Πέρα από υγεία, που δεν είχα κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα (όχι πως δεν μου έκανε κακό το τσιγάρο και το ήξερα)
όλα τα υπόλοιπα έφτασαν στο ΑΜΗΝ.
Ήδη, για 18 μήνες, δεν έβγαινε οικονομικά να συνεχίσω να αγοράζω 2 πακέτα ημερησίως. Στριφτό με καπνό εμπορίου ή και λαθραίο (το σκέφτηκα κι αυτό και δοκίμασα ένα τρακαδόρικο) δεν ήταν επιλογή. Το στρίψιμο "δεν τό'χω" και δεν με ενδιαφέρει να το μάθω. Αν ήταν να πάθω κάτι, τουλάχιστον θα το πάθαινα με την άνεσή μου
Αγόραζα λοιπόν κούτες, λαθραία τσιγάρα από αλλοδαπούς. Φτήνια, 1 ευρώ το πακέτο. Τι πακέτο όμως...σπάνια έβρισκα 2 φορές την ίδια μάρκα. Ποιότητα από απαράδεκτη, ως και (σπάνια) πολύ καλή. Αργά ή γρήγορα βέβαια συνηδητοποιείς το κατάντημα και τον κίνδυνο μια μέρα απλά να μη βρίσκεις πλέον "εμπόρευμα"
Το σπίτι εσωτερικά είχε καλυφθεί από λεπτό στρώμα πίσας, από το ταβάνι, τους τοίχους, τα τζάμια, τα έπιπλα και δεν συμαζεύεται. Όποιος καπνιστής αμφιβάλλει, ας περάσει ένα βρεγμένο πανάκι από οπουδήποτε.
Το καλοκαίρι, μια συνάδελφος που την ξέρω 15 χρόνια, καπνιστρια, αρρωσταίνει με καρκίνο στον πνεύμονα.
Λίγο καιρό πριν το κόψω, το παράνομο πακέτο πήγε 1,5 ευρώ, η αστυνομία γυρόφερνε τα στέκια και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν μου πούλησαν κάτι τσιγάρα "μπόμπες" και (επιτέλους) είπα ΩΣ ΕΔΩ...
Από κει και πέρα πιστεύω πως θα τα καταφέρω με το ηλεκτρονικό. Πληροφόρηση άφθονη, εξέλιξη ραγδαία, προιόντα σε ποικιλία τιμών, μεγεθών, γεύσεων κλπ.
Καλή συνέχεια σε όλους και όλες.