Μου ήρθε και εμένα η επισκευάσιμη από την εταιρεία και παίζω μαζί της εδώ και μια βδομάδα και έχω κάνει αρκετά στησίματα για να δω τα όρια του RDTA.
Για αρχή θέλω να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα περιεχόμενα της συσκευασίας.
Τέσσερις αντιστάσεις και μπόλικο βαμβάκι για τα πρώτα στησίματα είναι υπεραρκετά για κάθε ατμιστή.
Οι αντιστάσεις της συσκευασίας είναι:
-> Δύο Kanthal, 28ga, 1.3Ω στα 10-15W
-> Δύο Ni80 fused clapton, 28ga*2+40ga, 0.6Ω στα 20-30W
Παρατήρηση: Το προστατευτικό καπάκι που έκλεινε το ποντάκι με τις έτοιμες
αντιστάσεις, εδώ δεν χωράει και για μένα είναι φάουλ!
Για μένα η RDTA είναι ξεκάθαρα σφιχτή πνευμονική και δεν αποδίδει σωστά στο MTL γιατί με τέτοιες εισαγωγές αέρα κάτω από την αντίσταση όσο και να κλείσεις την εισαγωγή του αέρα στο ποντάκι ο αέρας απλά μπουκώνει και δεν εισέρχεται σωστά μέσα.
Έκανα δύο δοκιμές με μονόκλωνα σύρματα(0.32μμ και 0.4μμ) και κλειστό τον αέρα αλλά δεν ευχαριστήθηκα MTL και δεν προσπάθησα παραπάνω.
Για μένα το ποντάκι αποδίδει σωστά με τον αέρα ανοιχτό στη μέση ή και παραπάνω και λίγο πιο περίπλοκα σύρματα. Δεν είχα πρόβλημα και με αντιστάσεις με 2.5μμ πυρήνα αλλά πέρασα καλύτερα με αντιστάσεις με 3μμ πυρήνα.
(Σίγουρα η μπαταρία της συσκευής δεν είναι η καλύτερη για τέτοια στησίματα αλλά προτιμώ να χαρώ την συσκευή με στήσιμο που μου αρέσει παρά να κάνω στησίματα που δεν αποδίδουν σωστά απλά για να κρατήσει η μπαταρία περισσότερες ώρες.)
Οπότε εγώ στήνω με τριάρι πυρήνα και την αντίσταση λίγο πιο ψηλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν βρίσκει πουθενά. Διαφωνώ ότι το βαμβάκι δεν έχει πρόβλημα να κοπεί ίσα ίσα γιατί το δοκίμασα και το μόνο που κατάφερα είναι να ατμίσω στεγνό βαμβάκι από την δεύτερη τζούρα. Θέλει ξεκάθαρα μέχρι εκεί που δείχνω στην φωτογραφία από κάτω. Το βαμβάκι πρέπει να είναι μακρύ χωρίς όμως να ξεφεύγει και με πολύ καλό αφράτεμα για να υπάρξει σωστή τροφοδοσία.
Μου αρέσει η δυνατότητα να βάλω δικό μου επιστόμιο αν και το μικρό της συσκευασίας είναι μια χαρά. Το πιο μεγάλο είναι υπερβολικά μεγάλο και τελείως άχρηστο ακόμα και σε DL στησίματα, προτιμήστε το μικρό.
Μου αρέσει η τζούρα του γιατί είναι απαλή, επιτέλους αθόρυβη σε σχέση με το ποντ με τις εργοστασιακές και η γεύση είναι επίσης πολύ καλή.
Όπως σε όλους τους RDTA έτσι και εδώ έχουμε τα ίδια προβλήματα μόνο που εδώ τα διακρίνουμε πιο εύκολα και εξηγώ. Για αρχή δεν μπορείς να κάνεις απανωτές τζούρες γιατί το βαμβάκι δεν προλαβαίνει να τροφοδοτήσει και θα είναι στεγνό.
Πρέπει να έχεις συνέχεια το νου σου αν το υγρό φτάσει μέχρι την μέση να ξαναγεμίσεις γιατί πάλι θα στεγνώσει το βαμβάκι και γενικότερα το βαμβάκι δεν είναι ποτέ όσο βρεγμένο το θέλω και είχα καταλήξει να ντριπάρω από πάνω για να είναι πάντα όσο βρεγμένο πρέπει.
Γενικά το όλο σκεπτικό κουνάω την συσκευή και το υγρό πάει παντού και τα βαμβάκια είναι πάντα βρεγμένα εγώ πιστεύω ότι δεν δουλεύει σωστά εδώ. Θα μείνω με τις εργοστασιακές του αντιστάσεις που δουλεύουν απροβλημάτιστα.