[justify]Συγχωρήστε μου την παρέμβαση σε ένα νήμα που ίσως δεν δικαιούμαι να γράφω, δεν είχα σκοπό να γράψω ξανά κάτι σχετικά με τον σύλλογο...[/justify]
[justify]Έθεσα ευγενικά και κόσμια τον κάποιο προβληματισμό μου στο πρώτο νήμα που άνοιχτηκε και, είτε με κάλυψαν οι απαντήσεις που πήρα, είτε όχι, δεν συνέχισα γιατί δεν υπήρχε λόγος.[/justify]
[justify]Παρόλα αυτά και από τότε μέχρι και τώρα, βλέπω την απαξίωση -κάποιες φορές έντονη- από συνατμιστές που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο κάλεσμα, προς αυτούς που επέλεξαν να μην…[/justify]
[justify]Διαβάζω και ακούω για δράσεις από τον καναπέ… για συνατμιστές που αναφέρονται στα “παλιά” με ύποπτους, σκοτεινούς σκοπούς… για αυτοκριτικές που με άνεση οδηγούν στην απόφαση εσκεμμένου σαμποτάζ… για δήθεν προσπάθεια αναγωγής της αποχής σε αξία ανεκτίμητη… για την παράνοια του να μην συμμετάσχεις στο εξ’ ορισμού διαφορετικό απ’ ό,τι έχεις δει μέχρι τώρα, το οποίο χτυπάει την πόρτα σου για να σου δώσει λόγο και την δύναμη να συμβάλλεις στην αλλαγή του ρου των πραγμάτων… κλπ κλπ.[/justify]
[justify]Θα μπορούσα τα σχολιάσω ποικιλοτρόπως τα παραπάνω, σε όλα υπάρχει αντίλογος άλλωστε, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Η φαγωμάρα δεν έφερε ποτέ καλά αποτελέσματα, κι είμαι αρκετά σόφρων ώστε να μην επιθυμώ να την ταΐσω. Και δεν έχω να κερδίσω και τίποτα ταΐζοντάς την για όποιον βιαστεί να το σκεφτεί…[/justify]
[justify]Τα αναφέρω γιατί θα ήθελα απλώς να αναρωτηθείτε, αν αυτή η επιχειρηματολογία και στάση είναι η ενδεδειγμένη ή/και η επιθυμητή για να προσελκύσει νέα μέλη στον σύλλογο. [/justify]
[justify]Την θεωρείτε ενωτική ; Γιατί αν κατάλαβα καλά αυτός ο σύλλογος έχει σαν σκοπό και την ενότητα. Νομίζετε ότι με αυτήν την επιχειρηματολογία προσφέρετε περισσότερα απ’ ότι ένα μη εγγεγραμμένο μέλος ; Μόνο εγώ είμαι αυτός που βλέπει ότι αυτή η στάση μας αφήνει ακριβώς εκεί που ήμασταν και πριν τον σύλλογο, χωρισμένους σε κάθε λογής ομάδες και “στρατόπεδα”…;[/justify]
[justify]Όπως γίνεται σεβαστή η θέληση κάποιου για συμμετοχή, αντίστοιχα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η θέληση κάποιου άλλου για μη συμμετοχή, [/justify]
[justify]γιατί μόνο αν την σεβαστείτε θα κατονοήσετε και το τί πρέπει να γίνει για να την αλλάξετε. Το κάθε νόμισμα έχει παραπάνω από μία πλευρές παιδιά, οπότε ας μην βιαζόμαστε να τσουβαλιάζουμε.[/justify]
[justify]Το ότι δημιουργήθηκε ο σύλλογος - και καλά έκανε ποτέ δεν ήμουν αντίθετος στην ιδέα - δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα. Κι 100.000 μέλη να φτάσει πάλι δεν θα είναι εύκολο να λυθούν. Δεν είναι πανάκεια ο σύλλογος, είναι ένα μέσον.[/justify]
[justify]Κάποιοι επέλεξαν να βγουν μπροστά, να εκτεθούν, να τολμήσουν να φάνε τα σ@@@@… ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥΣ !!![/justify]
[justify]Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να τους στηρίξουν, μαγκιά τους επίσης !!! Αλλά αυτό είναι, δυστυχώς, το 50% μόνο της υπόθεσης. Το άλλο 50% είναι να πείσουν τους υπόλοιπους.[/justify]
[justify]Η δική μου αναμονή λοιπόν (και πολλών άλλων ίσως, αλλά εγώ μιλάω μόνο για λογαριασμό μου) έχει να κάνει με το ότι ακόμα καλώς ή κακώς, δεν έχω πειστεί. Απλά πράγματα. Αν θέλετε μπορείτε να με θεωρήσετε κι εμένα, εγκάθετο σαμποτέρ, ιδιοτελή και σκοτεινό τύπο με δική του προσωπική ατζέντα, άβουλο καναπεδάκια ωχαδερφιστή, παρανοϊκο κλπ κλπ…. δεν θα αλλάξει κάτι στην ουσία του… Μην βιάζεστε να πασάρετε στην εξέδρα. Η εξέδρα πρέπει να έρθει πρώτα στο γήπεδο για να παίξει τον 12ο παίκτη, κι αν η ομάδα δεν πείσει, η εξέδρα θα μείνει σπίτι της.[/justify]
[justify]Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά ήθελα να ακουστεί κι η άποψη/απάντηση μιας άλλης πλευράς, που δεν αντιτίθεται ούτε και υποστηρίζει αλλά υπάρχει και, [/justify]
[justify]που θα με οδηγήσει τελικώς στο ζητούμενο on topic σχόλιο :[/justify]
[justify]Η προσδοκία μου από τον σύλλογο είναι να με πείσει ότι δημιουργήθηκε και θα συνεχίσει να υπάρχει για το καλό/συμφέρον της ατμιστικής κοινότητας. [/justify]
[justify]Και ατμιστική κοινότητα θεωρώ τους απλούς ατμιστές, όχι τα καταστήματα, όχι τους κατασκευαστές (συσκευών και υγρών), και όχι τους παπαγαλο-reviewers [/justify]
[justify]που οι δυο πρώτοι συντηρούσαν και ίσως ακόμα συντηρούν.[/justify]
[justify]Και δεν τα περιμένω αύριο βέβαια, αλλά σε βάθος χρόνου. Αν με τον καιρό δεν καταφέρουν να με πείσουν, τότε θα σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται να με πείσουν, [/justify]
[justify]άρα δεν ενδιαφέρομαι κι εγώ, δεν με χρειάζονται άρα δεν τους χρειάζομαι, δεν θα τους λείψω και δεν θα μου λείψουν.[/justify]
[justify]Όσο κι αν θέλετε να το βλέπετε/παρουσιάζετε διαφορετικά, η μπάλα είναι στο δικό σας γήπεδο κύριοι.[/justify]
[justify]Να ξαναπώ ότι δεν επιθυμώ να μανουριάσω με κανέναν κι ότι σε καμία περίπτωση δεν έχω το παραμικρό να προσάψω σε κανένα από τους εμπλεκόμενους, για τίποτα !!! [/justify]
[justify]Αντίθετα η μέχρι τώρα διαδικασία υπήρξε διαφανέστατη και η μη συμμετοχή μου οφείλεται σε προσωπικές... "αγκυλώσεις", να το θέσω έτσι.[/justify]
[justify]Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν παρανόησα ή προσέβαλλα κάποιον, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου.[/justify]
[justify]Καλή δύναμη σε όλους ![/justify]