Φίλε Grat, σου συστήνω ανεπιφύλακτα το εξής: όταν γράφεις κάτι, διάβαζέ το άλλη μια φορά πριν πατήσεις "αποστολή".
Τα νομικά πρόσωπα διέπονται από άλλο καθεστώς και δεν είναι "φυσικά πρόσωπα" στα μάτια του Νόμου. Εκτός αν ξέρεις καμία εταιρεία να πήγε φυλακή. Η εταιρεία, όχι ο κατά νόμο υπεύθυνος. Το ότι τροποποίησες το αρχικό σου ποστ, δεν μου λέει κάτι. Εκτός του ότι απλά προσπαθείς να πεις κάτι. Ανεξαρτήτως αν αυτό έχει νόημα.
Κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν ενώσεις προσώπων οι οποίες σκοπό έχουν να αποκομίσουν κέρδος, το οποίο μετέπειτα θα διανεμηθεί στα μέλη τους. Μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχουν οι ενώσεις προσώπων οι οποίες συγκεντρώνουν έσοδα (και όχι κέρδη) τα οποία προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την εκπλήρωση των σκοπών που έχουν δηλώσει στο καταστατικό τους. Έχεις διαβάσει το καταστατικό της ΚΕΑ?
Κράξιμο, δόξα τω Θεώ, έχουμε φάει άφθονο από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ίδρυση του Συλλόγου. Η πλειοψηφία αυτών που έκραξαν, είχαν τουλάχιστον την ευγενή καλοσύνη να ακούσουν κάποια πράγματα και φυσικά μετά να γίνουν μέλη και να βοηθήσουν την προσπάθεια. Η μειοψηφία, συνέχιζε να κράζει απλά γιατί έτσι ήθελε. Απόλυτα σεβαστό, όπως και απόλυτα σεβαστό το ότι πλέον κανείς δεν τους δίνει πλέον σημασία. Ή έχουν γίνει και αυτοί δέκτες κραξίματος.
Κράξιμο φάγαμε για τα χρήματα της συνδρομής. Αδίκως όπως τρανά μας δείχνεις, καθώς ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε τα 15 χιλιάρικα που κοστίζει περίπου μια προσφυγή στο ΣτΕ. Κράξιμο φάγαμε επίσης και για άλλες ενέργειες κατά την ίδρυση, όπως και κράξιμο θα τρώγαμε αν κάναμε τα απολύτως ανάποδα. Το έχουμε καταλάβει, δεν μπορεί να μας αγαπάει όλος ο κόσμος. Το έχουμε αποδεχτεί. Το "μέχρι τότε, κράξιμο μόνο" είναι κάποιο είδος απειλής, προειδοποίησης, υπόσχεσης, ή θεωρείς ότι το δικό σου κράξιμο θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι τώρα?
Ο Σύλλογος, δεν οφείλει τίποτα και σε κανέναν. Το μόνο που οφείλει, είναι να αποδείξει στα μέλη του ότι ακόμα και αυτά τα λίγα (πολλά για άλλους) χρήματα που διέθεσαν, δεν πήγαν χαμένα. Κάτι έγινε, ή τουλάχιστον έγινε μια προσπάθεια.
Όχι, δεν είμαι στο προεδρείο. Είμαι στην Ελεγκτική Επιτροπή, αυτός δηλαδή στον οποίο δίνει λόγο το Προεδρείο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάθομαι να ακούω τον οποιοδήποτε να διαδίδει ανακρίβειες.
Τελικά περί εκθέσεως: κάποια πράγματα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα. Κάποιες διαδικασίες, πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το Νόμο. Το ότι εγώ διαφωνώ με το 99% αυτού του Νόμου, δεν σημαίνει ότι έχω δικαίωμα ή "ηθικό πλεονέκτημα" να τον παραβώ. Ούτε ο Σύλλογος. Αν αυτό δεν ικανοποιεί μια μερίδα ατμιστών, τότε μπορούν ελεύθερα να μην δώσουν το παρόν στην έκθεση. Και μετά από την άνεση του πληκτρολογίου τους, μπορούν ελεύθερα να σχολιάσουν τα πάντα για ένα γεγονός στο οποίο δεν ήταν παρόντες. Εγώ πάντως θα είμαι εκεί. Και θα προσφέρω την όποια βοήθεια μου ζητηθεί όπως έχω κάνει από το πρώτο δευτερόλεπτο που η λέξη "Σύλλογος" μπήκε στην κουβέντα.
Δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα, καθώς υπάρχει ικανότατο διοικητικό συμβούλιο για να απαντήσει σε όποιες άλλες παρόμοιες αναρτήσεις. Και το οποίο θα συνδράμω με όποιο τρόπο μου ζητηθεί. Λυπάμαι μόνο που υπάρχουν ακόμα άτομα τα οποία χλευάζουν τη μία και μοναδική δυνατότητα που έχουν να εκπροσωπηθούν μαζικά και να έχουν λέγειν σε αυτή την προσπάθεια.
@dimpsy
Δεν επιθυμούν "καποιοι" να μην είναι η έκθεση ανοιχτή στο κοινό. Δεν το επιτρέπει ο Νόμος. Απλά.