Φιλε Πανο.
Προφανως δεν εχει καμια απολυτως σημασια τί θεωρεις εσυ φαρμακευτικο προϊον και τί οχι. Ουτε τί θεωρω εγω.
Αυτα οριζονται με σαφηνεια διεθνως. Τα γνωριζαν οι εμποροι η.τ. απο πριν. Δεν προεκυψαν χθες.
Επισης να σε διορθωσω. Η νικοτινη δεν εχει βρεθει οτι αμεσα προκαλει καρκινο. Εμμεσα ομως τον διευκολυνει. Αν δηλαδη υπαρχει στον οργανισμο καποιος ογκος, η νικοτινη τον βοηθα να αναπτυχθει ταχυτερα.
Ομως σε καθε περιπτωση ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. Σε μεγαλες ποσοτητες μπορει να προκαλεσει και ακαριαιο θανατο.
Γι'αυτο θεωρειται φαρμακευτικη ουσια και γι'αυτο ελεγχονται τα προϊοντα που εχουν νικοτινη.
Η νικοτινη εχει χρησιμοποιηθει στο παρελθον και ως εντομοκτονο σε φυτα.
Δεν ειναι λοιπον τοσο αθωα τα πραγματα. Και οφειλουν να μας ενημερωσουν ποσο ενοχα ειναι. Οφειλουν να μας ενημερωσουν αν κινδυνευουμε με αυτο το ρημαδι. Ή με ποια κινδυνευουμε και με ποια οχι.
Απο εκει και περα, εφοσον ενημερωθουμε σωστα, το τι θα κανει ο καθενας απο εμας ειναι προσωπικη του επιλογη.
Οπως αλλωστε συνεβαινε και με το καπνισμα του κ.τ.
Στις ΗΠΑ βάσει δικαστικής απόφασης (NJoy εναντίνον FDA) το ηλ. τσιγάρο ΜΕ νικοτίνη δεν θεωρείται φαρμακευτικό προϊόν αλλά προϊόν καπνου(και βέβαια δεν θα πρέπει να έχει κανενα ισχυρισμό ότι είναι μεσο διακοπής καπνίσματος ή υγιές κτλ)
Στην Αγγλία η MHRA (κάτι παρόμοιο με FDA) προσπάθησε να παρουσιάσει τη νικοτίνη ως "λειτουργικό φάρμακο" (functional drug) (ακόμη και αν το η.τ. έχει σκοπό την αναψυχή) με την αιτιολογία ότι η λήψη της προκαλεί αλλοιώσεις στη λειτουργία του οργανισμού π.χ. αγγειοσυστολή, αυξηση πίεσης κτλ μάλλον ανεπιτυχώς γιατί εκεί προσανατολίζονται να το θεωρήσουν σαν μια πιθανώς ασφαλέστερη εναλλακτική του κ.τ. (α ξέχασα, να δεις τι αλλοιώσεις προκαλεί το λειτουργικό φάρμακο Χλωριούχο Νάτριο (αλάτι)
σκέφτομαι να πώ να το πουλάνε στα φαρμακεία με ιατρική συνταγή!!!)
Δεν είναι ξεκάθαρο ότι είναι φάρμακο. Τοξική ουσία, ναι. Φάρμακο μόνο αν περιέχεται σε προϊόν που προορίζεται για φαρμακευτική χρήση.
(Επίσης δεν μιλώ για τον όρο drug που έχουν για το φάρμακο στις ΗΠΑ όπου drug θεωρείται το αντιβιωτικό αλλά και η ηρωϊνη. Με τοσο ευρύ ορισμό,
drug ίσως είναι και το αλάτι...)
Θα γίνω πιο ξεκάθαρος με ένα παράδειγμα
Η τοξική, θανατηφόρος σε μεγάλες δόσεις και εθιστική ουσία καφείνη
Στον καφέ είναι μεσα σε παραδοσιακό προϊόν και πωλείται απο εμπορικά καταστήματα (οπως το κ.τ.)
Στην κοκα κόλα είναι ουσία για αναψυχή (προστίθεται τεχνητά) και πωλείται απο εμπορικά καταστήματα (όπως το η.τ.)
Όταν πάς μεθυσμένος σε νοσοκομείο όμως σου κάνουν ενέσεις καφείνης (εκεί είναι φάρμακο, όπως θα έπρεπε να είναι το νικορετ)
Χάπια καφείνης για αδυνάτισμα (κυκλοφορουσαν στις ΗΠΑ) είναι ειδικό παραφαρμακευτικό προϊόν (όπως είναι τώρα το νικορετ)
Τωρα αν ο ΕΟΦ ή ο FDA (ανεπιτυχώς) ή το MHRA (μαλλον ανεπιτυχώς) λενε "εχω το μαχαίρι και το πεπόνι" και ορίζω τη νικοτίνη να είναι
ότι θέλω, είναι άλλο ζήτημα.
Συγχώνευση μηνυμάτων: Δεκεμβρίου 09, 2011, 11:53
Εγώ ατμίζω non. Πώς είναι δυνατόν να χρειάζομαι καπνικά προϊόντα για το χούι μου;
Ίσως να πρέπει να διεκδικήσουμε να μας συνταγογραφούν και να παίρνουμε τζάμπα τα υγρά για να διακόψουμε το κάπνισμα.
Ίσως να τρομάξουν και να μην ξαναασχοληθούν με το ζήτημα!
Μόνο για νικοτίνη μίλαγα, τα άλλα ελεύθερα!
(Καλή η ιδέα σου θα μας θεωρήσουν πολύ πιο επικίνδυνους τρελούς απο ότι είμαστε!!!)