@dinos_74
Καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί το αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό σύστημα Ντίνο. Μήπως όταν ψηφίζεις για Δήμαρχο και μέλη για ένα δημοτικό συμβούλιο γνωρίζεις τους υποψήφιους? Εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω κανέναν, μιας και τα τελευταία 10 χρόνια δεν ψηφίζω στην περιοχή που μεγάλωσα για να έχω ζήσει τον τόπο και να ξέρω πρόσωπα και πράγματα.
Άρα τι κάνεις, ψηφίζεις συνήθως με βάση το κόμμα που υποστηρίζει τον κάθε υποψήφιο, θεωρώντας ότι αυτός εκφράζει λίγο πολύ την ιδεολογία του κόμματος που υποστηρίζεις και την πολιτική του στην τοπική αυτοδιοίκηση, χωρίς να είσαι και τόσο σίγουρος ότι αυτός που ψήφισες θα αποδειχθεί τελικά ρόδο ή αγκάθι.
Λογικό λοιπόν είναι να ψηφίσεις αυτούς που γνωρίζεις με κάποιο τρόπο και θεωρείς ότι εκφράζουν και το δικό σου τρόπο σκέψης. Ίσως πράγματι ένα βίντεο να βοηθούσε κάποιον να σχηματίσει μια εικόνα για τον κάθε υποψήφιο, αυτό όμως δε θα μπορούσε να είναι υποχρεωτικό όπως καταλαβαίνεις. Για παράδειγμα εγώ που είμαι στα ιδρυτικά μέλη και ήμουν εξαρχής αντίθετος με την προοπτική εκλογής του πρώτου ΔΣ από μας τους 21, εκ των υστέρων συνειδητοποίησα ότι θα μου ήταν πιο εύκολο να έθετα υποψηφιότητα αν γινόταν έτσι τελικά, παρά όπως τώρα που η διαδιακσία είναι ανοιχτή για όλους και καλώς βεβαίως. Όμως δεν είμαι ο τύπος που θα μπορούσε να στηθεί μπροστά σε μια κάμερα για να επικοινωνήσει με τους εκλογείς, ούτε ο τύπος που θα έδινε συνεντεύξεις στους reviewers, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να θέσω υποψηφιότητα, δυσχεραίνοντας την επιλογή ανθρώπων όπως εσύ.
Όποιος όμως μπορεί να το κάνει και έχει τη διάθεση να προσφέρει στην κοινότητα από κάποια θέση στο ΔΣ είναι καλοδεχούμενος και οπωσδήποτε ισχυροποιεί την υποψήφιότητά του, πέραν του κύκλου γνωριμιών του.