Δεν φταίει η αυτόματη μπαταρία για τα υγρά στο στόμα, το πιπάκι του hybrid φταίει. Ή έχει πρόβλημα ο κάρτο
Τώρα, για τη φόρτιση-εκφόρτιση των μπαταριών θα σου πω τα εξής μετά από 6 μήνες με το hybrid
1) φόρτιση 8-10 ωρών απαιτείται και από το ρεύμα και από το usb. Δεν ξέρω τι σου είπαν, πάντως οι δικές μου (και οι πρώτες που χάλασαν εντός εγγύησης και οι δεύτερες που έχω από τον Αύγουστο) τόσο θέλουν.
Ως προς τη διάρκεια εκφόρτισης. Για μένα, όταν είμαι συνέχεια σπίτι-γραφείο και το χρησιμοποιώ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, 2 πλήρεις μπαταρίες μου αρκούν για μια ημέρα και η δεύτερη δεν εκφορτίζει εντελώς. Αυτό σημαίνει 8 ώρες πιπίλας για τις 1100.
Αλλά.... αν χρησιμοποιείς κάρτο hybrid και είναι στα τελευταία του με χάλια την αντίσταση, τότε παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Ανεβαίνει η αντίσταση, θερμαίνεται ο κάρτο και ξελιγώνεται η μπαταρία 2 φορές πιο γρήγορα. Με μίνι μόρ κάρτο δεν το έχω παρατηρήσει διότι όταν λενε το ποιημα το λένε σαν τα σκυλιά. Μια κι έξω. Δεν αργοπεθαίνουν κάνοντας τα νεύρα σου τσατάλια.
Η γεύση στον hybrid είναι καλύτερη μόνον όταν λειτουργεί σωστά. Πρακτικά, στο 10% της ζωής του. Διότι, εκεί που ατμίζεις μια χαρά, ξαφνικά ο κάρτο χάνεται στον κόσμο του. Τον αφήνεις μισή ώρα, επανέρχεται, μετά πάλι τα ίδια, μέχρι να αρχίσει να παίρνει οριστικά την κατηφόρα. Αν θέλεις κορυφαία γεύση από κάρτο, μόνο τα τύπου κλιαρομάιζερ θα στη δώσουν, αλλά κι αυτά είναι λίγο ιδιότροπα, μερικές φορές θέλουν ξεκούραση γιατί τρελαίνονται. Επίσης, προσοχή γιατί ραγίζουν εύκολα. Καλή λύση, αλλά όχι για όλη τη μέρα, αλλά εναλλάξ με τα κανονικά κάρτο.
Τώρα, ΑΝ η μπαταρία σου φορτίζει στις 4 ώρες και κρατάει 5, τότε ΕΧΕΙ πρόβλημα. Εκτός αν έχεις την 650ρα και δεν το έχεις καταλάβει. Η 1100 είναι 8,2 εκατοστά χωρίς το σπείρωμα που βιδώνει στον κάρτο.
Συμπλήρωμα: Οταν φορτίζει η μπαταρία ανάβει κόκκινο το λαμπάκι στον usb φορτιστή. Επίσης είναι αναμμένο το μπλε φωτάκι της μπαταρίας. Οταν τελειώσει η φόρτιση, το κόκκινο στον φορτιστή γίνεται πράσινο και το μπλε σβήνει. Το λαμπάκι στον μετασχηματιστή που μπαίνει στην πρίζα, είναι ότι νάναι, δεν του δίνω σημασία.