφεις:
...μόλις έκοψα το φυτίλι με τον νυχοκόπτη γέμισε ο αέρας νηματάκια...
...και θα πρέπει μάλλον να πετάξεις το φιτίλι σου, γιατί έπεσες σε ακατάλληλο για χρήση σε ατμοποιητές.

Αν το αγορασες σε Ελληνικό κατάστημα, καλό είναι να το πας πίσω και να επισημάνεις τα προβλήματα που αντιμετώπισες.
Μπορεί απλά να είναι ελλατωματική η παρτίδα που έχουν παραλάβει και να μην το έχουν αντιληφθεί.

Το φιτίλι, όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, θα πρέπει να είναι άκαφτο σε φλόγα, χωρίς επίμονες οσμές και να παραμένει  εύκαμπτο, χωρίς ν'απελευθερώνει νημάτια ή θρυματισμένες ίνες κατά την κοπή του, την περιέλιξη του σύρματος και γενικά κατά την χρήση του.
Με δυο λόγια, να έχει άριστη μηχανική συμπεριφορά και θερμική αντοχή.

Αν πέσει στα χέρια σου ποιοτικό φιτίλι, θ'αλλάξεις γνώμη σίγουρα.
Αν πάλι όχι, υπάρχει κι η λύση του βαμβακιού/γάζας, αλλά θέλει εξοικείωση μέχρι να μάθεις τα "κόλπα" του.

Αποσυνδεδεμένος MrCatt

• *
  • 10
« Απάντηση #78 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2013, 22:19 »
Παιδιά έχω πανικοβληθεί.... Πήγα να φτιάξω μια φυτιλοαντίσταση για τον επισκευάσιμο ατμοποιητή μου και μόλις έκοψα το φυτίλι με τον νυχοκόπτη γέμισε ο αέρας νηματάκια... Μετά λέω λες στις τζούρες να πετάγονται και τέτοια?
Έκανα άραγε ήδη καμιά μη αντιστρεπτή ζημιά?
Δεν νομιζω..το εκοψες ενω ηταν στεγνο οποτε και γιαυτο πεταχτηκαν τα νηματακια, αν ηταν ποτισμενο με υγρό θα πεταγοντουσταν?
Δε νομιζω,αλλα καλου κακου αλλαξε φυτιλη για να μη το σκεφτεσαι.

« Απάντηση #79 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2013, 17:17 »
Αν και το φυτιλι είναι υγρό, φαντάζομαι οτι τα μικροσκοπικα νηματίδια που το πάχος  τουσ είναι καμια 30ρια μm μπορουν να διαφύγουν καθώς είναι κολλημένα στην επιφάνεια του φυτιλιου με το υγρό. Αυτο επειδή το υγρό στο  οποιο κάθονται γίνεται ατμος που κατευθείαν ρουφάμε.... Το τυλιγμένο σύρμα τα σπάει και φαντάζομαι ξανά οτι τα κομματάκια μπορεί σε κάθε φυτίλι να είναι χιλιάδες...σε μήκος σκόνης.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η γεωμετρία τους είναι τέτοια που να μην αποβάλλονται και αν μπορουν μετα απο χρόνια να προκαλέσουν πνευμονική ίννωση..  οπως  συμβαίνει με τον αμίαντο... :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος alex66

• *
  • 96
« Απάντηση #80 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2013, 19:15 »
αν πανε, σκονη η ινες δεν αποβαλλονται και δημιουργουν την ασθενεια οπως εχει αποδειχτει απο τα εργοστασια παραγωγης σε εργατες και χρονολογιες που δεν επαιρναν μετρα(φιλτρα-μασκες)

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #81 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2013, 21:42 »
Θα το πω για άλλη μια φορά:
Διαβάζετε ολόκληρα τα νήματα προς αποφυγή αναμάσησης των ιδίων πληροφοριών:

(ποστ στην 4η σελίδα του παρόντος θέματος)

Μου κάνει εντύπωση αυτό που βρήκες στο διαδίκτυο. Διότι το πυρίτιο (silica) προκαλεί την πολύ γνωστή νόσο με το όνομα Silicosis, που είναι όμοια με τις βλάβες που προκαλεί ο αμίαντος (asbestosis λέγεται εκεί η νόσος). Με λίγα λόγια, προκαλούν πνευμονική ίνωση, που είναι μη-αναστρέψιμη και μη-ιάσιμη. Τα ίδια μπορεί να προκαλέσει και το fiberglass (που κάπου διάβασα ότι χρησιμοποιείται στα φυτίλια). To επιπλέον που προκαλεί ο αμίαντος και όχι τα υπόλοιπα είναι καρκίνος.
Το θέμα είναι το εξής: όλα τα παραπάνω δημιουργούνται με την πρυπόθεση ότι εισπνέεεις μαζί με τον καπνό κάποια μικροποσότητα silica ή ινών γυαλιού. Έχει μελετήσει κανένας αν και τί ποσότητα εισπνέεις; Αυτό είναι που έχει σημασία. Αν δεν δημιουργούνται μικροσωματίδια και δεν εισπνέεις τίποτα, τότε δεν υπάρχει θέμα. Αν όμως τα εισπνέεις, πόσο εισπνέεις; Θέλει ψάξιμο.

Το καλύτερο είναι να βρείτε (αν υπάρχουν) φυτίλια που φτιάχνονται από άλλο υλικό, εκτός αν μελετηθεί το θέμα και προκύψει ότι με την θερμοκρασία ή την χρήση δεν απελευθερώνονται μικροσωματίδια.........

Για το "σφουγγαράκι", δεν γνωρίζω από τί υλικό είναι φτιαγμένο και δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη. Βαμβάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως "σφουγγαράκι" ή καίγεται από τις θερμοκρασίες;

Επαναλαμβάνω για να είμαι ξεκάθαρος και να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, πρόβλημα με fiberglass και silica δημιουργείται αν υπάρξουν μικροσωματίδια που μπορεί να εισπνεύσεις. Δεν ξέρει κανείς μάλλον αν από κατασκευής του ή λόγω της θέρμανσης που υποβάλλονται δημιουργούνται τέτοια μικροσωματίδια! Και μιλάω για το ενδεχόμενο πνευμονικής ίνωσης και όχι καρκίνου.

Δυστυχώς δεν θυμάμαι την πηγή που κατέληγε σε αυτό το συμπέρασμα, πάντως ήταν άσχετη με το ηλ. τσιγάρο.
Από όσο μπορώ να θυμηθώ το επιχείρημα της ηταν ότι δεν μπορουν να δημιουργηθούν τόσο μικρά σωματίδια με το silica rope*** όσο στον αμίαντο τα οποία να εισχωρήσουν στους πνεύμονες.
Ομως επιφυλάσσομαι με όσα έχουν δει τα μάτια  μου τα τελευταία χρόνια για την αξιοπιστία της πηγής.
Αν την ξαναβρώ θα βάλω link για να αξιολογηθεί απο πιο ειδικούς απο εμένα κατ αρχήν η αξιοπιστία της και έπειτα οι ισχυρισμοί της.

Μακάρι να βελτιωθεί η τεχνολογία στα η.τ. και να μην χρειάζεται φιτίλι, διότι ακόμη και αν είναι εντελώς ακίνδυνο, πράγμα που όλοι το ευχόμαστε,  η σκιά της αμφιβολίας που
ρίχνει είναι αρκετά βαριά ώστε να μας ανησυχεί.

*** λέω silica rope γιατί νομίζω ότι είναι διαφορετικό υλικό απο τον απλό υαλοβάμβακα, αντέχει σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες : ενώ το συνηθισμένο υαλόνημα λιώνει πολύ ευκολα, το silica rope σε θερμοκρασίες απλόύ καμινέτου υγραερίου ερυθροπυρώνεται χωρίς να αλλοιώνεται ενώ ταυτόχρονα δεν είναι αμίαντος.

Επίσης η silicosis απο ότι είδα εδώ http://www.osha.gov/OshDoc/data_General_Facts/crystalline-factsheet.pdf
(διόρθωσέ με ως ειδικός αν κάνω λάθος) προκαλείται απο εισπνοή κρυσταλλικής σκόνης σιλικόνης (crystalline silica dust) η οποία βρίσκεται ελεύθερη στο έδαφος στο γρανίτη στο χαλαζία κ.α.
και (η silicosis) προκαλείται απο εισπνοή σκόνης που δημιουργείται απο τριβές αμμοβολές γεωτρήσεις τρυπημα με τρυπάνια πηγών κρυσταλλικής σιλικόνης κτλ.
Δεν φαίνεται να δημιουργείται σκόνη απο τη χρήση του φιτιλιου, (το υλικό του είναι κρυσταλλική σιλικόνη ή κάτι άλλο π.χ άμορφη σιλικόνη που δεν φαίνεται να συνδέεται με silicosis?)  αλλά ποιός μπορεί να το αποδείξει (και ποιός θα μπορουσε να το ερευνήσει?)

(Η silicosis είναι η περίφημη πνευμονοκονίαση που παθαίναν όσοι εργζόντουσαν σε λατομεία?)

Μία σελίδα πίσω (5η σελίδα), έχω γράψει κι αυτό:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,6290.msg378070.html#msg378070

Επίσης, αλλού υπάρχει κι αυτό:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,14382.msg533647.html#msg533647

Υπάρχει σωρεία πληροφοριών στο φόρουμ, επενδύστε λίγο χρόνο και "εκμεταλλευτείτε" το προς όφελός σας! ;)

Αποσυνδεδεμένος alex66

• *
  • 96
« Απάντηση #82 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2013, 02:04 »
για τον λογο αυτο, εγραψα αν και το υπογραμμισα

Αποσυνδεδεμένος Jargon

• **
  • 489
« Απάντηση #83 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2013, 08:11 »
Ποιο πολύ θα πρέπει να προβλιματιστεί κάποιος κατά την κατασκευή φυτιλοαντίστασης που είναι στεγνό το φυτίλι, συνεπώς και να το χειρίζεται με προσοχή παρά μετά που είναι υγρό. Σε κάθε περίπτωση όμως, μόνο μια ανάλυση του ατμού στο σημείο εξαγωγής του από τον ατμοποιητή με σκοπό την ανίχνευση των συγκεκεριμένων σωματιδίων θα έδινε την σωστή απάντηση.

Έχω κάποιο TDS Inline μετρητή που ανιχνεύει τα ppm σωματιδιων στο νερό πάνω σε φίλτρο αντίστροφης όσμωσης που χρησιμοποιώ για ενυδρειο. Το νερό κατά τη εισαγωγή του από το δίκτυο εμφανίζει τιμές 150-230ppm και κατά την εξαγωγή 0. Μόλις το 0 γίνει 1-2 αλλάζεις φίλτρα - ρητίνες ή μετράς στο σημείο που πρέπει γιατί οι ρητίνες απιονισμού θέλουν αλλαγή συχνότερα.

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σωματίδια στον ατμό. Έχει πολύ λεπτό σωληνάκι (σαν το drip tip). Ίσως το δοκιμάσω με φυτίλι-πλέγμα να δω αν δείχνει κάτι. Ίσως βέβαια το σωστό να είναι να υγροποιηθεί ο ατμός και να περάσει από εκεί ως υγρό αλλά άντε να υγροποιήσεις καμπόσα ml ατμό που χρειάζεται. Μάλλον πρέπει να γίνει πατέντα για τόσο ατμό που χρειάζεται αλλά συγχρόνως να διατηρεί τις ίδιες συνθήκες με του ατμοποιητή. Δηλαδή πάλι να γίνει χρήση ατμοποιητή αλλά με συνεχή τροφοδοσία (αλλιώς) και συνεχή ατμοποίηση για πολύ ώρα. Επίσης μένει και το θέμα του τι συμβαίνει όταν στεγνώνει και ρουφάει κανείς καψούλι. 

Αποσυνδεδεμένος OpenMind

• **
  • 412
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2013, 12:28 »
Jargon, ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΚΕΨΗ.
Μακάρι να το καταφέρεις.

Δεν ξέρω τί υλικά θα χρειαστείς, αλλά ότι και να θές, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω.
Στείλε μου pm για ότι θες.

Αποσυνδεδεμένος periptero

• **
  • 288
  • Party all the time
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 18:21 »
Εγω θα προτεινα καποιος κατασκευαστης να φταξει ενα μεταλλικο-πλαστικο πλεγμα(σαν φιλτρο) η' ενα ειδος φιλτρου μεσα στην καμπανα, για να συγκρατει τυχων σωματιδια απο τα φυτιλια. Ετσι θα βλεπαμε ακριβως τι συμβαινει, αν συμβαινει !
Ενας φιλος μου εβγαλε το φιλτρο απο τα πιπακια που χρησιμοποιουσε για τα κανονικα τσιγαρα και το στριμωξε μεσα στην καμπανα.
Ατμιζε για ωρες, εβγαλε το φιλτρο και ηταν πεντακαθαρο. Βεβαια δεν ξερω αν αυτα τα φιλτρακια θα μπορουσαν να συγκρατησουν τετοια σωματιδια, επαναλαμβανω ΑΝ υπαρχουν.
Παντος το φιλτρακι δεν συκρατησε τιποτα  ;D ουτε νικοτινη, ουτε τιποτα

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 18:24 »
απο υδρατμούς?
τόσες ώρες πως άτμιζε
δεν μπούκωνε?

Αποσυνδεδεμένος periptero

• **
  • 288
  • Party all the time
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 18:30 »
Δεν ξερω αν διαπιστωσε υγρασια, αλλα οχι δεν μπουκωσε. Θα τον ρωτησω ομως για περισσοτερες λεπτομερειες...

Αποσυνδεδεμένος st.mel

• **
  • 470
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 05, 2013, 19:08 »
Υπαρχει και φυτιλι που ειναι οργανικο 100% βαμβακι για καποιον που.......θελει

https://www.vapor-freak.de/zubehoer/Selberwickeln/Bio-Wick

Αποσυνδεδεμένος sakis7

• **
  • 201
  • 'Οτι πετά δεν κάνει μέλι!
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 06, 2013, 16:22 »
Επειδη δε γνωριζω τι ειναι το "ργανικο και ποια η διαφορα με το συνηθισμενο ?
Ευχαριστω.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359829 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114218 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450037 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110695 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374746 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328127 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29348 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99917 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F